Naughty Dog DX12, Vulkan ve NVIDIA GPU'ları ile Deneyimi Olan Grafik Programcıları Arıyor

Gazali Çetinkaya

 
Uncharted ve The Last of Us Part serisinin geliştiricisi Naughty Dog The Last of Us Part II üzerinde çalışması için yeni grafik programcıları arıyor.

İş gereksinimlerinde "mevcut GPU mimarileri (AMD GCN, NVIDIA CUDA), DirectX12, Vulkan ve diğer modern grafikler ve uygulama programlama arayüzü" ve "konsol ya da PC programlama" deneyimi isteniyor.
 
Özellikle Horizon: Zero Dawn'ın ve devamında da bazı PlayStation özel oyunlarının PC'ye geleceği haberlerinden sonra bu iş ilanı oyun basınında ve forumlarda The Last of Us Part II'nin PC'ye geleceği şeklinde yorumlandı fakat tam olarak öyle olmayabilir.
 
İlk olarak bu iş ilanının tıpa tıp aynısı yaklaşık bir buçuk yıl önce de yayınlanmış. Bundan dört yıl önce yayınlanan başka bir Naughty Dog ilanında Direct11 gibi benzer gereksinimler istenmiş.
 
Diyelim ki doğru ve Naughty Dog PC'ye oyun getirecek. Bunun The Last of Us Part II olma ihtimali çok düşük. Olursa en fazla The Last of Us Part II için bağımsız olarak geliştirilen çok oyunculu oyun olur. Sony Interactive Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, şirketin bazı birinci parti oyunlarının, özellikle çok oyunculu odaklı olanların, PlayStation ekosistemi dışına çıkabileceğini söylemişti.