Bilim Kurgu MMO Population Zero Mayıs'ta Steam'de Erken Erişime Açılacak

Gazali Çetinkaya

 
Geliştirici Enplex Games, hikaye odaklı bilim kurgu devasa çok oyunculu Population Zero'nun 5 Mayıs'ta Steam'de erken erişime açılacağını duyurdu.
 
Erken erişimin başlamasıyla birlikte oyuncuların hayatta kalması ve gelişmesi için yedi günü olacak. Her yedi günde bir oyuncuların uzaylı dünyası Kepler'daki maceraları yeniden başlatılacak fakat oyuncuların geçmiş yaşamlarından bilgiler ve ödüller aktarılacak. Döngü sürdükçe keşfedilecek yeni gizemler, yeni mekanikler ve yeni bölgeler eklenecek.  
 
Enplex Games ayrıca ilk başta planlanan oynaması ücretsiz modelden premium modele geçileceğini ve oyunun 30 dolardan satılacağını duyurdu. Başlangıçta %10 indirim sunulacak.
 
Kreatif direktör Denis Pozdnyakov konu ile ilgili olarak "Ekip içinde yaptığımız kapsamlı bir tartışmanın ardından, oynaması ücretsiz modelden tek seferlik satın alma modeline geçmeye karar verdik. Satın al ve oyna modeli, oyunun pay to win'e dönmesi korkusu olmadan oyun üzerinde çalışmaya devam etmemizi ve oyunu gerçekten geliştiren içerikler eklememize olanak sağlayacak." dedi.
 
Karakter özelleştirme seçenekleri için oyun için bir mağaza bulunacak fakat Enplex Games bu içeriklerin sadece kozmetikten ibaret olduğunun ve oynanışa kesinlikle etki etmeyeceğinin altını çiziyor.
 
Oyunu buradan Steam'de istek listenize ekleyebilirsiniz, resmi websitesi üzerinden başvuru yaparak da devam etmekte olan kapalı betaya katılabilirsiniz.

Yeni fragmanı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.