Horizon: Zero Dawn PC Versiyonu Sadece Bir Başlangıç

Gazali Çetinkaya

 
Horizon: Zero Dawn'dan sonra başka PlayStation özel oyunları da PC'ye gelecek gibi görünüyor.
 
Dün Kotaku, Sony'nin planlarına yakın üç farklı kaynaktan edinmiş olduğu bilgiler sonucu Horizon: Zero Dawn'ın bu yıl içinde PC'ye geleceğini rapor etti.

Kotaku editörü Jason Schreier bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve ileride daha fazla PlayStation özel oyununun PC'ye geleceğini düşünüyor.
 
Jason Schreier bu konuda yalnız değil. Yine oyun basının en güvenilir sitelerinden biri olan Eurogamer'dan Tom Phillips de aynı şekilde düşünüyor ve "hangi platform olursa olsun herkesin harika oyunlara erişebileceği bir gelecek bizleri bekliyor diyor. Tom Phillips'e göre bu oyunlardan biri Dreams olacak.
 
LittleBigPlanet geliştiricisi Media Molecule tarafından geliştirilen Dreams 14 Şubat'ta PlayStation 4 için çıkacak. Geliştirici ekip geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, oyunu ileride olabildiğince çok insana ulaştırmak istediklerini belirterek diğer platformların sinyalini vermişti.
 
Ayrıca Sony Interactive Entertainment'ın birinci parti beyzbol oyunu serisi MLB The Show'un 2021'den itibaren PlayStation dışındaki platformlara da geleceği duyuruldu.