Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bir Oyunun Senaryosu Nasıl Katledilir (EA Örneği)

Derin bir macera oyunu yerine sıradan bir shooter oyunu oynamak!

     Electronic Arts'ın Shadows of the Damned'ın oyun yapısına müdahale ettiğinden ve oyunu macera türünden aksiyona kaydırdığından daha önceki bir haberimizde bahsetmiştik. Şimdi EA'in bununla yetinmediğini de öğreniyoruz. Shadows of the Damned'ın senaryosu da bizzat Electronic Arts tarafından değiştirilmiş. Üstelik sıradan bir Hollywood filminden farksız olması istenmiş.
 
     Oyunun geliştiricisi Grasshopper Manufacture'dan Goichi Suda'nın açıklamasına göre oyunda ilk aşamada ateşli silahlar yokmuş ve yakın dövüş üzerine yoğunlaşılmış. EA ise oyunun aksiyona kaymasını istediğinden bu durumun değişmesini istemiş.
 
     Hatırlarsanız Goichi Suda'nın Kurayami adlı (İngilizce adı Darkness) bir projesi vardı ve bu proje aslında Shadows of the Damned'ın ilk haliydi. Kafka'nın Şato adlı öyküsünden esinlenen oyunun senaryosu bizi meraklandırmıştı. Anlaşılan senaryonun Kafka'nın öyküsünden uzaklaşmasının nedeni de Electronic Arts'mış.
 
     EA Partners başkanı David DeMartini senaryoyu "kaçırılan kız arkadaşını kurtaran genç savaşçı" başlığı altında değiştirilmesinin daha iyi olacağını söylemiş. Peki neden mi? Tabi ki herkesin ilgi göstereceği popüler bir konu olması nedeniyle.

    Oyun dünyasında sırf daha fazla satış olsun diye bir oyunun senaryosunun bu şekilde rezil edilmesi (Shadows of the damned'ın senaryosu daha nasıl basit olabilir ki?) üzüntü verici. Aslında burada tek suçlu da Electronic Arts değil, geliştirici firma da anlaşılan hiç bir itirazda bulunmadan durumu kabul etmiş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 aksiyon macera shinji mikami akira yamaoka goichi suda korku
Bioshock: Infinite'ten Yeni Posterler Xbox Live'da En Çok İlgi Gösterilen Oyunlar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Haykıran Bıngıldak

27.5.2011 03:34:23

0
Basarili olmus oyunlarin cogu bunu farkli olan hikayesine borclu oluyor herhalde eanin elinde yeterince basarili oyun varki buna bi tane daha eklemeye gerek duymuyor riske girmiyor. Yapimcilarda uzulmustur elbet ama sonucta ea bu

SOLID SNAKE

26.5.2011 14:23:08

0
Klasik japon oyunu olsaydı,bus efer de DMC çakması olabilirdi...

emulert

26.5.2011 12:06:30

0
Activisiondan alta kalmıyor

cihandark

26.5.2011 12:02:17

+1
ea son zamanlarda olaylara hep parasal bakar oldu tabiki para kazanma odaklı bir firma olaylara kar amaçlı bakacak fakat bana kalırsa ne zaman bir firma amatör ruhunu kaybederse o zaman sonun başlangıcına doğru gitmeye başlamıştır bence ea önümüzdeki 2-3 sene içerisinde piyasada büyük bir düşüş yaşayacak

BSC Misafiri

26.5.2011 11:00:14

0
Need For Speed dışında EA'dan artık nefret etmeye başladım

Guest-49878F607

26.5.2011 08:29:37

0
Şahsen sadece melee silah olması daha iyi olurdu.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Shadows of the Damned
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız