Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Activision Blizzard 800'e Yakın Kişiyi İşten Çıkardı

 
Activision Blizzard, bağlı ortaklıklardan (Activision, Blizzard ve King) 100'lerce kişinin işine son verdiğini resmi olarak duyurdu.

Şirket dördüncü çeyrek ve 2018 mali yılı finansal sonuçlarını açıkladığı raporda, personel sayısında genel olarak yüzde sekiz bir azalma beklediklerini doğruladı ki bu da neredeyse 800 kişi yapıyor. Şirket ayrıca oyun geliştirme dışı bölümleri azaltmayı ve Call of Duty, Diablo gibi seriler üzerinde çalışan ekiplere ekleme yapmayı planladıklarını belirtti.

İşten çıkarılan bir personele gönderilen notta "bazı ekiplerdeki kadro seviyelerinin mevcut listemizle orantılı olmadığı" söylendi.

Not şu şekilde devam ediyor: "Bu, organizasyonumuzun bazı alanlarını küçültmemiz gerektiği anlamına geliyor. Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ndeki meslektaşlarımızdan bazılarıyla yollarımızı ayırdığımızdan dolayı üzgünüz."

İşten çıkarılan personeller için "kapsamlı bir kıdem tazminatı paketi" ve iş bulma yardımı sözü verildi. İlk olarak Square Enix, Activision Blizzard'ın çıkardığı personeller için iş çağrısında bulundu.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu
Rad Rodgers Radical Edition 26 Şubat'ta Çıkacak Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Satışları 10 Milyonu Aştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

veterangamer

13.2.2019 20:11:27

0
Acitasyona gerek yok bu sektörde ekmek çok, üstelik cv lerinde activision da yazıyor daha iyisini bile bulurlar ne de olsa millet altın bileziği koluna takmış..

Jack Rabbit Slims

13.2.2019 18:08:36

0
10.000 personeli mi varmış ki %8'i 800 oluyor? Baya fazlaymış.

BSC Misafiri

13.2.2019 14:16:33

0
herkes oyun yapmayı eğlenceli bir şey zannediyor ama netice itibariyle bu bir meslek. meslek meslektir yani. çalışma ortamları biraz daha eğlencelidir. fakat yoğun iş temposunda o görkemli ortamları ne kadar kullanabiliyorlar? yeni jenerasyon bu büyük stüdyolarda çalışmaya önceki jenerasyonlar kadar özenmiyor. en azından eskisi kadar çoğunluk yok.

BSC Misafiri

13.2.2019 13:57:07

+1
oyunlar v.s bir yana işten çıkarılmak üzücü bir durum..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız