Xbox Series X Detayları – 12 TFLOPS, Özel RDNA 2 ve Zen 2 İşlemci, VRS, Raytracing ve Daha Fazlası

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, yeni nesil Xbox konsolu Xbox Series X'ten yeni detaylar paylaştı.

Belirtilene göre, Xbox Series X 12 teraflops GPU'ya ve AMD'nin Zen 2 ve RDNA 2 mimarilerini kullanan özel tasarlanmış bir işlemciye sahip olacak.
 
Konsolun VRS (Variable Rate Shading) teknolojisi görüntü kalitesini düşürmeden daha stabil kare hızları ve daha yüksek çözünürlükler sağlayacak ve hızlandırılmış donanım DirectX Raytracing teknolojisi de gerçek zamanlı aydınlatma ve doğru yansımalar ile oyunlarda dinamik ve gerçekçi ortamlar sunacak.
  
SSD depolama ile yükleme süreli büyük oranda azalacak ve DLI (Dynamic Latency Input) ile gecikme oranı ve tepkime süresi en aza indirgenecek. Yeni açıklanan hızlı devam özelliği de birden fazla oyunu sekme açar gibi başlatıp aralarında bekleme olmadan geçiş yapmanıza olanak sağlayacak.
 
Smart Delivery adlı yeni açıklanan başka bir özellik de oyunu bir kez satın aldığınızda Xbox Series X ve Xbox One'da oynamanızı sağlayacak. Bu özellik Microsoft'un tüm birinci parti oyunlarında desteklenecek ve isteyen tüm yayıncı ve geliştiriciler oyunlarına ekleyebilecek.  
  
Xbox Series X'in orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One için geriye uyumluluk destekleyeceğini biliyoruz. Microsoft tarafından belirtilene göre tüm geriye uyumlu oyunlar kare hızı, çözünürlük, grafik ve yükleme sürelerinde yeni konsolun avantajlarından faydalanacak. 
 
HDMI 2.1, 120 fps desteği ve Xbox Game Pass abonelik sistemi Microsoft'un yeni nesil Xbox konsolunu tanıtırken vurguladığı diğer başlıca özellikler. 
 
Daha fazla bilgiye xbox.com üzerinden göz atabilirsiniz.

Xbox Series X bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak.