Ubisoft Daha Benzersiz Oyunlar Yapmak için Editöryal Ekibini Yeniliyor

Gazali Çetinkaya

 
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint ve Tom Clancy's The Division 2 oyunlarının satış anlamında beklentileri karşılayamamasından sonra Ubisoft'ta şirket içi değişimler sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda şirketin oyun onay sürecinde değişikliğe gitmeye karar verdiğini öğrenmiştik.
 
Video Games Chronicle'ın haberine göre, şirket şimdi de editöryal ekibini yeniliyor.
 
Ubisoft'un editöryal ekibi 100'den fazla tasarımcıdan ve yapımcıdan oluşuyor. Direkt olarak oyunları kendileri yaratmasa da oyunların tasarımından senaryosuna kadar tavsiyelerde bulunuyorlar. Ubisoft yapımlarının son zamanlarda online unsurlara sahip açık dünya ve sistemik oyunların olmasındaki sorumluluk bu ekibe ait.
 
Editöryal ekibindeki yenilenme ile Ubisoft ileride çıkacak oyunlarının birbirinin kopyası olmayan, daha benzersiz yapımlar olmasını amaçlıyor.
 
Ubisoft, Video Games Chronicle'a yaptığı açıklamada "Editöryal ekibimizi, dünya genelindeki geliştirici ekiplerimize daha iyi eşlik etmeleri ve oyuncular için en iyi oyun deneyimlerini oluşturmalarına yardımcı olmaları için güçlendiriyoruz." dedi. 
 
Anonim bir kaynak ise Video Games Chronicle'a yaptığı açıklamada "Editöryal ekip içerisinde öncesinde genellikler birkaç kişinin fikri belirleyici oluyordu. Bu yüzden oyunlarda benzerlik görüyorduk. Çünkü aynı tat ve fikirler tekrarlanıyordu." dedi.
 
Ubisoft Yaratıcı İşler Müdürü Serge Hascoet yine editöryal ekibe liderlik etmeye devam edecek olsa da artık yeni eklenen ve eklenecek yapımcılar ile tasarımcılar eskiye oranla daha bağımsız ve özgür çalışarak orijinal ve farklı fikirler sunmaya çalışacak.