Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Apple'ın 3. Çeyrek Mali Raporu Açıklandı

iPad tablet pazarına hayat veren bir ürün olmuştu

      Apple'ın bu yıl 3. çeyrekteki finansal raporu işlerin bir hayli yolunda gittiğini gösteriyor; çünkü yapılan açıklamaya göre iPad satışlarında %183'lük artış var; yani bu dönemde 9.25 milyon iPad satıldı. iPhone satışları da iPad'ten geri kalmamış ve %142'lik bir artış yaşanmış. Bu dönemde satılan iPhone sayısı ise 20.34 milyon olmuş.
 
     Apple’ın finans müdürü Peter Oppenheimer'ın açıklamasında "Üretebildiğimiz her iPad'i sattık" demesi de dikkat çekici. Apple'dan Tim Cook ise bu rakamlara bakarak iPad 2'nin satışlarının bir çılgınlık olacağını öngörüyor. 

     Tabi Apple her ürününde artış sağlayamadı. Örneğin iPod satışları aynı dönemde %20 azalarak 7.54 milyon adete düşerken, Mac satışları da %14 azaldı ve 3.95 milyon adete düştü. Bu düşülten yeni Macbook Air modellerinin söylentisinin ve bugünlerde satışa çıkacak olan OS-X Lion'un etkili olduğu söyleniyor.
 
    Başarılı geçen bu dönem sayesinde Apple'ın gelirleri 28.57 milyar dolara ulaşırken, firma 7.31 milyar dolar ile şimdiye kadarki en yüksek karlılık oranına ulaştı. Bu rakamlar yıllık bazda çok büyük bir artış sağlandığına işaret ediyor; çünkü 2010 yılında firmanın geliri 15.70 milyar dolarken, net gelir 3.25 milyar dolardı. 
 
     iPad satışlarındaki artış ve iPhone'a gösterilen ilginin devam etmesi Apple'ın bu cephelerde daha kararlı adımlar atmasını da sağlayacaktır. Ayrıca bu rakamlar firmanın rakiplerine göz dağı vermesi bakımından da önemli.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 iPad Apple iPhone Tablet PC
Suda 51'in Yeni Oyunu "Lollipop Chainsaw" Halo 4 Betası Gerçektende Uygulamada Mı ?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

AsiCimbomlu

20.7.2011 09:10:08

0
quote:

iPhone 5 ve iPad 2'de
İPad 3 olması gerekmezmiydi

BSC Misafiri

20.7.2011 09:04:28

0
herzamanki gibi apple ortalıgı dagıtıyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
iPad
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız