Söylentiye Göre 3 Farklı Stüdyo, CD Projekt'e Cyberpunk 2077 için Yardım Ediyor

Özgür Eroğlu

 
Bu yılın en çok beklenen yapımlarından biri olan Cyberpunk 2077 bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ertelendi. Oyunun ertelenmesinin ardından, ertelendiği tarih de düşünüldüğünde, çoğu insanın aklına yeni nesil konsollar ile alakalı bir durum gelmişti.
 
Bugün ise Mateusz Witczak tarafından başka bir söylenti ortaya çıktı. Mateusz Witczak, PolskiGamedev.pl adlı sitenin yayıncısı ve Polonya'nın en büyük aylık oyun dergisi olan CD-Action'ın uzun bir süre başkanıydı. Söylentiye göre QLOC, Crunching Koalas ve Testronic adlı Polonyalı geliştirici stüdyolar, CD Projekt Red'e Cyberpunk 2077 konusunda yardımcı oluyor.
 
Şu anda Cyberpunk 2077 için CD Projekt Red'te çalışan 600-700 geliştirici bulunuyor. Yardım için gelen üç farklı stüdyoyu da eklediğimiz zaman gerçekten oldukça yüksek bir sayı oluyor. Bu kadar iş yükünün bir anda çıkması elbette normal değil. Her ne kadar dün ertelenme sebebi olarak "mevcut konsolların optimizasyonu" söylentisi çıksa da bu kadar büyük bir ekibe ihtiyaç duyma sebebinin gerçekten yeni konsollarmış gibi durduğunu söyleyebiliriz.
 
Cyberpunk 2077, 17 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.