Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Analiz Şirketi Horizon: Zero Dawn'ın 8 Milyon Satacağını Düşünüyor

 
   Sony'nin merakla beklenen PlayStation 4-exclusive oyunu Horizon: Zero Dawn önümüzdeki hafta çıkış yapacak. Analiz şirketi SuperData'nın raporuna göre Guerrilla Games'in bu yeni IP'si Uncharted 4'e yakın bir satış miktarına ulaşacak. 
 
   SuperData tarafından belirtilene göre Horizon: Zero Dawn 2017 yılının sonuna kadar 6 milyon satacak. Toplamda ise satışlar 8 milyona ulaşacak. 
 
   Uncharted 4, çıkışından 21 Aralık 2016 tarihine kadar olan sürede 8.7 milyon adet satış yapmıştı.
 
   SuperData CEO'su Joost van Dreunen, Horizon: Zero Dawn inceleme puanlarının yüksek olmasının da satışları arttıracağını belirtti.
 
   Ayrıca Joost van Dreunen, Horizon: Zero Dawn'ın çıkış yapmasının Sony için "önemli bir an" olduğunu ve kısmen donanım satışlarının yavaşlamaya başladığı bu zamanlarda yazılım satışlarının daha önemli bir hale geleceğini belirtti. Sony'nin son finansal raporunda PS4 satışlarının en iyi dönemini yaşadığı gözlemlenmişti ancak son NPD verileri, ABD'de genel donanım satışlarının düştüğünü göstermişti.
 
   PlayStation 4'ün toplam satış miktarı en güncel rapora göre 57.1 milyon.
 
   Daha önce Killzone oyunları ile tanıdığımız Guerrilla Games'in açık dünya aksiyon rol yapma oyunu türündeki Horizon: Zero Dawn 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika, 1 Mart 2017 tarihinde ise Avrupa bölgesi için çıkış yapacak. 
 
   Horizon: Zero Dawn İnceleme Puanları haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Horizon: Zero Dawn Horizon Guerrilla Games Sony PS4
“Project Prelude Rune” Square Enix Tarafından Duyuruldu Nintendo Switch Pro Controller Şarjı Ne Kadar Dayanıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

zepharoth

14.4.2017 10:54:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben genel olarak beklediğim her oyun piyasaya çıktığında incelemeler açısından neleri eksi olarak görmüşler ona çok dikkat eden biriyim çünkü şu oyunun harika grafikte olduğunu birilerinin söylemesine gerek görmüyorum, zaten ayan beyan belli. Bazı sitelerde oyunun eksi yönleri olarak verimsiz kullanıcı arayüzü, yakın dövüş mekaniğinin pekte iyi olmayışı filan söylenmiş fakat benim için asıl önemli nokta ana ve yan görevler. İncelemeyi yapan kişi oyunun göz kamaştırıcı grafiklere ve çok güzel bir açık dünya deneyimi yaşattığını söylemişken bir göreve başladığınız zaman yaşadığınız tüm olumlu duyguların kaybolduğunu belirtmiş. Görevlerin genelde dar koridorlarda geçen savaşların ardından orta boy bir robot ile arena savaşıyla sonlandığını ve görev çeşitliğinin çok kısır olduğunu söylemiş. Konu olarak da çocukluğundan beri kabilelerden dışlanarak izole bir şekilde büyütülmüş bir kahramanın bu insanlar için hayatını tehlikeye atmasının anlamsızlığı üzerinde durulmuş. Açıkçası bu tür konular benim bir oyunda çok dikkat ettiğim noktalar diyebilirim.
"Konu olarak da çocukluğundan beri kabilelerden dışlanarak izole bir şekilde büyütülmüş bir kahramanın bu insanlar için hayatını tehlikeye atmasının anlamsızlığı üzerinde durulmuş. Açıkçası bu tür konular benim bir oyunda çok dikkat ettiğim noktalar diyebilirim." Konunun boyle oldugunu nerede okuduysaniz yazan kisi buyuk ihtimalle oyunu oynamadan yazmis. Ben 1-2 haftadir oyunu oynuyorum, henuz bitirmedim fakat kahraman bir arayis icerisinde, nicin izole edildigi, dunyanin niye bu halde oldugu gibi konularin arayisinda, yani hayatini tehlikeye atmasinin asil sebebi kafasindaki sorulara cevap bulma istegi, anlamsizca hayatini tehlikeye atma gibi bir durum soz konusu degil. Onun haricinde, evet oyun bize yepyeni bir oynanis sunmuyor fakat su ana kadar farkli farkli oyunlarda bulunan mekanikleri gayet basarili bir sekilde bir araya getirmis. Oyunu oynarken Farcry, Witcher, Fallout'tan aldigim keyfi ve fazlasini aliyorum, oyuncuyu sikmadan kendini oynatiyor oyun, bence aldigi puanlari hakeden bir yapim olmus.

Persona_Non_Grata

23.2.2017 15:49:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri 1 milyon zor satar bu çöp.
Bi yerden tanıdık geldi bu acınası mesaj, sanki tipine bakmadan kulağına küpe takan birine benziyor. Şirinleri oynayan biri.

BSC Misafiri

23.2.2017 14:09:51

0
Ben genel olarak beklediğim her oyun piyasaya çıktığında incelemeler açısından neleri eksi olarak görmüşler ona çok dikkat eden biriyim çünkü şu oyunun harika grafikte olduğunu birilerinin söylemesine gerek görmüyorum, zaten ayan beyan belli. Bazı sitelerde oyunun eksi yönleri olarak verimsiz kullanıcı arayüzü, yakın dövüş mekaniğinin pekte iyi olmayışı filan söylenmiş fakat benim için asıl önemli nokta ana ve yan görevler. İncelemeyi yapan kişi oyunun göz kamaştırıcı grafiklere ve çok güzel bir açık dünya deneyimi yaşattığını söylemişken bir göreve başladığınız zaman yaşadığınız tüm olumlu duyguların kaybolduğunu belirtmiş. Görevlerin genelde dar koridorlarda geçen savaşların ardından orta boy bir robot ile arena savaşıyla sonlandığını ve görev çeşitliğinin çok kısır olduğunu söylemiş. Konu olarak da çocukluğundan beri kabilelerden dışlanarak izole bir şekilde büyütülmüş bir kahramanın bu insanlar için hayatını tehlikeye atmasının anlamsızlığı üzerinde durulmuş. Açıkçası bu tür konular benim bir oyunda çok dikkat ettiğim noktalar diyebilirim.

BSC Misafiri

23.2.2017 14:09:17

0
1 milyon zor satar bu çöp.

Dark Poison

23.2.2017 12:32:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri ps 1 döneminden beri ps kullanırım yaşım 32 ben hiç bir dönem sony nin exc oyun kalitesinin bu kadar düştüğü bir dönem görmedim genelde sonnn exc diye çıkardığı oyunlar taklit edilir bir benzerini yapılması istenilir diye oyun yapımcıları tarafından öyle ki tomb raider ibi bir bmarka bile uncharteda benzetilmiştir last of us zombi temalı oyunların havasını değiştirip oyunlarda sevginin duygusallığın da nasıl anlatıldığını gösterdi grand turizmo serisi kaldı ki neredeyse 10 senedir geliştirilen last guardian bile böyleyken son zamanlarda geliştirilen oyunları tamamen içi boş ve piysa da olan oyunlara özenen oyunlar oldu nioh dark souls bu oyun farcry buda bana sanki sonynin de diğer oyun şirketlerinin izinden gitmeye başladığını gösteren ve aynı zaman da ürküten bir durum oldu çünkü sony için yeni ıp demek yeni isimde çıkan bir oyun değil sadece yeni bir tür yeni bir deneyimken şimdi yeni ıp sadece yeni bir oyun ismi olmaya başladı buda demek oluyor ki ileride sadece ismi ve teması değişen fakat 10 oyunun 9 unda karşımıza çıkan olayları yaptığımız oyunlar göreceğiz gibi sonyden.
Aynı yaştayız bende senin gibi ps1 den beri ps seven kullanan biriyim.O dönemle bugünler arasındaki en önemli fark Ken Kutaragidir.''Playstation'ın babası'' lakabını adam boşuna kazanmadı.Onun dönemiyle o emekliye ayrıldıktan sonraki Scee arasında dağlar kadar fark var.Mgs,Gta,FF serisi,Dmc serisi,Silent Hill,Tekken,Jak serisi, bunlar onun döneminde ps exc oyunlardı.Ken Kutaragi premium konsol yapar,bu konsollara de olabilecek en yenilikçi ve en sağlam oyunlarla desteklerdi.Mal Sony bluray ve Cell işlemcileri yüzünden bizi zarar ettirdin diye adamı kendisi istemeden emekliye ayırmıştı.O devam etse Sony'nin Ceo'su olacaktı.Çoklu çekirdekli işlemciler sonra popüler oldu satış rekorları kırdı,bluray de ev sinema sektöründe tekel oldu.Adamda 10 yıl ileri seviyede vizyon vardı.

BlackBeasT

22.2.2017 19:59:58

0

BSC Misafiri

22.2.2017 18:27:28

+1
Oyunun kaliteli olacağı yıllar öncesinden belliydi! Best Original Game ödülleri aldı. Sırf diğer platformlarda yok diye oyunu karalamaya çalıştılar. Türkiye de oyun sektörü bu yüzden ölü. En orjinal atmosfer sunum, en iyi grafik, devasa harita, güzel senaryo oynanış dev gibi düşmanlar var. Hideo Kojima bile bu oyunun Decima motorunu kullanıyor

veterangamer

22.2.2017 17:25:40

+2
Şu oyunu eleştiren playstatıon sahibi değildir veya istesede alacak imkanı yoktur bu kadar açık ve net söylüyorum.. Bir zahmet oyunlardaki yeniliği bethesda, bioware ubisoft gibi şirketler yapsın. Yıllardır fallout ta aynı şeylerı yapıyoruz, ubisofttan ise bahsetmek bile istemiyorum. ee şimdi iş sony exclusive' ine gelincemi yenilikçi oldunuz? Gueriila games pek çok sevilen dinamiği mükemmel şekilde birleştirmiş çokta basarılı olmuş. Sonuc olarak bunlar bir şirket dogal olarak para kazanmak istiyorlar sizi memnun edecekler diyemi risk alacaklar güldürmeyin insanı.. Bırakın geçin bu işleri you tube da full hd de horızon zero down gameplaylerini salyalar akıtarak izlersiniz

BSC Misafiri

22.2.2017 17:12:50

0
Far Cry dan ne farkı var bu oyunun ? sırf ps4 özel oyunu oldugu için göklere çıkartılıyor yıllardır aynı şey. Ha şunuda bilin yazın ps4 almayı düşünüyorum kısmetse yani bir trollük yaptığım falanda yok. o kadar videosunu izledim allah için ben bırakın 100 ü 90 lık birşey bile göremedim. neden bu abartı neden bu hyplama çabası. ne veriyor bu yapım oyun dünyasına yeni birşey olarak ? sadece var olan şeylerin üzerine yeni bir senaryo kurgulanmış hepsi bu.

dinazorkulagi

22.2.2017 16:43:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaşlar şimdi biz TR yok diye almıyoruz diyoruz yaa,Yaa ters teperse bu durum,Yaa adamlar eğer fazla satarsa TR ekliyeceklerse...Sonuçta Wİtcher 3 demek sattı ki, sonradan TR geldi..Sonuçta adamlar kazancına bakar,Belki bu bir test gibi bişeydir,Ama bu testi oyunu almayarak değil,Yaa alarak geçmemiz bekleniyorsaa..Bence yoğun ilgi olursa TR olma ihtimali daha fazla artar..Sonuçta az satsa ne yazar, Adamlar bakacak TR'de iyi satmış diyecekler ve Türk halkı TR gelmesini istiyor diyecekler ondan dolayı Sonradan güncelleme ile getirebilirler..
Peki ya tam tersi olursa ?? Ya bunlara biz ne versek alıyorlar diyip çıkartmazlarsa? Bu oyunun bölge sorumlusu TR psn satılmazsa hesabı onlara sorulur diye düşünüyorum. Dolayısıyla onlarda bu durumun nedenlerini kendilerine iletir(tabi adamların umrundaysak)

seifer

22.2.2017 15:49:46

0
Bende bu oyun sırf Turkce dil desteği olmadığı için almayacağım.

bilir_kisi_M

22.2.2017 15:45:19

0
Horizon zero down bey diyeceksiniz

BSC Misafiri

22.2.2017 14:57:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: koskoca_BK
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyun 8 milyon satması demek oyunculuğun öldüğü anlamına gelir dinamikler olsun oyunda yaptığınız işler olsun crafting sistemi loot sistemi olsun her şey bundan 5 yıl önce çıkmış far cry 3 farcry serisi primal yerine bu tip bir oyun çıkarsaydı kimse yadırgamazdı bence yani şu oyun neden bu kadar abartıldı anlayamadım sony iyi para yediriyor sitelere anlaşılan
Oyunda guzel olmasini umdugum bir hikaye var, dunyasi ise bana cok fena bi sekilde daha iyi tasarlanmis bir enslaved: odyssey to the westi animsatti. Farcry tarzi demissin de bu bina buyuklugunde bir robota tirmanip zayif yerini bulmak farcrylik degil shadow of the colossusluk daha cok. Mekaniklerde benzerlikler olsa da direk olarak para yedirmisler e getirmen cok hos olmamis.
Hocam sırf benim düşüncem değil bu bazı oyun otoriteleride bu şekilde düşünüyor para yedirme olayına gelirsek esinlendiği oyun farcry bu kadar not alamasken bir anda bu oyuna hype yapılması garip geldi harita ve hikayeden bahsetmişsin de herhalde bir zahmet o da biraz farklı olsun sonuç da yeni bir oyun diye piyasaya çıkıyorsun dediğim gibi farcry primal yerine bu tip bir şey çıkarsa kimse yadırgamaz yani kısaca gidipde 60 dolardan alınacak bir oyun değil indirim de oynarım diye düşünüyorum

BekirTemel

22.2.2017 14:36:01

0
Satsın bir zahmet, 7 milyar insan

MDV

22.2.2017 14:13:27

0
oynanacak oyun yok exclusive satar

BSC Misafiri

22.2.2017 13:52:43

+1
8 milyon zor.En baba serisi olan Unc4 bile zor ulasti o rakamlara.Kim nederse desin oyuncularin cogu konsollarinda daha cok multiplatform oyunlari oynuyor.

BSC Misafiri

22.2.2017 13:52:42

+6
ps 1 döneminden beri ps kullanırım yaşım 32 ben hiç bir dönem sony nin exc oyun kalitesinin bu kadar düştüğü bir dönem görmedim genelde sonnn exc diye çıkardığı oyunlar taklit edilir bir benzerini yapılması istenilir diye oyun yapımcıları tarafından öyle ki tomb raider ibi bir bmarka bile uncharteda benzetilmiştir last of us zombi temalı oyunların havasını değiştirip oyunlarda sevginin duygusallığın da nasıl anlatıldığını gösterdi grand turizmo serisi kaldı ki neredeyse 10 senedir geliştirilen last guardian bile böyleyken son zamanlarda geliştirilen oyunları tamamen içi boş ve piysa da olan oyunlara özenen oyunlar oldu nioh dark souls bu oyun farcry buda bana sanki sonynin de diğer oyun şirketlerinin izinden gitmeye başladığını gösteren ve aynı zaman da ürküten bir durum oldu çünkü sony için yeni ıp demek yeni isimde çıkan bir oyun değil sadece yeni bir tür yeni bir deneyimken şimdi yeni ıp sadece yeni bir oyun ismi olmaya başladı buda demek oluyor ki ileride sadece ismi ve teması değişen fakat 10 oyunun 9 unda karşımıza çıkan olayları yaptığımız oyunlar göreceğiz gibi sonyden.

BSC Misafiri

22.2.2017 13:52:39

0
Yeni bir efsanin doğuşuna şahit oluyoruz. Bu oyunda Uncharted gibi çok iyi bir potansiyel var. Müthiş atmosfer, grafik ve devasa şeyler var. Horizon 2 mutlaka gelmeli

koskoca_BK

22.2.2017 13:49:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyun 8 milyon satması demek oyunculuğun öldüğü anlamına gelir dinamikler olsun oyunda yaptığınız işler olsun crafting sistemi loot sistemi olsun her şey bundan 5 yıl önce çıkmış far cry 3 farcry serisi primal yerine bu tip bir oyun çıkarsaydı kimse yadırgamazdı bence yani şu oyun neden bu kadar abartıldı anlayamadım sony iyi para yediriyor sitelere anlaşılan
Oyunda guzel olmasini umdugum bir hikaye var, dunyasi ise bana cok fena bi sekilde daha iyi tasarlanmis bir enslaved: odyssey to the westi animsatti. Farcry tarzi demissin de bu bina buyuklugunde bir robota tirmanip zayif yerini bulmak farcrylik degil shadow of the colossusluk daha cok. Mekaniklerde benzerlikler olsa da direk olarak para yedirmisler e getirmen cok hos olmamis.

koskoca_BK

22.2.2017 13:41:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon Her türlü satar, ps4 bu harika oyunlarla devam ederse 100 milyonu çok rahat devirir.
Milyor, milyar

Guest-0CCF51958

22.2.2017 13:37:26

0
Türkçe olsaydı iyiydi.

BSC Misafiri

22.2.2017 12:33:36

+7
Bu oyun 8 milyon satması demek oyunculuğun öldüğü anlamına gelir dinamikler olsun oyunda yaptığınız işler olsun crafting sistemi loot sistemi olsun her şey bundan 5 yıl önce çıkmış far cry 3 farcry serisi primal yerine bu tip bir oyun çıkarsaydı kimse yadırgamazdı bence yani şu oyun neden bu kadar abartıldı anlayamadım sony iyi para yediriyor sitelere anlaşılan

BSC Misafiri

22.2.2017 12:33:33

+1
Uncharted 4 dışında satışları 2-3 milyon olan Ex oyunlara sahip bir platformun yeni bir Ip sinin 8 milyon satmasını beklemek? İlginç...

BSC Misafiri

22.2.2017 12:33:32

0
Arkadaşlar şimdi biz TR yok diye almıyoruz diyoruz yaa,Yaa ters teperse bu durum,Yaa adamlar eğer fazla satarsa TR ekliyeceklerse...Sonuçta Wİtcher 3 demek sattı ki, sonradan TR geldi..Sonuçta adamlar kazancına bakar,Belki bu bir test gibi bişeydir,Ama bu testi oyunu almayarak değil,Yaa alarak geçmemiz bekleniyorsaa..Bence yoğun ilgi olursa TR olma ihtimali daha fazla artar..Sonuçta az satsa ne yazar, Adamlar bakacak TR'de iyi satmış diyecekler ve Türk halkı TR gelmesini istiyor diyecekler ondan dolayı Sonradan güncelleme ile getirebilirler..

emrahcey

22.2.2017 10:22:42

+1
Satar 8 milyonu bile geçmesi gerekir, İnceleme puanlarıylada gazladılar.

rambocuk

22.2.2017 10:07:24

+1
incelemelerde uncharted god of war last of us gibi oyunlarla aynı kalitede eksiği yok fazlası var diye söyleniyor kalite her zaman hak ettiği değeri bulur

BSC Misafiri

22.2.2017 10:04:11

0
istediği kadar satsın. TR dil seçeneği eklenmediği sürece almayacağım. Tepki tepkidir.

_Nintendo_

22.2.2017 09:51:47

+4
Bence o kadar satmayabilir, Uncharted 4 bu kadar başarılı oldu çünkü geçmişten gelen birbirinden kaliteli oyunlarıyla haklı olarak büyük bir kitleyi beklenti içine sokmuştu. Last of Us 2 veya God of War 4 oyunları rahatlıkla Uncharted 4 seviyesine gelebilir ama bu oyun yeni bir IP olduğundan zor görünüyor. Verilen emeği göz önüne alırsak tabii ki olabildiği kadar satmasını da temenni ederim.

powersmachine54

22.2.2017 09:39:54

0
Hatta Uncharted 4'den bile daha fazla satabilir.Bence bir kaç sonra 9 milyon satacağını tahmin ediyorum.

Source

22.2.2017 09:35:27

0
Satmazsa şaşırırdık zaten :)

dark dragon

22.2.2017 09:34:18

0
Her türlü satar, ps4 bu harika oyunlarla devam ederse 100 milyonu çok rahat devirir.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Horizon Zero Dawn
+ TAKİBE
AL
25 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız