Boston Belediye Başkanı Marty Walsh Sony'ye PAX East Etkinliğine Katılma Çağrısında Bulundu

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment Corona virüsü endişeleri sebebiyle Boston'da düzenlenecek PAX East 2020 etkinliğine katılma planlarını iptal etti.

Bunun üzerine Boston Belediye Başkanı Marty Walsh, Sony başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshida'yu bir mektup yollayarak, etkinliğe katılmama kararını tekrar düşünmelerini istedi ve etkinliğe katılması için çağrıda bulundu.
 
Boston Belediye Başkanı Marty Walsh,
 
"Bu korkular, Asyalıların kendi üzerlerinden atmak için uğraştığı zararlı stereotipleri güçlendiriyor. En kötü dürtülerimizi tetikliyor: şüphe uyandıran insan gruplarını göstermek, kendimizi dış dünyaya kapatmak, global şehrimizin sağladığı fırsatları ve bağlantıları kaçırmak. Boston şehri bu zararlı ve yanlış yönlendirilmiş korkuları ortadan kaldırma çabaları için birleşmiş durumdadır." 
 
"Büyük ve uluslararası bir şirket olarak önünüzde iyi bir örnek oluşturma fırsatı var. Teknolojide lider bir firma olarak, korku ile değil, gerçekler ile motive olduğunuzu gösterebilirsiniz. Oyun ve kültürde lider bir firma olarak, soyutlanmaya değil bağa inandığınızı gösterebilirsiniz." 
 
PAX East 2020 etkinliği 27 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Boston Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenecek.