Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

AB, Microsoft'un ZeniMax'i Satın Alımını Onayladı

 
Avrupa Komisyonu, Microsoft'un ZeniMax Media'yı satın alımını 5 Mart tarihinde onayladı ve bugün itibarıyla açıklandı.

7.5 milyar dolar değerindeki anlaşmanın sonuçlanması için Avrupa Komisyonu'nun antitröst yasalarına aykırı olmaması gerekiyordu ve Avrupa Birliği anlaşmanın konuyla ilgili ciddi şüpheler uyandırmadığını belirterek onay verdi.
 
Geçtiğimiz hafta da Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu satın alımı onaylamıştı ve böylelikle ZeniMax Media'nın Microsoft bünyesine katılmasının önünde bir engel kalmadı. Microsoft tarafından da resmi duyurunun kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor.
 
Söylentilere göre bu ay içinde düzenlenecek etkinlikle satın alımla ilgili olarak kapsamlı bir şekilde konuşulacak, bu satın alımın herkes için ne anlama geldiği açıklanacak ve yakın gelecekteki planlarından bahsedilecek.
 
ZeniMax Media, Bethesda Softworks'ün ana firması ve Bethesda Softworks'ün stüdyoları Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog Games ve Roundhouse Studios yakında Microsoft'un birinci parti stüdyosu haline gelecek.
 
The Elder Scrolls VI ve Starfield dahil ileride çıkacak tüm Bethesda oyunları ilk günden Xbox Game Pass'e eklenecek. Oyunların Xbox ve PC dışındaki platformlara gelip gelmeyeceği hâlâ kesinleşmiş değil. Deathloop ve GhostWire: Tokyo anlaşmaları önceden yapıldığı için bu iki oyun ilk olarak PlayStation 5 ve PC'ye gelecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Verge Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
Dragon Ball FighterZ DLC Karakteri Gogeta (SS4) 12 Mart'ta Dövüşe Katılıyor Blaster Master Zero 3 PS4, Switch ve PC için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aschil

10.3.2021 22:06:26

+3
PS fanlarının canı sıkıldığına göre. Bu iş tamam. Bu nesli Xbox domine edecek. Hiç kimse kusura bakmasın.

Kartal Göz

10.3.2021 03:07:01

+3
Dolby Vision vs konsolcu adam böyle incik boncuk şeylere çok takılmaz. Oyununa ve konforuna bakar. Yani bu tip ekstrem şeylere takılanlar olsa da sayısı azdır, geneli yansıtmaz. Adam çıkacak oyuna, içerik zenginliğine ve içeriğin kalitesine bakar. Ben hayranı olduğum bir PS5 Exc görsem gider alırım konsolu da oyunu da. Yemişim Dolby Vision'ını yüksek seviye RTX'ini. He bu demek değildir ki konsollarda gelişme olmasın. Olsun elbette ama perakendede 400-500 dolara satılan komple bir sistemden bahsediyoruz. Gerçekçi olmak gerek. Yani herkes yüksek donanım ister ama herkes o yüksek donanım maliyetini cebinden karşılamak istemez. Yeni PS konsolunun iyi yönü vardır kötü yönü vardır ama Dolby Vision'a gelene kadar daha önemli sorunlarını halletmesi gerekir. Örneğin sadece oyuncuya sunulan 650 GB kullanılabilir HDD alanı gibi. Ya da kağıt üstünde de olsa XSX'e göre düşük kalan Teraflop kapasitesi gibi. Ya da bozulmaya çok müsait olması muhtemel Dualsense tetik tuşları ile Analog kontrolleri gibi. Çok enteresan gerçekten. Eskiden konsolların donanım güçlerinin zayıflığından söz edilirken, donanım gücü gibi önemli meselelerde bile "oyuncunun derdi donanım olsaydı PC toplardı" denirdi. Şimdiyse bu cihazlar donanım olarak fiyatlarına göre çok daha iyisini de sunsalar "Dolby Vision yok" diye eleştiriliyor. Üstelik donanım yetersizliğinde çok daha ön planda olan şeyler varken.

Miex

9.3.2021 22:57:33

+6
Black Ops kapalı koridor oyunu. Bir benchmark değil. Warzone'da kaldırmıyor, Warzone benchmarkın kendisidir. Geriye uyumluluk ise geriye geriye uyumluluk, bak FPS Boost özelliği geldi bile. Bu bile artı hizmet. Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama örneğin Xbox'ta bir grafik ayarları menüsü var, 4k 120 hz alabiliyor musun, Dolby Vision alabiliyor musun, 1440p alabiliyor musun, VRR, ALLM alabiliyor musun gibi seçenekler var. Sanırım bu menüyü hepiniz biliyorsunuz. Ben en iyi oyuncu deneyimi yaşamak için LG OLED TV aldım. Xbox'ı TV'ye taktığım zaman bütün olası seçenekler yeşil ile tikleniyor. PS5'te ise böyle bir şeyden söz edemiyoruz neredeyse hiçbir yeni endüstri standardını desteklemiyor, ben de OLED'in üst düzey özelliklerini kullanamıyorum. Bundan daha güzel daha keskin bir örnek ne olabilir bilmiyorum. Ben en iyi deneyimi yaşamak istiyorum, herkese de böyle yapın diyemem. Eleştirdiğim ve hatta komik bulduğum şu, hani bir tanesini destekler iki tanesini desteklemez, yine bir yerden tutarsın. Veya birkaçını destekler bir tanesini desteklemez, aman canım ne olacak ki dersin. Hiçbir yeni endüstri standardında karşılığı olmayan bir "yeni nesil" ismiyle pazarlanan konsolu hakkında bir teknoloji forumunda konuşuyoruz ama marka fanatikliği tüm bu gerçeklerin önüne geçiyor. Muhtemelen dislike varsa dislike yerim, sen de 5 katım like alırsın, ben oyunuma bakarım diyebileceğim daha bir şey yok hocam.

Krone

9.3.2021 22:05:33

+2
Napsın adam oyun oynayamıyor ki milesteyşınıyla. Bir oyuna 600 lira veremeyince forumda takılıp zaman geçiriyor. Xbox haberlerine, konularına girip Gamepass gibi bir nimete sallıyor. Bence bu arkadaşlar sağlam para kazanıyor bu işten, eminim ki milesteyşını yapan arkadaşlar bile bu kadar iyi savunamaz Malının esiri olmuş, köleleşmiş insanlar... Vah ki ne vah.

BSC Misafiri

9.3.2021 21:27:47

+5
Bak ne güzel bir tartışma okuyordum Dolby Vision, 12 bit muhabbeti ama araya yine bir bu güzel tartışma ortamını bozan "muz toplayın ehe ehe, gamepassci bunlar" diyen tipler girdi. İşte tam da bunlar yüzünden bilgilendirici tartışmalar göremiyoruz, insanlar artık böyle tipler yüzünden uğraşıp yazmıyorlar. Bir yeri yorum yapmaya, takılmaya değecek yegane şey yapılan tartışmaların kalitesidir.

İdrak İstimlak

9.3.2021 21:13:25

+5
İşte oyunculuğu bitiren geympessci kitle bunlar. Bunlara vereceksin menüyü, açivmenti, online oyunu ayda 30 liraya oturup oynayacaklar. Konsol ve kitlesi arasındaki korelasyon adamların 20 yıldır neden bir tane GOTY çıkartamadıklarının cevabıdır.

dark dragon

9.3.2021 21:04:22

+2
Dolby vision ile muz toplamaya devam senin her yerin dolby olsa ne olur.

GT_55

9.3.2021 21:02:37

+3
Üst seviye kaliteyi bunlar mı belirliyor? Grafik teknolijileri, yazılımlar, yeni oyun motorları ne oluyor o zaman. Ps5'te çalışan unreal engine 5 en üst seviye değil mi oyun dünyasında. Dolby atmos kimin umrunda, ne zaman bunlar standart olmuş. Dolby vision için, 4000 nitlik veya 12 bitlik bir tv veya monitör bile yokken nasıl üst seviyeyi belirliyor. Pc'de bile karşılığı yok dolby vision'un.Daha donanımı yok, üst seviyeyi belirliyor. 120 fps'de, 1440p'de 77844 p'de üst seviyeyi belirlemez. Ps5'in kapasitesini, bizim gibi kapasitesi olmayanlar belirleyemez. Ps4'ün kapasetisine baksan, tlou 2 gibi bir oyun gelmez derdik ama geldi. Cod warzone geriye uyumluluk modu ile çalışıyor. Ps5 için nextgen versiyonu yok. Cold war'ın ps5 versiyonu olduğu çalışıyor 120 fps, hem de xbox series x'ten daha yüksek fps'lerde çalışıyor. Sonrada kaldırmıyor diyorsun.Daha oyunların hangi versiyonda çalıştığını bilmiyorsunuz, kaldırır, kaldırmaz muhabbeti yapıyorsunuz.

UcanHollandali

9.3.2021 20:52:53

+1
Şu anki tv'lerin 12 bit panel olmaması gelecekteki tv'lerin olmayacağı anlamına gelmiyor. Zaten dolby vision'u sadece bit uzerinden yorumlamakta sacma olur. Dinamik metadata ve 10000nit desteği daha önemli zaten. Bilmiyorsanız söyleyeyim normal hdr görüntü sadece 1000 nit'e kadar destekliyor. Şu anki top led tv'ler bile 2000'e kadar nit görüntü verebiliyor. Normal hdr'ın şu an bile yetersiz kaldığı burdan anlayabilirsiniz. Microled TV'ler kapıda 3-4 yıla 10000 nit'e ulaşabilen tv'lerin eve girmesi hayal bile değil. Teknojiler bu hızla ilerken neredeyse hiç bir teknojiyi destekelemeyen kaç yıllık VRR'ın bile olmadığı bir aleti desteklemeniz sizin fanatikliğinizi gözler önüne seriyor.

GT_55

9.3.2021 20:41:53

+2
Ne alakası var kardeşim, ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Sen şimdi aaa bir oyunda sırf dolby vision olmadığı için oynamayacak mısın? Oynamazsan, oyunun önüne koymuş oluyorsun. Biz bundan bahsediyoruz. Dolby Vision'un ne olduğunu çok iyi biliyoruz açıklama yapmana gerek yoktu. Kullandığın tv 12 bit mi? En kralı 10 bittir. 10 bit ekranda, 12 bit içerik görsen ne olur, görmesen ne olur. Bizdede tv var. Test edip gördük, herhangi bir belirgin farkını göremedim hdr10 formatından. Gelecekte böyle tv'ler çıkar o zaman farkını görürüz.

İdrak İstimlak

9.3.2021 20:26:47

+3
Ne ara böyle bir oyuncu kitlesi oluştu anlayamadım? Oyun konsolunda oyundan daha önemli ögeler olduğunu bu devirde öğrenmiş olduk. Hangi süper duper teknoloji size en iyi oyunları oynatıyor bir düşünün.

UcanHollandali

9.3.2021 20:22:32

0
Bunu sen mi diyorsun, dolby vision yoksa oynamam diyen biri. Ben markayı koyuyorsam ki, öyle bir şey asla söz konusu bile değil, sende vision ve atmosu koyuyorsun önüne. Oyuncu adam platform ayırımı yapmaz. Dolby vision ve övmek marka sevdalısı olmak anlamına gelmiyor. Dolby vision piyasada dengi olmayan bir format. Normal Hdr'dan farklı. Normal hdr'dan farklı olarak 12bit'den görüntü işliyor ve her kare için sabit değil dinamik bir metadata kullanıyor. Daha iyisi olsa onu söyler arkadaş ama daha iyi bir format yok ticari olarak kullanılan. Bütün endüstrünin kabul ettiği bir gerçeğe marka fanatizm diyemezsiniz. Şöyle örnek vereyim en yakın rakibi samsung'un kullandığı hdr10+ aralarında fark aşağıdaki gibi. Dolby Vision offers 12-bit color while HDR10+ sticks to 10-bit color. HDR10+ boasts 4,000 nits of brightness, Dolby Vision still offers up to 10,000 nits

Aoveus

9.3.2021 18:25:43

0
Konsollar bu nesile göre düşük çıktı asıl kötü olan bu 4k diyorlar fakat 4k da ultra açamıyor makine as V gibi son çıkan oyunlar 4k yüksek ortada kalıyor daha yeni çıkan bir konsolda bu sıkıntı. Sony yada xbox özel oyunlarını tabiki daha iyi yapacaktır ama x86 mimarili alet ve ileriye dönük vakti az maalesef konsol dediğimiz daha uzun süreler söylediklerini sürdürürdü. Xbox veya ps fanı değilim Ps özel oyunlarını ps4 te oynamış biri olarak servis ve oyun açısından alırsam xbox seçeneğim olurdu benim bu nesilde.

Miex

9.3.2021 16:55:23

+6
Dante şunu kastediyor oyunculuğu üst seviyeye çıkaracak bazı standartlar var günümüzde, Dolby Atmos olsun, Vision olsun, 120 FPS olsun, yüksek çözünürlük olsun, 1440p desteği olsun, VRR olsun(bunların son ikisi en son bıraktığımda yoktu, güncelleme aldıysa bilmiyorum) PS5 bunları verecek kapasitede değil. Ben yeni nesil bir konsol çıkarıyorum diyip, oyuncuların yeni nesil olarak belirledikleri yeni standartların hiçbirini sağlayamıyorsan bomboş bir konsol çıkarmışsın demektir. Şu an PS5'in vizyonu, PS4 Pro 1300-1400p 50 FPS açıyordu oyunları, ben de 1800p 60 fps hedefliyorum tadında adeta, kusura bakmazsan eğer sen de PC kullanıcısı isen bu standartlar oyuncular için günümüzde kabul görmekten oldukça uzak. Marka bağımlısı olmadan bunu görmek yorumlamak gerekir. Bak Sony ile işbirliği anlaşması olmasına rağmen günümüzün en çok oynanan oyunlarından biri Call of Duty MW ve Warzone'u Xbox'ta daha yüksek çözünürlük ve 120 fps'de oynuyorum, VRR de açık. 60 fps oynamak istesem Xbox One X ile devam ederdim, kaldırmıyor, kaldırması zor balık baştan kokar. Yeni konsolların mimarilerinin çok çabuk eskidiğini de belirtmek lazım. Ben burada PS5 gömüp Xbox teknoloji dehası demiyorum. Kısıtlı süreleri ve kısıtlı imkanları var bu konsolların ama PS5 sadece adı olduğu için satıyor. Bir başarısı varsa da cepten yiyor, çünkü oyunculara kattığı bir şey yok. Xbox'ın mimarisinin de artık reklamı yapılacak bir durumu kalmadı fakat iki avantajı var, birincisi oyunculara en yeni deneyimleri bir şekilde sunmayı hedefliyor; kafasına kuma gömmüyor. İkincisi ise en azından piyasadaki rakibinden daha çok donanım ve servis vaad etmesi.

GT_55

9.3.2021 16:32:57

+3
Çürütme ? Pc'de ultra ayarlar var dedin, attık resmini çekip, yokmuş. En yüksek ayar very high, ultrası yok yani. Başka nerde çürütme yapmışsın. :) Spiderman'deki yansımalar pc'de hangi oyunda var. Spiderman pc'ye çıkmışta haberimiz mi olmadı.Full rt hangi oyunda varmış pc'de, söyle de bilelim.Yok yani bizde de sağlam pc var, benim göremediğim neyi görüyorsun merak ettim baya. :) Valla benim için gayet iyi donanımı var ps5'in. Sen belki çift 3090 gücünnde bir şeyler bekliyordun sanırım. Önceden marka bağımlısı özellikle sony fanı olduğum doğrudur. Ama ben bunları aştım artık. Kasımdan beri ps5 var ama ben oyun oynamanın çoğunu pc'de yapıyorum.Yani herhangi bir markanın cihazına göre oyun oynamıyorum. Gow örneğinide misal olarak verdim.Şu an çıksa, dolby vision yok diye oynamayacak mısın? Cyberpunk'ın nextgen versiyonu çıkmadı. Ps4 pro versiyonunu oynatıyor.Yani o kadar uzak kalmışsınki bu camiadan, bundan haberin yok. Ps5 versiyonu henüz çıkmadı, çıktığı zaman görürüz ne kadar geri ne kadar ileri. Dediğim gibi bizde pc'de oynuyoruz oyunları. Yani sana özel bir durum yok.
quote:

Ben oyuncu adamım senin gibi marka bağımlısı değilim. Benim için oyun markanın önündedir.
Bunu sen mi diyorsun, dolby vision yoksa oynamam diyen biri. Ben markayı koyuyorsam ki, öyle bir şey asla söz konusu bile değil, sende vision ve atmosu koyuyorsun önüne. Oyuncu adam platform ayırımı yapmaz.

İdrak İstimlak

9.3.2021 16:25:51

+1
Tüm oyun dünyasının başı sağolsun, rahmetli iyi firmaydı...

TORU-NAGA

9.3.2021 16:15:24

0
Gel gel gel,kartele gel.

Dante

9.3.2021 15:58:07

+2
Ee yazdıklarımız yalan yanlış şeyler değil. Bak çürütmeye çalıştın olmadı neden Sony senin çürütmeni destekleyecek bir konsol üretemedi çünkü. Yoksa biz de senin canını biliyoruz Sony PS5'i güçlü yapsa da her türlü arkana alabilseydin diye. PC'den de Xbox'tan da kat kat güçlü bir PS5 için her şeyini vereceğini biliyoruz yani merak etme ama olmadı işte gördüğün gibi. Oyunculuktan öte marka bağımlısısın maalesef biz de bunu gördük 15 sene. Gow demişsin Gow oynayabiliyor musun şu an? Yok. Çıkmamış oyun için PS5'e bel mi bağlayacaz? Çıktığında PS5 Pro çıkmış olacak belki ona geçeceğim yeter ki Sony adam olsun önce. Ama şu an değil. Ben şu an mis gibi oyunumu en son teknoloji oynuyorum. PS5 alsam bunu yapamayacaktım. Yapamıyorsunuz siz de. Bak Cyberpunk'ta perişan oldun Ps5'te. Pc de görsel şölen yaşadık. Mis gibi oynadık bitirdik. Ben bunu övmeyeyim mi şimdi oynadım diye? Ne yapacaktım PS5 alıp 15 senelik ses teknolojisi, 5 senelik görüntü teknolojisi ile eski nesil eldeki limitli oyunlara tamah mı edeyim? Ben oyuncu adamım senin gibi marka bağımlısı değilim. Benim için oyun markanın önündedir. Nerede iyisi ben orada. Dolby Vision Andromeda ve Heat harika görünüyor ve HDR10'dan açıkça daha iyi. Netflix ile anlaşılmaz o fark. Kaynağın güzel olacak.

GT_55

9.3.2021 15:38:39

+3
@Dante Ben gördüğümü söylüyorum, 2007'den beri burdayız. Senin için saçma gelebilir tabiki. Ama benim izlenimim bu yönde, genelde sende olan ürünler en kralıdır, olmayanlar çöptür. Tabiki senin görüşlerindir bir şey diyemem ama dolby vision yok diye, oyun oynamam, konsol almam demekde bana saçma geliyor.Ben bir oyuncu olacam, sonra yeni gow veya benzeri bir oyun çıkacak, vision yok diye ben bunu oynamayacam he. :)) Ne yapalım dolby vision tetris mi oynayalım. :) Bence çok ince detaylara takılıyorsun. Bu arada bende de lg oled tv var, vision ile hdr'nin farkını hala göremedim, varsa bile çok önemli bir detay değildir. Ama neyse, sen bildiğin gibi devam et. Senin tercihlerine karışacak değiliz. İyi günler.

GT_55

9.3.2021 15:09:05

+2
Jedi fallen, division 2 geriye uyumluluk modu ile çalışıyor.Geriye uyumluluk modunda, series x, one x versiyonunu, ps5'te ps4 pro versiyonunu oynattığı için, series x'te çalışan geriye uyumlu oyunlar daha yüksek çözünürlükte çalışacaktır. Benim bahsettiğim nextgen oyunlar. Mesela hitman 3 olabilir. Evet orda daha yüksek çözünürlükte çalışıyor. Ama onda da bazı yerlerde 60 fps sabit koruyamıyor. Outriders'da da sadece havaya bakınca yüksek oluyor, aynı yerlerde eşit çözünürlükler ve ps5 versiyonu 60 fps sabit çalışıyor. Daha yüksek çözünürlükte çalışıp, sabit 60 fps veremedikten sonra o çözünürlüğün hiçbir anlamı kalmıyor.

Dante

9.3.2021 15:06:49

+1
Haha bu ne saçma argümandır. Elinde ne varsa onu övmek. Bana bunlar vahiyle mi geliyor? Aldığı şeyi övüyor ne demek hahaha olaya bak. Ne oluyor tam olarak biri bana gelip "bunu alacaksın" diye silah dayatıyor zorla alıp sonra övmek zorunda mı kalıyorum? Demek ki övecek bir tarafı olduğunu görüyorum ki alıyorum. Öveceği bir şeyi olmayan bir ürünü kim alır hanginiz alıyorsunuz tam olarak bunu? PS5 çöptür gözümde binlerce kez yazdım Dolby Atmos kullanıyorum, Vision kullanıyorum PS5 desteklemiyor bunları. Bunu desteklemeyen konsol next gen değildir bende bitti. PS5 Pro'nun övecek bir şeyini görürsem Vision Atmos desteklerse gider onu alırım nedir yani? Bassın parayı adam gibi konsol yapsın alalım. Ama bu PS5'te yok. Hayır biz de herkesin ne mal olduğunu biliyoruz yani bunları bilmekte bir olay yok. İnsan marka bağımlısı olmasın önemli olan o. 95'ten beri Playstation'ı alan biriyim ben ama PS5 çöp diyorum daha açık nasıl konuşayım. Şu an devir ray tracing, atmos, vision ve 4K devri ve bunları PS5 doğru dürüst yapamıyor daha neyini diretiyorsun? Bunları doğru dürüst yapabilen bir platformda oynuyorum diye övmeyecek miyim paşalar gibi öveceğim hem de. Ne alıyorsam onu övüyormuşum haha ya okudukça gülüyorum. "Iyyy iğrenç bir şeymiş bu dur alayım şunu" hahaha

evo_4

9.3.2021 14:59:56

0
7.5 milyar dolar da iyi para yahu. Microsoft kesenin ağzını açtı iyi oldu. Sony bu hamleyle biraz akıllanır da Ms gibi oyuncu dostu hamleler yapar biraz. Fazla bir tarafları kalktı keza.

GT_55

9.3.2021 14:44:22

+3
Dantecim, pc donanımına kafa tuttuğunu veya daha üstün olduğunu söylemedim. Böyle bir şey hiçbir konsol neslinde mümkün olmayacak zaten. Sadece diğer çıkan konsolları kıyas aldığımızda, pc donanımı ile arasındaki farkın az olduğunu söylemeye çalışıyoruz.Önceden fark uçurum oluyordu. Misal bir önceki konsolların işlemcileri, tablet bozması amd jaguar cpu'lardı.Gpuları ise o zamanın orta segment ekran kartlarından bile aşağıdaydı. Depolama birimi 5200 rpm laptop hdd'siydi. Şimdi 3700x ayarında 8 çekirdek, 16 izlek bir işlemci, 2080s'e yakın bir gpu ve çok çok hızlı bir ssd var. Yoksa biz gidipte 3090'dan daha güçlüdür demedik. Totale baktığımız zaman 400 dolara satılan bir donanım için çok iyi olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Sen olayı biz pc'de 4k 60 fps kayıpsız oynuyoruza getirdin. Bende oynuyorum pc'de valhallayı. Bu arada 4k 60 fps sabit ultrada oynatan tek ekran kartı 3090. :) Pc'de very high olarak verdiğim yerin, ultra high'ı yok, şimdi girip baktım yok. Zaten ben tüm oyun genelinde ps5 versiyonu daha iyi demedim. Mesela bu gibi yerlerde daha üst kalitede olduğunu söylemeye çalıştım. Yani demek istediğim bu tekte olsa bir ilktir. Önceden pc versiyonları bu tip detaylarda, pc versiyonu büyük fark atıyordu. Yani olayı başka mecralara çekmeye gerek yok. Sen zaten elinde ne varsa onu öven birisin. 15 yıldır tanıyoruz seni. :) Ps5 aldığın zamanda ps5'i översin, xbox alınca xbox. Yani demem o ki, senin dediğin gibi kötü bir konsol değil ps5, ilerde illaki alacaksın, o zaman görürsün.

Dante

9.3.2021 13:59:28

+3
PC donanımına kafa tutabildiği yok alakası bile yok. AC'yi 4K 60 FPS "dropsuz, internal res düşmesiz" oynuyoruz PC'de. Very high dediğinin Ultra high'ı da var. Onlarca detayda geride kalan PS5'in bir burada geçtiğini gösterip daha iyi mi diyorsun gerçekten? Şaka mı bu? Habire 50'li FPS'lere düşen oyunu PC'den daha iyi demek. 50 ne demek 2021 yılındayız hala daha 60 stabil veremiyor. Biz 120 stabil FPS'e çıkmaya bakıyoruz PC'de daha 60'ı yakalayamıyor bu "next gen" PS5 Yalan yanlış karşılaştırmalar atmayalım PC'den bariz daha kötü seviyede PS5 AC Valhalla da da diğer oyunlarda da. 500 dolara oluru bu kimse babasının hayrına o performansı ucuza verdiremez zaten. Spiderman'deki RT tamamen basic. düşük çözünürlük yansımalar. RTGI yok, RTAO yok, diffusion yok hiçbir şey yok sadece RT yansıma var ve o da basic. PC'deki karşılığı low bunun. Next gen diyorlar PS5'te buna. İskele next-gen'i tamamen. PC'de bu RT yansımaları RT Low ayara aldığında görmeye başlıyorsun. Bundan çok daha gelişmişini Cyberpunk'ta Oled'de HDR ve Dolby Atmos ile oynuyoruz zaten.

ketchup.

9.3.2021 13:48:04

0
xbox ı geçemediği ortada sabit 60fps konusunda evet daha iyi ancak çözünürlükte gerisinde (hitman,jedi fallen order,division 2, outriders)

GT_55

9.3.2021 13:11:35

+3
Donanım yetersiz dediğimiz konsol nerdeyse, 2080 super gücünde. Çıktığı döneme göre pc donanımına kafa tutan donanım nasıl yetersiz donanım oluyor. 400 dolara satılan bir cihazdan söz ediyoruz. Pc donanımları ile kıyaslandığında tam bir f/p ürünü. Hatta hiçbir konsol neslinde, pc'den daha iyi grafik detayında çalıştırıldığı görülmemiştir.Ama ac'de bu olay gerçekleşti. 4k sadece ps5 değil, xbox'da yapamıyor.Hatta çoğu nextgen oyunda ps5 daha iyi performans veriyor. Adaptive resolution'a benzer bir sistem nvidia'da dlss olarak var. Evet tıpatıp aynısı değil ama , o da native 4k'nın sistemi sömürdüğünü anladığı için, böyle bir teknolji geliştirmiş ve gayet başarılı gözüküyor. Gelecekte buna benzer bir sistem konsollara gelirse, 4k native sorun olmaktan çıkar. Ray tracing ile alakalı olarakta bu videoyu veriyorum. Şu oyunu oled ekranda hdr olarak oynasan ne demek istediğimi daha iyi anlardın. :)

Dante

9.3.2021 09:52:26

+6
Sony'nin burnu surtecek zaten merak etmeyin. Ps5 denen next gen kulusturune koydugu yeni nesil hicbir ses ve goruntu teknolojisi yok. Donanim yetersiz. 4k yapamiyor. Adaptive rese bel baglamis durumda. Internal cozunurluk yerlerde. 120 fps zaten hayal. 60 fps sadece 2-2.5K da mumkun. Cikan ray tracing oyunlar en basit halinde. Yansima cozunurlukleri yerlerde. Otesini yapacak gucu olamaz zaten o gpunun. Duyurdugu adam akilli oyun yok. Hepsi eski neslin devami isit koy isit koy. Oyunlari da 600 liradan satiyor aynisini diger platformlarda yari fiyatina veya bedavaya oynuyorsun. Boyle next gen konsol mu olur madara ettiler ps markasini. Next gen adi altinda oyuncularin cuzdanina goz dikmis yeni nesil EA haline geldi Sony baska bir sey degil. Exc.leri de pcye yigmaya basladi sanki pc oyuncularinin cok umrundaymis gibi onlardan medet umacak. Bakti artik ps store'dan 60 dolara cakamiyor o oyunlari biraz da steamden cakmaya calisayim derdinde.

Philipp_Plein

9.3.2021 08:17:14

+3
Sony Ex lerini PC ye çıkartmaya devam ederse Xbox’a rakip olmaları zor.

BSC Misafiri

8.3.2021 22:14:18

0
Nintendo ve Sony kendi stüdyoları ile oyun geliştirip kendi konsolları satsın diye özel oyunlar çıkartıyorlar ve oyunları markalaşmış. Microsoft'un burada yaptığı şey aynı şey değil. O zaman ileride atıyorum Sony 'de gidip take two 'yu alsın EA'yi alsın (atıyorum dedim Sony Microsoft kadar büyük değil bilincindeyim) Multi platform çalışan firmaları satın alıp kendi konsollarına oyun çıkartsın. Bunu doğru bulmuyorum microsoft' gidip Fable'ı vs yi iptal edeceğine yanında bir kaç güzel yeni oyun çıkartıp daha güzel şeyler yapabilirdi. Benim hem nintendo switch'im hem playstation'um var amacım fanboyluk yapmak da değil ha ne elder scrolls u severim ne de diğer bethesda oyunlarını bir tek çocukluktan beri wolfenstein oynardım. Sadece dışarıdan bir gözle Microsoft'un kolaya kaçtığını düşünüyorum. Ma
quote:

Orjinalden alıntı: necipfazil2041 Ben Microsoft’un yerinde olsam hiçbir oyunu sony e çıkarmam. Emin olun tersi olsaydı sony aynısını yapardı... İnşallah çıkarmazlar da şu Sony nin burnu biraz sürter

canlee89

8.3.2021 21:09:32

+4
Hiç farketmez iki platformada çıksın ps kullanıcıları 400-500 TL verip oynar Xbox kullanıcıları gamepass sayesinde bedavaya oynar. Bu durumda rekabet olmuş olmamış çokta önemli değil :)

necipfazil2041

8.3.2021 20:45:23

+2
Ben Microsoft’un yerinde olsam hiçbir oyunu sony e çıkarmam. Emin olun tersi olsaydı sony aynısını yapardı... İnşallah çıkarmazlar da şu Sony nin burnu biraz sürter

BSC Misafiri

8.3.2021 20:03:59

+13
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka MS ye Sony studios da ki tum firmalari 5 yilligina ver MS nin elinden cikacak olan oyun Crackdown dan hallice bir oyun olur. Iyi kosan ATA jokeri degilde atin sahibi bu seferde yarista ben biniyim dese at ne yaparsa yapsin yaris kazanilamaz. Sunu biliyoruz ki MS aldigi firmarin icine sicip cop etmistir. Bknz RARE.
Nasıl bir algı oluşmuşsa araştırmadan bakmadan hemen yardırmışsın. İlk önce Gears 5 piyasanın en iyi shooter oyunlarından birisi, Forza Horizon 4 piyasanın "en iyi" yarış oyunu, Rare ise yeni oyunu Everwild'ı duyurmakla kalmadı boş boş atılıp tutulan Sea of Thieves ise 15 milyon oyuncu sayısını geçti. Son yıllarda böyle güzel atılımlar yapan Microsoft'a yaptığın bu boş eleştiriden sonra bu konudaki bilgisizliğini gidermek için gidip duyurulan oyunlara, oynayan oyuncu sayılarına, incelemelerde editörlerin övgülerine bakabilirsin. Microsoft'un en büyük sıkıntısı elindeki stüdyoların az sayıda olmasıydı şimdi 23'e çıkartarak bunu çözdü, ve stüdyoların işlerine karışmayarak onları maddi yönden beslemeye başladı. Bunları boşa anlattım muhtemelen, çünkü senin fikrini değiştirmeyecek bunlar. Araştırmadan, yapılan politikaları görmeden, bilgisiz bir şekilde eleştirdiğin için muhtemelen aynı kafadan devam edeceksin.

themahzen

8.3.2021 19:46:21

+3
Oyunlar sadece Xbox’a çıkmadığı sürece Ps’ye rakip olmaları zor.

Kasatka

8.3.2021 19:44:03

+4
MS ye Sony studios da ki tum firmalari 5 yilligina ver MS nin elinden cikacak olan oyun Crackdown dan hallice bir oyun olur. Iyi kosan ATA jokeri degilde atin sahibi bu seferde yarista ben biniyim dese at ne yaparsa yapsin yaris kazanilamaz. Sunu biliyoruz ki MS aldigi firmarin icine sicip cop etmistir. Bknz RARE.

BSC Misafiri

8.3.2021 15:51:13

0
oyun yapamıyorsak,oyunu yapanı alırız dediler valla :D şimdi salsınlar oyunları bkaalım

Source

8.3.2021 15:22:15

+1
Gerçekten oyun dünyası için çok bir olay ama Microsoft bu stüdyoyu ne kadar verimli kullanabilecek bunu zaman gösterecek.

BSC Misafiri

8.3.2021 14:40:21

0
İşte Cesaret, İşte Fazilet, İşte Feraseeet, İşte Microsoft :)

BSC Misafiri

8.3.2021 14:13:43

+5
Microsoft, 5 olan stüdyo sayısını bu alımla birlikte 23'e çıkartmış oldu. Bunlara Microsoft'un olmayıp ama anlaşmalı oyun yapan (The Medim, Call of the Sea, Second Extinction ve diğerleri) firmaları da eklersek Microsoft tüm nesil boyunca bir oyun furyası yaşatacak. Bu sene için beklentim Starfield, Stalker ve Halo'nun çıkması, şu oyunlar zaten konsol aldırtacak cinsten ama adamlar tek bir platform zorunluluğunu da kaldırdılar. Bunlara bakarsak Phil Spencer'ın hem Xbox markası hem de oyun dünyası için ne kadar güzel işler yaptığının daha net gözüküyor.

Blera

8.3.2021 13:12:42

+4
Sonunda be.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız