Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Akademi Ligi'nin İlk Şampiyonu Bugün Belirlenecek!

 
     Bu yıl Akademi Ligi, 10 takımın mücadelesiyle başladı. Bu takımlar için ilk büyük sınav lig aşaması oldu. 9 hafta boyunca süren heyecanın ardından en fazla galibiyeti alan 4 ekip mevsim finallerine yükseldi. Mevsim finallerinde ise rekabet en üst noktaya ulaştı. İsimler yeni, yaşlar genç, heyecan büyük ve seriler uzundu. Silver Scrapes dinleten iki serinin ardından adını finale yazdıranlar FB Akademi ve HWA Akademi oldu.  
 
     Hem FB Akademi hem de HWA Akademi uzun ve yorucu birer yarı final serisi geçirdi. FB Akademi, BJK Akademi karşısındaki yarı final mücadelesinde sürekli kovalayan taraftaydı. İlk maçta BJKA galip gelerek seriye iyi başlamış ancak FBA ikinci maçta seriyi eşitlemişti. Üçüncü karşılaşmada BJK yine öne geçmiş ne var ki dördüncü karşılşamada seri bir kez daha eşit duruma gelmişti. FBA - BJK serisinin düğünün 5. maçta çözüldü. Takımın ormancısı Robin sonunda favori tercihi Kindred'ı seride kullanma fırsatı buldu ve takımına galibiyeti getirdi.
 
     HWA Akademi içinse yarı final serisi çok daha dramatikti. SUP Akademi karşısına çıkan ekip serideki ilk iki karşılaşmayı kaybetti. Üçüncü karşılaşma ise bitmek bilmedi. SUPA, elde ettiği üstünlüğe karşın oyunu erken safhada bitirememiş ancak kontrolü de rakibe kaptırmamıştı. Dakikalar 40'ı gösterdiğinde HWAA adına tüm umutlar tükenmişti. 5 Element Ejderi bulanan SUPA, Kadim Ejderha güçlendirmesini almış ve rotayı HWAA üssüne çevirmişti. Fazladan 270 Gerçek Hasar'ın verdiği özgüven ile takım savaşını başlatan SUPA, StarScreen'in Irelia'sına boyun eğdi ve rakibine Katliam verdi. Bu Katliam hem maçı hem de seriyi tersine çevirdi. HWAA ilk önce 3. maçı, sonrasında da kalan maçları kazanarak finale çıktı. 
 
     İki takım için de bu karşılaşma bambaşka anlamlar ifade ediyor. FB Akademi adeta hem VFŞL takımı hem de takım taraftarları için olası bir VFŞL 2019 Kış Mevsimi Finali'nin provasını yapacak. TBF 2017'den sonra takımın ilk şampiyonluğu belki de onların elinden gelecek. HWA Akademi ise çoğu adını daha önce hiç duymadığımız oyunculardan oluşan bir takım. Mevsim başladığında onlara güvenen ya da inanan birilerini bulmak çok zordu. Ne var ki bu takım sıfırdan buralara geldi ve ilk mevsiminde şampiyonluğun kapısını araladı. Sahne'de gelecek bir zafer bu oyuncuları daha da parlatacak ve kariyerlerinde olası bir sıçrama yaratacak. 
 
     24 Mart pazar günü, saat 13:00'da iki takım da kaderlerini kendi ellerinin arasına alacak. Bu mücadeleye Riot Games Espor Sahnesi'nde hep beraber şahit olacağız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak LoLespor league of legends riot games pc rts mmo
TOGED'in Yeni Staj Programı Başlıyor BLAST Pro Series Sao Paulo CS:GO Turnuvasının Şampiyonu Astralis Oldu!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız