Cyberpunk 2077 Ertelenme Sebebinin Mevcut Nesil Konsol Optimizasyonu ile İlgili Olduğu Söyleniyor

Gazali Çetinkaya

 
CD Projekt RED, 16 Nisan'da çıkması planlanan Cyberpunk 2077'nin çıkış tarihini 17 Eylül'e erteledi ve oyunun erteleme sebebinin mevcut nesil konsol optimizasyonu ile alakalı olduğu söyleniyor.
 
Altchar.com'un haberine göre Polonyalı kaynak Borys Niespielak, oyunun ertelenmesindeki ana sebebin mevcut nesil konsollardaki optimizasyon sorunları olduğunu belirtiyor. Borys Niespielak, ilk Xbox One konsolunun oyunu düzgün çalıştıracak kadar yeterli olmadığını ve oyunun konsoldaki genel performansının son derece yetersiz olduğunu söylüyor. 
  
CD Projekt RED, geçtiğimiz hafta erteleme ile ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda oyunun tamamlanmış ve oynanabilir olduğu bir aşamadayız fakat halen yapılacak işler var. Night City hikayeleri, içeriği ve ziyaret edilecek yerleri ile devasa bir şehir fakat büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeni ile oyun testlerini, hata düzeltmelerini ve cilalamayı bitirmek için daha fazla zamana ihtiyacımız var." demişti.
 
CD Projekt RED, The Witcher 3: Wild Hunt'ta da benzer bir sorun yaşamıştı ve oyunun grafikleri düşürmek zorunda kaldıklarını açıklamıştı. Cyberpunk 2077'de de benzer bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz. 
 
Fütüristik rol yapma oyunu 17 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.