Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2018 Steam Ödülleri'nin Kazananları Açıklandı

Valve, oyuncuların oylarıyla belirlenen 2018 Steam Ödülleri'nin kazananlarını açıkladı.
 
Kategoriler ve kazananlar şu şekilde:
 

Yılın Oyunu: Playerunknown's Battlegrounds
 
Sizi etkileyen şey sürükleyici oynanışı, saran hikâyesi, oldukça iyi oluşturulmuş karakterleri, kusursuz tasarımı ya da bağımlı edici çok oyunculu moduydu. Gerekçeniz ne olursa olsun 2018'in En İyi Oyunu ödülünü kazanan oyun tamamen harika bir oyun olacaktır.
 
 
Yılın VR Oyunu: The Elder Scrolls V: Skyrim VR
 
VR, oyun tasarımının Vahşi Batı'sı gibi bir şey. Her şeyin kabul edildiği ve yeni ortaya çıkan standartlardan oluşan kanunusuz bir ortam burası. Bu ödülün kazananı sadece oldukça eğlenceli değil aynı zamanda VR'ın geleceği için bir rota çizmeye de yardımcı olmuştur.
 
 
Aşk ile Devam Ettirilen: Grand Theft Auto V

Bu oyun çıkalı çok oldu. Geliştirici ekibin, yaratıcı fikirlerini hayata geçirdikleri göz bebeklerini duyurduğu ilk günün üzerinden uzun zaman geçti ama geliştiriciler, tıpkı iyi birer anne ve baba gibi eserlerini desteklemeye ve büyütmeye devam etti. Bu oyun, geçen tüm yıllara inat, bugün bile yeni içerik almakta.
 
 
En İyi Geliştirici: CD Projekt Red

İster hayranlarını dinleyerek bir oyun geliştirmiş olsunlar, isterse tamamen beklenmeyen bir ürün ortaya çıkartmış olsunlar ya da gerçekten harika bir oyun yaratma sözlerini tutmuş olsunlar; bu stüdyo 2018 yılını gerçekten kasıp kavurdu.
 
 
En İyi Ortam: The Witcher 3: Wild Hunt

Bütün o geveze ara sahneler veya bütün o sağlık kitine ihtiyacınız olduğunu gösteren uyarılar; karakterlerin fazla abartılmış olduğu gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Bu kazananın da gösterdiği gibi bazen nefes kesici bir sahneyle bir hikâyeyi bir sürü geveze kahramana kıyasla çok daha iyi bir şekilde anlatabilirsiniz.
 
 
Arkadaşlar ile Daha Zevkli: Rainbow Six Siege

Bazı harika oyunlar, tek başına oynandığında o kadar da harika olamayabilirler. Arkanızı kollaması için belki de birkaç arkadaşa ihtiyacınız vardır. Belki de onları sırtından bıçaklayabilecek birkaç arkadaşa ihtiyacınız vardır. Her iki şekilde de bu oyunları oynamak için arkadaşlarıyla toplananları neşe beklemektedir.
 
 
En İyi Alternatif Tarih: Assassin's Creed Odyssey
 
Geçmişinden ders almayanlar, aynı hatalarını tekrar etmeye mahkûmdur. Ders alanların durumlarıysa gayet iyidir ancak hem ders alıp hem de geçmişi yeniden yazanlarsa, 2018'in en eğlenceli tarihi yeniden yazma oyunu için bu ödülü almaya mahkûmdur.
 
  
Bir Makine ile Yaşanan En Büyük Eğlence: Rocket League

İster bir otomobil, kamyon, robot ya da farklı bir mekanik makine olsun; bu ödülün kazananı tam gaz vererek makineler tarafından mümkün kılınan unutulamaz bir oynanış tasarladı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Valve
Anthem Çıkış Fragmanı FIFA eClub World Cup 2019, BeIN SPORTS Kanalında Yayınlanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Angel of the Lord

11.2.2019 14:47:01

+3
.d Xbox'taki devasa ultra büyüklükteki oyun kütüphanesi yanında PS4'te oyun yok tabi.. Ondan bu davranışların sanırım

Guest-AEF248198

11.2.2019 13:16:11

0
Evet "sanat eseri" hatta bu oyunlarla ilgili müzeler oluşturulmalı orada sergilenmeli, o da yetmezse halka açık alanlarda stand oluşturup bu güzide "sanat eserlerini" sergiyle halka göstermeliyiz.

Angel of the Lord

11.2.2019 10:32:16

0
Normalde elimde konsol olmadığı için katılmam bu tarz tartışmalara ama bu seferki yorumunda cidden saçmalamış arkadaş. Anlam vermek güç.

BSC Misafiri

11.2.2019 08:53:30

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Nerevarine Konsol tarafın, Pc oyuncularıyla dalga geçmesine hak vermemek elde değil. Düşünün, incelemelerde %49 olumlu var. Yani oyunu sevmeyenler %51 ama sevilmeyen yılın oyunu oluyor. İşin kötüsü ipsiz sapsız toxic kitle de oy veriyor. Yani sadece oyuna sahip olanlar değil. Maalesef Pc oyuncusuyum bu toxic kitle yüzünden konsol “özellikle ps” tarafına geçmeyi düşünüyorum. Exc. Oyunsa exc oyundur. Exc oldu goty aldı sanırım yeterince açık her şey. Pc’deki toxic kitleden olabildiğince uzaklaşmak lazım.
Steam incelemelerinin turk kitlesinin %70 ni oyun turkce degil panpa olusturuyor malesef

İdrak İstimlak

11.2.2019 07:07:49

+2
Nasıl da hastalıklı bir zihniyet, neymiş; PS oyuncuları exc oyundan, exc oyuna konsol açıyormuş. Yahu multiplatform oyunlar bu konsola çıkmıyor mu, millet bu oyunları alıp, oynamıyor mu? İnsan bir zahmet eder, açar bakar, bu multiplatform oyunlar en çok nerede satıyor, en yakın rakibini 2-3'e katlamiş oyun satışlarında. Artık nasıl bir hırsa kapılıp, kendini kaybetmişse...

Persona_Non_Grata

11.2.2019 05:04:17

+1
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hocam. Bu herife beleş olsunda isterse crackdown 3 olsun farketmez, sorsan red dead redemption ı dahi oynamamıştır, oynamadığı içinde camur atar oyunlara. Nerede beles oraya yerles felsefesi hakim kendisinde

Angel of the Lord

11.2.2019 02:26:29

+2
Tüm mecralarda sanat eseri olarak değerlendirilen oyunlar senin gözünde birer abartılı reklam eseri yani? Anlıyorum.

Guest-AEF248198

11.2.2019 02:16:28

0
Ben o yorımumda fiyattan bahsetmişim zaten çünkü bizim ülkemizde çoğu insan artık exc oyundan exc pyuna konsol açıyor. Ha şu da var Playstation exc oyunları birer güzel şaşalı reklam eseridir, bana göre abartılıdır. Benim fikrim bu yönde bu konuyu tartışmayacağım iyi geceler.

Angel of the Lord

11.2.2019 02:13:19

+1
Ben oyun fiyatlarından bahsetmedim. Fiyat konusu tamamen başka bir alan. Senin kurduğun cümle sanki PlayStation tarafında multiplatform oyunlar yok da sadece PS özel oyunlar varmış gibi gösteriyor. Şuan PS sahibi bir insan Xbox'taki oynanan tüm oyunları (neredeyse) oynayabiliyor. Üstüne kendine özel oyunları da oynuyor. Hangisi oyun konusunda daha zengin sence ?

Guest-AEF248198

11.2.2019 02:04:02

0
Yaklaşık olarak 290 tl'ye 100'den fazla oyun oynama imkanı, aylık 12 tl'ye Fifa dahil tüm Ea oyunları, Microsofr exc oyunların çok ucuza kullanıcılara sunulması gibi kullanıcıya yönelik bir sürü güzel hizmetin olması TGA'ya sokacağın 3 tane exc oyundan daha iyidir.

Angel of the Lord

11.2.2019 01:58:43

+2
Merakından soruyorum. Xbox tarafında kastettiğiniz yığınla olan oyunlara (PS tarafında olmayan ) örnek verebilir misiniz ? Forza mı? Crackdown 3 mü? İki konsolu karşılaştırıyorsan multiplatform oyunlarla övünüp TGA'da yılın oyunları listesine 3 tane oyun sokan exclusive yapımlara laf edemezsin açıkçası. Ha varsa elinde örnek dediğim gibi bekliyorum cevabımı.

Wayward Son

10.2.2019 21:45:27

+1
Sezarın hakkı sezara. PS4'ün ilk dönemlerini çok eleştirdim. Ancak son dönemlerde, hele bu sene zekvten dört köşe etti. Zaten PS tarafındaki yılın oyunlarının kalitesi tartışılmaz. Öte yandan, PC tarafında oyun yok değil. Steam'in mağazayı elden geçirip hak eden oyunları çok daha fazla öne çıkarması gerekiyor. Bir de maalesef ödül işi oyunculara bırakılınca Fortnite, Pubg vs. gibi oyunlar kazanıyor. La bari AC: Odyssey diyeydiniz, o da yok. Fıstık gibi oyun.

Johnny Silverhand

10.2.2019 19:03:54

+1
Konsol tarafın, Pc oyuncularıyla dalga geçmesine hak vermemek elde değil. Düşünün, incelemelerde %49 olumlu var. Yani oyunu sevmeyenler %51 ama sevilmeyen yılın oyunu oluyor. İşin kötüsü ipsiz sapsız toxic kitle de oy veriyor. Yani sadece oyuna sahip olanlar değil. Maalesef Pc oyuncusuyum bu toxic kitle yüzünden konsol “özellikle ps” tarafına geçmeyi düşünüyorum. Exc. Oyunsa exc oyundur. Exc oldu goty aldı sanırım yeterince açık her şey. Pc’deki toxic kitleden olabildiğince uzaklaşmak lazım.

BSC Misafiri

10.2.2019 13:20:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: KortX Şimdi Steam'de en çok oynananlar sıralamasında Steam'in en çok oynanan ilk iki oyunundan sonra üçüncü olarak gelen bir oyun. Kazanacağı belliydi. Bu tip oyunlardan insanların ne zevk aldığını anlayabilmiş değilim. Karşındakini vurmak için, en iyisi sen olmak için hırs yapıyorsun. Oyun dediğin şeyden zevk almana bakarsın. Olay hırsa döndüğü zaman hobi olmaktan çıkıp işe döner. Bu tip insanlar malesef oyun mantığını hiçbir zaman anlayamayacak. Yani bu tipler içinde elbette Witcher gibi hit yapmış oyunları oynayanlar var ama dediğim gibi sadece hit yapmış oyunlar. Fazlası değil.
Bu tip insanlar Witcher ve benzeri oyunları bile 5-6 saat oynadıktan sonra sıkıcı olarak görüyor genel olarak, oysa benim için Witcher'in müziğini duymak bile oynamam için yeterli :) Konsol tarafına bakıncada bu tarz oyuncu çok var gerçi, her yıl aynısı çıkan COD ve FIFA rahat bi şekilde 10milyonlarca satabiliyor örnek olarak,

Thanossss

10.2.2019 11:53:15

+1
pubg nin yılın oyunu seçilmesi ile avengers end game in oscar alması aynı şey tamam avengers güzel bir film ama oscarlık değil yılın oyununu yada oscarı popularitenin belirlememesi aksine sanat eseri oyunlar ve filmlerin belirlemesine doğru olay deniyor.

Askaparta

10.2.2019 11:37:40

0
Steam sıkmış.

Adol125

10.2.2019 11:29:20

0
Pardon uyku sersemliği. Pazar diye geç kalktım kahvaltı da yapmadım daha. Sikinti yok şimdi oturdu.

KortX

10.2.2019 11:09:55

0
Hakediyor demedim. O kadar insanın ona oy vermiş olması normal dedim. Oynayanı çok çünkü. Okuduğunu anlamamışsın bir de üzerine bana çevirip başka birşeyle gelmişsin. Ben o oyunu oynayanların genelinin zaten oyun kültürü olmayan insanlar olduğunu söyledim. Sen ne çıkardın yazdığımdan çok merak ediyorum? Özet geçersem benim demek istediğim orada bir oylama söz konusu ve millet de fanatiği olduğu oyuna oy veriyor. Çoğunluk da PUBG kitlesinin elinde olduğu için de haliyle PUBG alıyor. Yok ben sadece senin mesajına ekleme amaçlı yazdım. Bunu tartışmaya çevirecek ne var çözemedim.

Adol125

10.2.2019 10:50:05

0
Ne yani çok oynanıyo diye pubg gibi oyunlara yılın oyunu olmayı hak ediyorlar mı diyelim? Witcher gibi oyunlar pubg gibi oyunlara nazaran daha az oynandığı için goty olmayı hak etmiyorlar mı diyelim? 100 civarı belki daha fazla oyun bitirmişim, oynamadığım belki bir strateji türü var (civilization tarzı oyunlar). Gelmiş bana karşındakini vurmak, en iyisi sen olmak için hırs yapıyorsun diyorsun. O kadar oyun varken pubg goty olmayı hak edecek oyun mu?

BSC Misafiri

10.2.2019 09:55:40

0
"Sizi etkileyen şey sürükleyici oynanışı, saran hikâyesi, oldukça iyi oluşturulmuş karakterleri, kusursuz tasarımı ya da bağımlı edici çok oyunculu moduydu. Gerekçeniz ne olursa olsun 2018'in En İyi Oyunu ödülünü kazanan oyun tamamen harika bir oyun olacaktır."=Playerunknown's Battlegrounds Şaka ise komik. Gerçekse hiç değil.

BSC Misafiri

10.2.2019 09:55:13

0
Oyun piyasasını yeni yetmeler bu hale getirdi.Emek bakımından daha az emek harcanmış ama içine online olan oyun çok daha fazla ilgi görüyor sebebi nekadar oyundan anlamayanların çokluğundan kaynaklı.Hikaye bazlı oyunları kapasiteleri kaldırmıyor çünkü.

KortX

10.2.2019 03:24:51

0
Şimdi Steam'de en çok oynananlar sıralamasında Steam'in en çok oynanan ilk iki oyunundan sonra üçüncü olarak gelen bir oyun. Kazanacağı belliydi. Bu tip oyunlardan insanların ne zevk aldığını anlayabilmiş değilim. Karşındakini vurmak için, en iyisi sen olmak için hırs yapıyorsun. Oyun dediğin şeyden zevk almana bakarsın. Olay hırsa döndüğü zaman hobi olmaktan çıkıp işe döner. Bu tip insanlar malesef oyun mantığını hiçbir zaman anlayamayacak. Yani bu tipler içinde elbette Witcher gibi hit yapmış oyunları oynayanlar var ama dediğim gibi sadece hit yapmış oyunlar. Fazlası değil.

BSC Misafiri

10.2.2019 00:30:25

+2
İşte bu yüzden konsol..Hiçbir zaman PC kafasında olamadım.

BSC Misafiri

9.2.2019 18:47:40

+8
PUBG’nin “saran hikayesi” ve “oldukça iyi oluşturulmuş karakterleri” ne la?

BSC Misafiri

9.2.2019 18:47:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: Persona_Non_Grata Yine mi kendi kendine yazıyorsun la
Evet ya, kendi kendime eğleniyorum işte can sıkıntısından

Persona_Non_Grata

9.2.2019 18:19:04

+2
Yine mi kendi kendine yazıyorsun la

Watton1

9.2.2019 17:40:41

0
ASİMO dururken Akıncıyı seçmek gibi bir şey olmuş bu güzel.

Thejoker58906

9.2.2019 15:15:33

+3
pubg yi yılın oyunu yapanların acilen oyun sektöründeki bir daha hiç bir oyuna oy verdirmemek üzere oy vermeleri yasaklanmalı diyecek bişey yok SONY iyiki var diyorum sadece

İdrak İstimlak

9.2.2019 12:09:56

+5
Sen ciddi manada ne dediğinin farkında olmayan bir fanatiksin. Bir defa multi platform oyunlar her iki konsola da geliyor ve daha fazla exc oyuna sahip konsola, daha az oyuna sahip diyebiliyorsan ya hiç matematiğin yok ya da gözümüzün içine baka baka bizi troll luyorsun.

Adol125

9.2.2019 11:13:28

+1
Steamında 600 orjinal oyunu olan, konsol olarak sadece psvita sahibi biri olarak soruyorum. Hangi geri zekalılar yılın oyunu için PUBG ye onay verdi?

-Dark Poison-

9.2.2019 11:08:35

+3
Zamaninda Max payne2 Farcry1,Doom3,HalfLife2,Fear ,sonrasinda Crysis1,Stalker gibi oyunlar pc exc diye pc toplayip,ustune zaman gectikce upgrage yapma gazi yasardik.Simdi yilin pc oyunu pubg gibi bir oyun seciliyor.Nerden nereye.

dark dragon

9.2.2019 11:07:55

+2
Hayaller masterrace gerçekler pubg-lol-dota

BSC Misafiri

9.2.2019 10:19:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: Persona_Non_Grata İste bunun adı çaresizliktir
Ciddimisiniz? Mutlak.Sıfırı kastediyorsun sanırımda kendi kendime mesaj yazdığım yok:D yaşadığım yerde saat geç değil merak etme sen

akilsizadam

9.2.2019 03:42:11

0
:D

Persona_Non_Grata

9.2.2019 02:59:17

+3
İste bunun adı çaresizliktir

Persona_Non_Grata

9.2.2019 02:56:13

+3

Guest-AEF248198

9.2.2019 02:54:00

0
Tabi ki beni mesela en çok içine çeken oyunlar genelde bağımsız yapımcılardan gelen oyunlar oluyor. Grafik takıntın yoksa özellikle uçsuz bucaksız bir oyun dünyası var Pc'de. Bugün Gow'da, Spider Man'de Pc'ye çıksa inan bana bir süre sonra unutulur gider insanlar Pubg oynamaya devam ederler. Oyunların kalitesiyle alakalı değil uzun ömürlü oyun değiller.

BSC Misafiri

9.2.2019 02:38:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Pc platformunda yığınlarca single player odaklı yapım var. Otursan Pc başına oyun oynamaktan gına gelir, öyle konsol gibi yılda bir iki defa gelen exc oyumlarla konsolu aç kapa gibi bir durum yok yani. Xbox'da da artık yığınla oyun oynayabiliyorsun bir tek Ps sahipleri için durum kötü aylarca exc bekliyorsun çıkıyor 15-20 saat pynayıp geçiyorsun sonra tekrar bekleme moduna geçiyorsun malum fiyatlardan oyun alınamadığı için. Bu oyunlar online tabnalı oldukları için genelde Pc platformunda en çok oynanan oyunlar bu tür oluyor ve bu oyunlarda anket yoluyla seçiliyor zaten.
Indie tarafı konusunda tartışamam doğrusu maalesef çok büyük populeriteye ulaşamıyor ama Türkiye için Steam sayesinide çok ucuz fiyatlardan mükemmel oyunlar var

sacmAdam

9.2.2019 02:33:43

+2
Yılın oyunu PUBG?

Persona_Non_Grata

9.2.2019 02:27:58

+3
Bu çocuğun kıskançlıkları beni eğlendiriyor, hem AMD hem XBOX fanboyu kaybedenler kulübü daimi uyesi gibi nerede ezilmiş ürün varsa fanboyu oluyor

Guest-AEF248198

9.2.2019 02:11:30

0
Pc platformunda yığınlarca single player odaklı yapım var. Otursan Pc başına oyun oynamaktan gına gelir, öyle konsol gibi yılda bir iki defa gelen exc oyumlarla konsolu aç kapa gibi bir durum yok yani. Xbox'da da artık yığınla oyun oynayabiliyorsun bir tek Ps sahipleri için durum kötü aylarca exc bekliyorsun çıkıyor 15-20 saat pynayıp geçiyorsun sonra tekrar bekleme moduna geçiyorsun malum fiyatlardan oyun alınamadığı için. Bu oyunlar online tabnalı oldukları için genelde Pc platformunda en çok oynanan oyunlar bu tür oluyor ve bu oyunlarda anket yoluyla seçiliyor zaten.

BSC Misafiri

9.2.2019 01:57:47

+6
Singleplayer oyunlar bitme noktasında olsa olsa Steam-PC tarafında olur, konsollarda hala satış rakamları çok iyi, yılın oyunu PUBG olabilyorsa zaten PC tarafınının durumu belli

Stanley-Ipkiss

9.2.2019 01:32:47

+16
Elalem God of War, Spider Man oynar, the last of us 2 yi bekler, bizim steam yılin oyunu diye pubg yi seçer. Lan bari Ac odyssey i seç pubg ne arkadaş?

Persona_Non_Grata

9.2.2019 01:20:52

+3
Yılın oyunu Pubg pc tarafının bitikliğinin resmidir bu ödül.

Hasikomen

9.2.2019 01:12:39

0
Odamda bir köşeye kıvrıldım ağlıyorum.

r0ket

9.2.2019 01:02:20

+2
dötümle gülerim ben bu ödüle

İdrak İstimlak

9.2.2019 01:00:34

+4
Listedeki oyunlardan üçünün online özellikleri ile ön planda olması, oyunlarda hala single player seçeneğinin önemli olduğunun kanıtı. Yani oyundan gram anlamayan kişilerin dediğinin aksine oyna geç oyunlar(!) hala bu pazarın önemli ögeleri...

Guest-AEF248198

9.2.2019 00:18:49

+2
Gow-Rdr-Spider Man'de olsa en çok oynanan oyunlar yine bunlar olur. Bu oyunlar para basar milyonlarca oyuncu aylarca yıllarca oynar senin saydığı şu 2 exc oyun sadece hatırlanır çünkü bir kerelik oyna geç oyunudur. Zaten 95 milyon satan konsolda satış rakamlarına bakınca 10 milyonu zor devirmişler bu arada oyunların kalitesi bakımından konuşmuyorum. Rdr kısmına gelince herhangi bir 600-700 tl'ye bulabildiğin Xbox One konsolunda hem ilk oyunu hem ikinci oyunu oynar geçersin.

Uncy

9.2.2019 00:11:26

+8
Yazık napsınlar Gow - RDR - spiderman gibi oyunlar yok ki en çok oynananı seçiyorlar anca :)

Manhunt Three

8.2.2019 23:52:05

0
...

BSC Misafiri

8.2.2019 23:49:57

0
:D yılın oyunu PUBG, populerite kaznanmış kısaca
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız