Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Aliens: Colonial Marines Konusunda Pişman Değiliz"


    Sega ile Gearbox arasında yaşanan Aliens: Colonial Marines olaylarından haberiniz yoksa ilk başta durumu birazcık özetleyelim. Yayınlanan göz alıcı videoların ardından gelen 45'lik Metacritic ortalamasıyla oyun dünyasını hayal kırıklığına uğratan yapımlardan birisi olan Aliens: Colonial Marines'te Sega, Gearbox'a verdiği bütçenin doğru harcanmadığını savunmuş ve hatta firmanın Sega'nın paralarını Aliens'i geliştirmek için değil, Borderlands 2'yi geliştirmek için kullandığını öne sürmüştü. Daha sonrasında oyun çıkmış ve gösterilen videolardan çok daha kalitesiz bir proje ortaya konmuştu. Sega ise Gearbox'a "Yayınlanan videolar oyunun kendisiyle uyuşmuyor." diyerek dava açmış ancak dava kabul görmemişti.
 
    Tüm bu olayların ardından Gearbox'un CEO'su Randy Pitchford da en nihayetinde bazı açıklamalar yapmıştı. Pitchford, Aliens: Colonial Marines'e Sega'nın yatırımlarının haricinde kendi cebinden 10 - 15 milyon dolar arasında bir paranın çıktığını söylemişti. Yapım sürecinde her şeyin olması gerektiği gibi ilerlediğini söyleyen Pitchford, Gearbox'un kural dışı bir şey yapmadığını eklemişti. 
 
    Olaylardan yıllar sonra Randy Pitchford, Aliens: Colonial Marines konusunda bir kez daha konuştu. IGN'e konuşan Pitchford, "Aliens: Colonial Marines konusunda pişman değilim. Yaşadığımız deneyimi hiçbir şeye değişmeyiz. Bazı insanların oyunu beğenmemesini anlıyorum ve üzgünüm. Bu, eğlence sektörünün doğasında olan bir şey." sözlerini söyledi.
 
    Borderlands - Aliens olayıyla ilgili de Randy Pitchford, "Bazı insanlar bu palavrayı ortaya çıkarttı. İlk olarak bu çok absürt, ikincisi de olaylar tam tersi şekilde yaşandı ve bu utanç verici. Çünkü söylentilerin tam tersine ilk Borderlands'tan kazandığımız büyük bir parayı Aliens: Colonial Marines için harcadık. Sonucunda ise acı gerçek olarak başarısız olduk. İnsanlara yapabildiğimizin en iyisini sunmak isterken, beğenmedikleri bir projeyi ortaya koyduk." sözlerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamespot Aliens: Colonial Marines PC PS3 Xbox 360 Wii U Sega Gearbox FPS
The Witcher 3'ün Yeni Yama Boyutu 7 GB'tan Fazla Gamescom'da Göreceğimiz Tek Bethesda Oyunu Fallout 4 Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

juvecan

22.7.2015 00:22:43

0
sayın Bsc misafiri bir oyun için segayı asagılama lütfen kac filan.gecen yılın en iyi oyunu alien isolation secildi.

emrahcey

20.7.2015 22:47:58

0
Oyun yapımı, Oyunculuk, Oyun ürünlerideki kalite benzeri için artık bir Hukuki düzenlemeye şiddetle ihtiyaç var. Adam videoları öyle cilalıyor, öyle cilalıyor ki, Oyun çıkıyor satın alıyoruz bir bakıyoruz TIRT.... > Oyun yapımıcısı P platformuna ayrı kaliye, X platformuna ayrı kalite P C platformuna ayrı kalitede oyun çıkarıyor. Çıkarmadan önce vaadi hepsi aynı kalitede olacak sonra oyunu satıştan çekiyor Amaç Belli P ve X platformlarına Özel oyun çıkışıları TIRT turizme bağlandığı için Ne yapsınlar ? Kapalı kapılar ardından farklı çalışmalar sürdürüyorlar. Gelelim bunun önceside buna benzer farklı bir uygulamaya A marka ekran kartında çalışmasında diye yine yukarıdakine benzer bir çalışma yaşanmadı mı ? > İşte bu işlerin olmaması var olan Hukuki sisteme bir ekleme yapılmalı veya ayrıca bir düzenleme olmalıdır.

BSC Misafiri

20.7.2015 12:50:32

0
yuh bu adam bildiğin kendisine gerizekalı demiş ki'' zaten oyunun bütçesine üstüne kendileri para yatırmış'' yani ettiği b*k a para yatırMIŞMIŞ baq sen yani 2. yoruma lafım bile yok (aslında 1 dede gerek yoktu biliyinmi) bildiğin çocuğun sanki elinden şekeri almışta böyle tipler var dermiş cesine yazmış ibine bildiğin oyun boktu yazıda siyasi türde olmuş

BSC Misafiri

20.7.2015 12:44:04

0
Bir oyunun içinde SEGA ibaresi geçiyorsa uzaklaşın,hatta kaçın.. hatta koşun yani...

2K

20.7.2015 03:35:15

0
Oyunu Pre-Order yapmış ve 49.99 dolar vermiş ve bitirmiş biri olarak söylüyorum eğer bu oyundan bir yayıncı utanmıyor ise ve böyle açıklamalar yapıyorsa söyleyecek hiç bir şey yok net bir yüzsüzlüktür bu ve bu adamların gelecekte yapacağı işlere güvenmeyin. SEGA son yıllarda oyun sektörünün başına gelen en kötü şeylerden biri olma yolunda hızla ilerliyor ama bu konuda adamlara hak veriyorum çünkü Gearbox kesinlikle bir işler çevirdi, ilk yayınlanan videolarda olan bir çok sahne oyunda yoktu ya da değiştirmiş şekildeydi. Takip etmeyen arkadaşlar için söyleyeyim grafik olarak değil sahne olarak da gösterilenler oyunda hiç o şekilde işlemiyordu. Kısacası göz boyamak için hem oyuncuları hem SEGA'yı kandırmak için bir iki prototip hazırladılar ve sonra uğraşmak istemediler anlaşılan.

xenferious

20.7.2015 01:55:35

0
ben alien ve alien versus predator un geçmişteki çok eski oyunlarını da sürekli takip eden birisi olarak (NES oyunları dahil) bu oyunu "o baştaki oyun cıkmadan önceki görselleri görmezden gelirsek" pek başarısız bulmadım açıkçası. Multiplayer'ı fena değil ve oyun klasik marine modunda :)

ddsmurat

19.7.2015 04:47:27

+3
Yarın bir gün nur topu gibi bir remastered ile gelirlerse şaşırmayın.

moveboy_61

19.7.2015 03:39:03

+3
pişman değilsin tabi, aliens gibi ünlü bir marka üzerinden fake bir oyun ortaya çıkarttınız, marka adı yüzünden satınca paraları cebe indirdiniz. Böyle firmalar olmaz olsun, sahtekar herif bir de çıkıp kendini savunmaya çalışmış. Oyun çıkmadan önce "etkileyici", "mükemmel" gibi yorumlar yapıyodunuz noldu şimdi?

White Death

19.7.2015 00:49:47

+5
Bende almadığım için pişman değilim, problem?

MytHnfr

18.7.2015 23:27:37

+2
Yatırım derken? Hangi oyunda yatırım var hangisinde yok insanlar bunu anlayabilecek kapasitede yani şu oyuna emek verdim demek diğer oyunlara haksızlık. Ben almadım alan insanlara yazık resmen insanların Alien serisine hayranlığını ve oyunculuğunu kullandılar.

deadlight54

18.7.2015 20:52:41

+2
Birde utanmadan hala biz mağduruz ayaklarına yatıyorlar. Bundan sonra Gearbox Software'ın gösterdiği demolara inanmam.

BSC Misafiri

18.7.2015 20:25:30

+5
Gearbox boşuna Konuşmasın Alien oyununu bile kendileri yapmadılar Alıp başka küçük firmaya verdiler . Kaç gündür birşeyler söylenp duruyorlar . Duke Nukem Forever rezaletinide biliyoruz. Kaç senedir Borderland oyununu evirip çeviriyorlar yaptıkları düzgün bir Oyunlarıda yok. Çok şey başarmışlar gibi birde mağduruz demesinler .

alito

18.7.2015 18:42:15

+5
Kendileri pişman olmayabilir, ama birçok oyuncu bu oyunu deneyim ettiği için çok pişmanlar malesef.

EyesNight

18.7.2015 17:51:05

+5
Oyun okadar kötüydü ki 10 bin dolara aynısı modcular yapıyor bu facianın üstünden zaman geçti adamlar bu zamanı fırsata çevirmek istiyor olsa gerek ama gene bir yerlerinde patladı

freshmind

18.7.2015 17:35:43

+5
Yok artık hala konuşabiliyorlar mı ? Üstüne birde savunuyorlar ? Yok anasının nikah şekeri... Oyun gün gibi ortada ! Bazı insanlar beğenmemiş -miş ! O değil bunlar Borderlands'i nasıl yaptı aklım almıyor. Yada o oyunu gerçekten bunlar mı yaptı ?

BSC Misafiri

18.7.2015 17:22:23

+3
Adama bak ya hala devam ediyor birde parayı Alien'a yatırdık demeye, valla oyunu gören vatandaşlar ortada bir yatırım olmadığını anlar. O paralar çok belli ki Alien için harcanmamış. Neyse ki sana kimse inanmıyor artık.

Megathrone26

18.7.2015 17:20:15

+5
Gösterilen oyun ile çıkan oyun başkaydı ayrıca mesele zaten yaşadığınız deneyim değil yaşattırdığınız deneyim!
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Aliens: Colonial Marines ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız