Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amerika ve Çin Arasındaki Ticaret Savaşında Donanım Üreticileri 10 Milyar Dolar Kaybetmiş

 
Bildiğiniz gibi Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında bir süredir ticari bir savaş var. Amerika Başkanı Donald Trump'ın bu konu için yürüttüğü politika Amerikan halkı için uzun zamandır büyük tartışmalara gebe olurken, Donald Trump'ın geçtiğimiz aylarda Huawei telefonlarda, Amerika'ya ait bazı uygulamaların olmayacağını duyurmuştu. Bu olaydan kısa bir süre sonra iş "tatlıya" bağlansa da son haberlerle birlikte öğrendik ki işler daha da kötüye gidiyor.
 
ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı bir sonraki aşamaya girmiş bulunmakta. Bu yıl 1 Eylül’de Donald Trump yönetimi, Çin malları için yılda 125 milyar dolardan fazla değerde olduğu tahmin edilen yeni gümrük vergilerini getirdi. % 15'lik yeni tarifeler, diğerlerinin yanı sıra, tüketici elektroniği, spor malzemeleri ve ayakkabıyı da kapsıyor.
 
Bu ticaret savaşı şimdilik bizlerin yani tüketicilerin cebinden daha fazla para çıkmasına sebep olmadı ancak yeni tarifelerin uygulanmasıyla birlikte, teknolojik ürünlere büyük bir zam gelmesi bekleniyor. Son paylaşılan bilgilere göre 1 Temmuz 2019 yılından beri tüm dünyadaki elektronik endüstrisi toplamda 10 milyar dolardan daha fazla zarar etmiş durumda.
 
Önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan iPhone'ların fiyatı, bu gelişmelerden sonra daha büyük bir merak konusu oldu. Önümüzdeki yılın son aylarında Sony'nin ve Microsoft'un yeni nesil için çıkartacakları konsolların olası fiyatları da oyun severleri kara kara düşündürtmeye başladı. Özellikle Türkiye'deki fiyatları düşünürsek şu an bile çoğu insanı zorlar nitelikte.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GamePressure çin amerika huawei sony microsoft zam ticaret savaşı apple
Gears 5 Serinin En Uzun Hikaye Moduna Sahip Olacak Kıyamet Sonrası Hayatta Kalma Oyunu Overland 19 Eylül'de Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.9.2019 12:28:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: aykut291 ABD çok dinliyor sanki adamlar dünyadaki başka hiçbir Ülkenin güçlü olmasını istemiyor sizin gibilerde destekliyor bunu.
Sanki mi? Birinci dünya savaşından sonra evrende istedikleri tek şey o hocam..

aykut291

3.9.2019 09:34:47

0
ABD çok dinliyor sanki adamlar dünyadaki başka hiçbir Ülkenin güçlü olmasını istemiyor sizin gibilerde destekliyor bunu.

BSC Misafiri

3.9.2019 08:50:57

0
Çok da önemli değil yani o kadar kar yaptılar zamın fayda getirmeyeceğini satışın getireceğini belki görürler. Amerika iyi yapıyor ayrıca çin ekonomik güç olursa kimseyi dinlemez.

:::LOSTPLANET:::

3.9.2019 07:27:06

0
Ticarette veya uluslararası politikalarda tüm operasyonlarınızı tek bir noktada birlestirirseniz bu gibi durumlarda zorluk yaşarsınız. Biz zaten fakirliğe, 1 birim ürüne 4-5 birim fiyat ödemeye bu topraklarda mahkumuz ama Amerikalı, Avrupalı bu fiyatlara alışık değildir.Adamı çarpar :D

BSC Misafiri

2.9.2019 22:13:44

+1
Bizde bu ülkeyi bizden alanlarla vs attık ama kaybımız büyük oldu.. Geleceğimiz, umutlarımız gitti.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız