Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

AC: Revelations'tan Ayrıntılı Bilgiler+Görüntüler

Assassin's Creed: Revelations'ın İstanbul'da geçecek olması onu bizim için daha önemli yapıyor

     Assassin's Creed: Revelations hakkında şimdiye kadar çok ayrıntılı bilgiler ortaya çıktı. Her ne kadar ayrıntılı bir video göremesek de bu bilgiler sayesinde oyunun nasıl olacağını az-çok öğrenmiş olduk.
 
     Game Informer dergisi de yeni sayısında Assassin's Creed: Revelations ile ilgili oyun içi görüntülerin yanı sıra ayrıntılı bilgiler de yayınladı. Aşağıda dergi taramalarını bulmanız mümkün. Dergide yer alan (bazıları önceden açıklanmış olabilir) bazı bilgileri ise şu şekilde özetleyebiliriz.
 
       Bildiğiniz gibi oyun Konstantinopolis'te yani günümüz İstanbul'unda geçiyor. Adı her ne olursal olsun yapımcılar burasının egzotik, çok kültürlü ve yoğun nüfusa sahip bir şehir olduğunun altını çiziyor.
 
      Şehrin çeşitli tepelerin eteğinde (İstanbul yedi tepe misali) olduğunu ve nereye tırmanırsanız tırmanın Aya Sofya gibi anıtsal eserleri görmemizin mümkün olduğunu söyleyen yapımcılar. Anlaşılan eğimli araziyi oyunun yapısına da doğrudan uyduracaklar.
 
       Böylesine yoğun bir şehri hayata geçirmek de kolay değil tabi. Oyunu Ubisoft'un Montreal stüdyolarındaki 200 kişilik ekip geliştiriyor. Tabi oyunun ekibi bu kadar değil. Fransa'daki Ubisoft Annecy, İsveç'teki Ubisoft Massive, Ubisoft Singapore, Kanada'daki Ubisoft Quebec ve Romanya'daki Ubisoft Bucharest adlı stüdyolar da oyunun geliştirilmesinde rol oynuyor. anlayacağınız dev bir ekibimiz var. Bu Ubisoft tarihinin en büyük geliştirme takımlarından birisiymiş.
 
KAPADOKYA     
     Gelelim Kapadokya ile ilgili ayrıntılara. Yapımcıların açıklamasına göre burası Templar etkisinin olduğu bir yerin ötesinde Templar'ın merkeziymiş. Burada çok sayıda tünelin olacağını söyleyen yetkililerin açıklamalarına bakacak olursak Kapadokya oyunda çok önemli bir yer olacak.
 
     Oyunumuzun sürekli İstanbul'da geçmeyeceğini, daha doğrusu İstanbul dışındaki yerlerin de senaryoda önemli bir rol oynadığını bilmek gerçekten güze. Farklı mekanların olması oyunun zevkini de arttıracaktır. Üstelik Kapadokya, İstanbul tepelerinden bambaşka bir atmosfer sunacak.
 
Sultan Süleyman, Prens Ahmet, Sofia Sorto, Manuel Palaeologos
     Oyundaki bazı karakterler ile ilgili ayrıntılı bilgiler de Game Informer'da yer aldı. Sultan Süleyman'ın yanı sıra örneğin Sofia Sorto adlı güzel bayanın öyküsünü de öğrenmiş oluyoruz. Buna göre Sofia Sorto Venedikli İtalyan bir bayan ve Konstantinopolis'te kitap satıcısı olarak hayatını geçiriyor.
 
       Kitap basımına merak salan Sofia'nın bilgiyi paylaşmak ve elde etmek için doyumsuz bir isteği vardır. Onun için Ezio ilginç merakları olan yakışıklı bir centilmendir. Ezio'nun da bu bayana karşı içinde bazı duygular büyümektedir. Anlaşılan bir yaşlı kurt Ezio, Sofia'yı baştan çıkarmayı deneyebilir. Kim bilir belki de Sofia da ona karşı bir şeyler hissediyordur.
 
       Dergi taramalarında Sultan Süleyman'ın 17 yaşında olduğu vurgulanırken onu gelecekte "Muhteşem Süleyman" olarak anılacağı da belirtilmiş. Ezio ile iyi ilişkileri olan Sultan Süleyman ve Prens Ahmet'in (dergide prens diye geçiyor) kahramanımıza büyük yardımları dokunacak gibi görünüyor.
 
       Bunların yanı sıra oyunda Templar ile işbirliği yapıp Konstantinopolis'te etkin olmaya çalışan Manuel Palaeologos da düşmanımız olacak. Zaten taramalara baktığımızda onun kötü bir insan olduğunu anlamak zor olmuyor.
 
Yeni Silahlar ve Aletler
     Bildiğiniz gibi Assassin's Creed: Revelations'ta yeni silah ve aletlerimiz olacak. Bunlardan birisi de Hook-blade. Bu alet ile şehir içindeki dolaşım hızımızın artacağını önceki haberlerimizde aktarmıştık. Game Informer'daki bilgilere göre bu aleti Ezio'ya Usta Assassin olarak bilinen Yusuf Azim tanıtıyor ve Ezio'nun bu aleti bilmemesi karşısında Yusuf Azim çok şaşırıyor.
 
     Oyunda 300 çeşit bombamızın olacağını da daha önceki haberimizde aktarmıştık. Bu bombalar arasında flash bombası, duman bombası ve demirdikenler saçacak olan ve sizi takip edenlerden kurtulmanıza yarayacak olan bomba çeşitleri de bulunuyor.
 
       Şimdilik dergi taramalarına bakarak Assassin's Creed: Revelations'tan aktarabileceğimiz bilgiler bu kadar. Özellikle E3 fuarında oyunla ilgili çok ayrıntılı bilgilere ulaşacağımıza eminim. Özellikle bir oyun içi video görmek iyi gelecektir.
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
Assassin's Creed: Revelations Ezio Altair Ubisoft Aksiyon Macera PS3 Xbox 360 PC
Battlefield 3 Limited Edition Detayları Duke Nukem Forever'a 10 Yıl Önceden Ön Sipariş
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mrt42

17.5.2011 00:48:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yalnız sokakta Türk öldürtürlerse hayatta oynamam o oyunu ...
ölünce oyna ozaman kargoyla gönderirler sana.:) Sanki tertemiz bir Türkiyede yaşıyoruz hiç Türk Türkü öldürmüyor çok saçma geliyor bunlar bana detaylı araştırma yaparsan kimi öldürüp kimi öldürmeyeceğimizi anlarsın misafir

BSC Misafiri

17.5.2011 00:07:49

-1
Yalnız sokakta Türk öldürtürlerse hayatta oynamam o oyunu ...

BSC Misafiri

16.5.2011 20:54:21

0
Caterina Sforza'ya Ne Oldu Ezio, Brotherhood'da Yedn Bitirdin Kadını Ulan Ne Adamsın... (:

mrt42

16.5.2011 02:26:56

0
Arkadaşlar bir bilgi paylaşacağım tabi bir siteye yönlendirerek umarım sorun olmaz oradaki bilgileri okuyun ve Ubisoftun nekadar şahane bir oyun yapmaya çalıştığını görün lütfen vereceğim linkteki bilgileri sonuna kadar okuyun ve burada yorum yapmayı ihmal etmeyin :) link: http://shiftdelete.net/assassins-creed-revelations-neleri-konu-aliyor-29270.html

mrt42

16.5.2011 02:25:05

0
Arkadaşlar bir bilgi paylaşacağım tabi bir siteye yönlendirerek umarım sorun olmaz oradaki bilgileri okuyun ve Ubisoftun nekadar şahane bir oyun yapmaya çalıştığını görün lütfen vereceğim linkteki bilgileri sonuna kadar okuyun ve burada yorum yapmayı ihmal etmeyin :) link: http://shiftdelete.net/assassins-creed-revelations-neleri-konu-aliyor-29270.html

BSC Misafiri

15.5.2011 02:06:56

0
ateşli silah vardır mutlaka bomba varsa o mutlaka vardır merak ettiğim crossbow olacak mı yoksa Osmanlı yayı falan mı kullanacağız Osmanlıda olduğumuz için her ikisi de güzel ama Osmanlı yayı daha dehşet olur crossbowdan

natalian_hawk

14.5.2011 00:37:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri ateşli silahlarda yok galiba
Olur muhtemelen BH'de bile olduğuna göre hatta 2'de

sismail

13.5.2011 17:01:14

0
Benimde dikkatimi çekti pelerin yok bu sefer zaten daha önce bir arkadaş yazmıştı..Böyle daha iyi olmuş bence...

BSC Misafiri

13.5.2011 13:44:20

-2
hürrem de bizi görecek mi?sülümantele

INCEPTION

13.5.2011 13:22:36

+2
quote:

Little-F 12.05.2011 20:08:29 hiçkimse yanlış anlamasın...elin gavuru osmanlıyı ve sultan süleymanı MUHTEŞEM görürken, kendi tarihimiz olmasına rağmen bazı insanlar hareme tıkılı kalmış, gözünde şehvetten başka bir şey olmayan bir süleyman portresi çiziyorlar yazık...
Birde Ubisofta fransız diyorlar,ama bizimkiler bunlardan daha fransız ki kendi atasını nasıl tanıtıyor..

mrt42

12.5.2011 23:10:16

+1
dikkat ettinizmi bilmiyorum ben yeni gördüm kolunu sakladığı pelerin yok artık ezio'da

Little-F

12.5.2011 20:08:29

+2
hiçkimse yanlış anlamasın...elin gavuru osmanlıyı ve sultan süleymanı MUHTEŞEM görürken, kendi tarihimiz olmasına rağmen bazı insanlar hareme tıkılı kalmış, gözünde şehvetten başka bir şey olmayan bir süleyman portresi çiziyorlar yazık...

BSC Misafiri

12.5.2011 16:55:29

-3
altairin zırhı kadar güzel zırh yapamadılar bidaha ezioya ne bu kürklü kürklü

BSC Misafiri

12.5.2011 15:57:40

-1
peki burada türkleri öldürmücegiz demi 1 cisindeki gibi sanki türkleri küçük düşürme gibi bi drumvarsa yakarım orayı :D

Portraitclub

11.5.2011 23:59:44

0
oyun bence türkçe dil eklemicekler

mrt42

11.5.2011 22:57:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: tek_tower turkıye ılgılı oyunlar turk oyuncu camıyasını sevındırıyor acıkcası.sırketlerın TR ıcın calısmalarını genısletmesı bızı dahada sevındırır.artık yenı cıkacak oyunların hepsınde tr dıl secenegı olsun ve tr. ıstanbul konulu oyunlar cıksın.Crysıs crytey yerlı kardeslerle yapılan roportajda ıstanbul ıle ılgılı oyun cıkarmayı ılk basta dusunduklerını belırttıler ınsallah cıkarırlar.guzel grafıkler ıle bıze ıstanbul sokaklarını tur atmak duser.AC merakla bekledıgım bır oyun bakalım...
Güzel yorum ve beklenti ama bizim oyuncu camiamıza yaramaz nankör adamlar yok padişah öldürürüz yok Türklere saldırırız yok şu yok bu diye oynamazlar İstanbul'un eski ismine bile takıntılı arkadaşlar A.C. hakkında ilk duyduğumdan beri hep olumlu şeyler düşündüm ve söyledim ve nitekim gayet olumlu bir oyun ortaya çıkmış onu görüyorum emeklerine sağlık ön siparişle alacağım Allah'ın İzniyle:))

sismail

11.5.2011 20:42:33

0
Artık Kapadokyadan ankaraya doğru koşarak yardırırız :D Şaka bir yana oyun süper olacak ama BENCE Kanuniyi iyi yansıtamamışlar daha ihtişamlı olabilirdi...Saygıyı hakediyorlar...Ben Brotherhoodu orjinal aldım Türk oyuncular tarafından orjinal alınması lazım diye düşünüyorum

No-One

11.5.2011 20:38:01

+1
Ubisoft gameplayleri yine E3'e saklıyor.

Tenth Doctor

11.5.2011 17:36:09

-4
Kıyafet tasarımı artık çığırından çıktı. Ah Altair ahh!

Tenth Doctor

11.5.2011 17:32:17

-4
Kıyafet tasarımı artık çığırından çıktı. Ah Altari ahh!

BSC Misafiri

11.5.2011 15:52:20

+2
bu haber cıkmadan önce herkes ac:revelations da osmanlı padisahlarına suikast düzenlicek gibi gözüktü ama artık bu haberden sonra içim rahatladı eğer osmanlı padişahlarına suikast işleseydik oyunda durumumuz call of duty black opsta castroyu öldürttüler küba buna tepki göstermişti ama iyiki öyle olmadı

ovarinli

11.5.2011 15:23:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: atahan12 Hürrem'i de versinler bari.
+1

|Perseus|

11.5.2011 13:36:13

-5
osmanlılarla dost mu olucaz acaba.Olmassak oyunda sıkıntı yaşarım çünkü biraz ırkçıyımda :D

atahan12

11.5.2011 12:54:57

-2
Hürrem'i de versinler bari.

tosuba

11.5.2011 12:50:52

0
6 haziranda olcak saati hatırlamıyorum ama buraya göre ne zaman oluyor onu bilmiyorum

BSC Misafiri

11.5.2011 12:22:28

+1
İHTİŞAMA BAK BEE.. :)

Project Scorpio

11.5.2011 10:38:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Mr LoneLy e3'ün ne zaman olacağını bir türlü öğrenemedim. Nezaman?
7-9 Haziran 2011.

BSC Misafiri

11.5.2011 07:54:21

-2
ateşli silahlarda yok galiba

BSC Misafiri

11.5.2011 06:54:54

0
kapadokyada kalıyorum. buralarda ezio ile oynucagımı söyleseler ancak rüyamda inanırdım :)

ertgrl23

11.5.2011 06:36:10

+2
resimlerde crossbow göremedim anlaşılan oyunda yok :(

A.Pato_7

11.5.2011 03:53:46

+3
Herşeyi bir kenara bırakalım .. Kostantinopolis istanbul vs. tartışmalarını geçelim. Biraz saygı duyalım . Adamlar bayağı uğraşıyorlar . Devasa bir ekip bu oyun için çalışıyor. Sizce de saygıyı haketmiyorlar mı ? Hem ayrıca oyun bizim topraklarımızda geçiyor daha ne olsun ..

venom417

11.5.2011 01:20:03

+5
Oyundaki bazı karakterler.Ayrıca multiplayer modlarının birçoğu da Rodos'ta geçiyor. The Sentinel:Muhafız olarak çevrilebilir:Bir zamanlar assassin olan arkadaş,assassinler Osmanlılarla barış yapınca birliği terketmiş ve templarlara katılmış. The Bombardier:Bombacı:Osmanlı askeriyken templar yanlısı asi bir gruba katılmış arkadaş. The Vanguard:Memleketini Osmanlılardan korumaya çalışan bir karakter.Templarlar bu korkudan faydalanarak arkadaşa para ve güç vaadederek kullanıyor. The Guardian:Doğu Afrika'dan bir sultan'ın kuzeni.Templar ideolojisine yürekten bağlı.Düzen ve istikrar barışı getirir. Vaktim olursa çeviririm bişeyler daha ama özellikle multiplayer çok ilgimi çekti.adamlar çatır çatır oyun yapıyorlar kısa sürede,hayran olmamak elde değil.

BSC Misafiri

11.5.2011 01:14:11

-7
hook blade ne

BSC Misafiri

11.5.2011 01:14:04

+1
Ezio Auditore ' yi nevizadede rakı içmeye götürcez abi varmı ötesi.Leonardo'yla iki tek atarlar midye dolma , patlıcan salata , peynir .. misss Giovanni'nin ağzında bulunsun.

venom417

11.5.2011 01:05:55

+3
Multiplayer detayları,genel olarak Yeni karakterler,mekanlar,arayüz,daha kolay oyun bulma,daha çok kişiselleştirme ve daha hikaye odaklı bir multiplayer. Oyuncular geçen oyunda olduğu gibi assassinlerin tekniklerini daha iyi öğrenmek(incelemek) için çaylak Templar'lar olarak animus'a girecekler.Level atladıkça Abstergo içinde yükselmeye ve şirket içinde olup bitenlerle, Templarların amaçları hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlıyacaklar. Karakterlerin görünümlerini,silahlarını değiştirebilecekler.Aynı zamanda oyuncular kendi guild'lerini kurarak kendilerine has bayraklar tasarlayabilecekler.Oyunda ilerledikçe yeni karakterler ve özellikler açılacak.Birsürü yeni harita ve modun yanında hikaye odaklı multiplayer görevleri olacak. Multiplayer'da seçtiğin modlara göre bir playlist oluşturabileceksin ve bu sevdiğin modlara daha hızlı ve kolay ulaşmalarını sağlayacak.

MirlivaVII

11.5.2011 00:57:30

+1
Kasım'a 90 Lira ayırın arkadaşlar orijinal alınır bu oyun artık. Zaten sansür geliyor indirecek yer zor bulunur. İnşallah Türkçe altyazı da olur. Çok güzel görünüyor resimler.

r2maru

11.5.2011 00:36:28

0
[quote] S.Süleyman'dan yardım alacağız diye bir haber var, oradaki 3. yorumu okursanız, NİHAYET anlayabileceksiniz.[/quote] Arkadaş görmemştir o konuyu. [quote]Ayrıca Desmond, Altair ve Ezio arasındaki bağa da bu oyunda değinilecek. İlgimi çekti. Kafayı karıştıran nokta ie 1453, yani İstanbul'un Fethi sonrası bir zamana denk gelmesi. Konstantinapolis? Ups.. küçük bir hatırlatma. 1453'ten hemen sonra İstanbul olarak geçmemiş. Gerek halk arasında, gerekse devletler arasında. Hatta en çok Konstantiniyye olarak geçmiş. Dersaadet ve İslambol da bu isimlere dahil. Yani birçok bölge tarafından farklı adlara sahip olmuş. Siz bir Fransız olsanız, hazır böyle bir fırsat varken Müslüman ismi İstanbul'u mu yoksa Konstantinopolis'i mi kullanırdınız oyunda? Adamlar bunu seçmiş.[/quote]

encuni

11.5.2011 00:26:03

0
BSC Misafiri Facebookdan bakabılırsın liseli

TheAnalyzer

11.5.2011 00:17:16

0
quote:

alıntı:

Aynen öyle.
S.Süleyman'dan yardım alacağız diye bir haber var, oradaki 3. yorumu okursanız, NİHAYET anlayabileceksiniz.

Haykıran Bıngıldak

11.5.2011 00:09:09

0
O degilde acaba onceki oyunlardaki gibi vurgusal sozleri turkce seslendirilermi masallah insallah valla felan. Ezio osmanlica bilse de seslendirma osmanlica olsa biz anlariz ehueheue

hakani85

11.5.2011 00:00:27

+2
türkçe altyazı koyarlar inşallah..

Klndr23

10.5.2011 23:54:18

0
ben en çok yusuf azimi merak ediyorum

r2maru

10.5.2011 23:53:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: safak951 Niye Constantinapole deniliyor hala anlamadım? O sıralarda Istanbul yurtdışında Constantinapole diye mi bilinyordu?
Aynen öyle.

ShafakCool

10.5.2011 23:45:41

-4
Niye Constantinapole deniliyor hala anlamadım? O sıralarda Istanbul yurtdışında Constantinapole diye mi bilinyordu?

BSC Misafiri

10.5.2011 23:36:40

0
bence bunlar doğru bilgi çünkü eğer süleymanın döneminde olsaydık o zaman ezio 50 --55 değil 71 yaşında olacaktı...

BSC Misafiri

10.5.2011 23:36:33

-2
kesin linki sen atmışşındır

omar2425

10.5.2011 23:29:55

0
harika olacak inşallah. Arşivime yeni ac eklenecek gibi :D

SurlarÖnünde

10.5.2011 23:29:42

+3
Kanuni Sultan Süleyman'nın gençlik halini güzel yapmışlar. Karakterler çok güzel. Şehir tasarımlarıda bir o kadar güzel. Evler harbiden Osmanlı evleri. Gerçi çoğu atwork ama bakalım...

encuni

10.5.2011 23:28:37

-1
Sonunda paylaştınız oglen atmışdım linki

TangoEchoKilo

10.5.2011 23:26:30

+3
turkıye ılgılı oyunlar turk oyuncu camıyasını sevındırıyor acıkcası.sırketlerın TR ıcın calısmalarını genısletmesı bızı dahada sevındırır.artık yenı cıkacak oyunların hepsınde tr dıl secenegı olsun ve tr. ıstanbul konulu oyunlar cıksın.Crysıs crytey yerlı kardeslerle yapılan roportajda ıstanbul ıle ılgılı oyun cıkarmayı ılk basta dusunduklerını belırttıler ınsallah cıkarırlar.guzel grafıkler ıle bıze ıstanbul sokaklarını tur atmak duser.AC merakla bekledıgım bır oyun bakalım...

ultra_storm

10.5.2011 23:25:59

+4
kapadokyayı daha çok merak ediyorum oyunda

Tenth Doctor

10.5.2011 23:25:35

0
e3'ün ne zaman olacağını bir türlü öğrenemedim. Nezaman?

qwepdew

10.5.2011 23:21:42

+9
her yeni haberde daha da heycanlanıyorum.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Assassin's Creed: Revelations
+ TAKİBE
AL
368 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız