Half-Life Alyx'in Geliştirme Süreci Tamamlanmak Üzere

Özgür Eroğlu

 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Valve'in yaptığı VR oyun Half Life: Alyx'in çıkışına az bir süre kaldı. Oyunun geliştiricileri de bugün geçtiğimiz saatlerde, Reddit üzerinden soru-cevap etkinliği yaptı ve oyuna dair bazı detayları açıkladı.
 
Son zamanlarda ertelenen oyunlar düşünülünce oyuncuların en çok merak ettiği konu oyunun gecikip gecikmeyeceği olmuş. Bu sorunun üzerine geliştiriciler, "Oyunun son bölümündeki bazı değişiklikler dışında oyun tamamen bitmiş durumda. Valve'deki çoğu çalışan oyunu baştan sona birçok kez oynadı." dedi. Açıklamaya göre şu anda oyunun bazı ufak hataları düzeltiliyor ve cilalama yapılıyor. Yani oyunun büyük bir sorun olmadıkça ertelenmeyeceğini söyleyebiliriz.
 
Bir diğer soru ise oyunun çıkışından önce oyuna dair video görüp göremeyeceğimiz hakkındaydı. Geliştiriciler ise bu konu için "Evet, oynanış videolarını lansmandan önce göstereceğiz. Bu videoları sadece oynanış göstermek için değil, VR'a özgü bazı öğeleri göstermek için kullanacağız." dedi.
 
Half-Life Alyx, Mart ayında Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift ve Windows Mixed Reality sanal gerçeklik cihazları için çıkacak. Sorulan tüm sorulara buradan ulaşabilirsiniz.