Haftanın Espor Gündemi: 26

Hamit Can Sayılgan

 
     23 Aralık - 29 Aralık tarihleri arasında espor dünyasında gerçekleşen turnuvaları ve gözden kaçan gelişmeleri derledik. Yeni yıl öncesinde CS:GO, LoL ve Dota 2'de sezon arası döneme girildi. Geçtiğimiz hafta TESFED Türkiye Kupası tamamlandı. Öte yandan LoL Türkiye tarafında Galatasaray Espor, oyuncu ödemelerini yapamamasından ötürü Riot Games tarafından ligden men edildi. 
 

Galatasaray Espor’un Şampiyonluk Ligi'ne Katılım Hakkı 2020 Kış Mevsimi Süresince Askıya Alındı! 

 
     Riot Games Türkiye, 27 Aralık 2019 tarihine kadar geçmiş borçlarını ödemeyen Galatasaray Espor'un VF Şampiyonluk Ligi 2020 Kış Mevsimi'nde mücadele edemeyeceğini duyurdu. Galatasaray Espor ile sözleşme imzalayan oyunculara fesih hakkı doğarken, VFŞL 2020 Kış Mevsimi 9 takımla oynanacak.  
 
     Galatasaray Espor, League of Legends takımının Koreli ormancı oyuncusu Choi "BalKhan" Hyun-jin, Barış ‘Tolerant’ Çepnioğlu ve takım koçlarının geçtiğimiz sezonlarda takım tarafından halen daha ödeme yapılmadığını sosyal medya üzerinden duyurmuştu. Duyurunun ardından sessizliğini bozan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, ödemelerin yapıldığını fakat League of Legends'a yönelik faaliyet bütçelerini kısıtladıklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Riot Games, Galatasaray Espor'un geciktirdiği tüm oyuncu ve koç ödemelerinin 27 Aralık'a kadar yapılmaması durumunda, VF Şampiyonluk Ligi 2020 Kış Mevsimi'nde yer almayacağını ve ödemeler yapılsa dahi transfer kısıtlama cezası aldığını duyurdu. Bugün yapılan açıklamayla birlikte ödemelerini yapamayan Galatasaray Espor'un ligden katılım hakkı elinden alındı.  
 

TESFED Türkiye Kupası Tamamlandı

 
          Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED), Türkiye’nin ilk resmi espor turnuvası TESFED Vodafone FreeZone Türkiye Kupası tamamlandı. Vodafone FreeZone ana sponsorluğunda, Maximum Kart ve Red Bull sponsorluğunda düzenlenen Kupanın  Ataşehir FDR Oyun Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen final karşılaşmalarında, LoL, PUBG, CS:GO, FIFA, Zula ve Red Bull Son Şampiyon kapsamındaki DOTA 2’de galip gelen takımlar, toplam 100 bin TL’lik ödüllerin sahibi oldu.
 
     Toplam 100 bin TL’lik ödül havuzu için yarışılan final rekabetinde, FIFA’nın şampiyonu, rakibi Berkije’yi yenerek galibiyete ulaşan Galatasaray Espor’un FIFA oyuncusu İMertAL olurken, CS:GO karşılaşmalarının birincisi İstanbul Wild Cats, Zula karşılaşmalarının şampiyonu Mod-Z Espor, Red Bull Son Şampiyon kapsamında Dota 2 karşılaşmalarında zafere imza atan takım ise Team Closer oldu. Espor heyecanının aynı hızla devam ettiği ikinci günde ise PUBG karşılaşmalarında kupayı kaldıran takım Digital Athletics olurken, günün son karşılaşması olan League of Legends’da Mental 5 takımı turnuvanın şampiyon oldu. 
 

EPICENTER Major 2020 Duyuruldu

 
     Epic Esports Events organizasyonunun Moskova, CSKA Arena'da düzenleyeceği Dota 2 Major turnuvası EPICENTER 2020 duyuruldu. 1.000.000 milyon dolar ödül havuzu oluşturulan ve 15.000 Pro Circuit Puanı dağıtılacak olan turnuvada 16 takım mücadele edecek.

2019/20 Dota Pro Circuit sezonunun dördüncü Major turnuvası EPICENTER 2020 olarak düzenlenecek. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan takım ödül havuzundan 300.000 dolar ve 4850 PCP pay alacak. 
 
      Eleme etapları; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Çin, Güneydoğu Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda gerçekleşecek. Elemeler sonucunda her bölgeden toplam 2 takım turnuvaya katılma hakkı elde edecek. Turnuvanın grup aşaması 2-3 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Sonrasında ise grup sıralamalarına göre üst ve alt tur etapları oluşacak. İlk etap alt tur karşılaşmaları dışında tüm maçlar 3 maçlık seri formatında oynanırken final karşılaşmaları 8-10 Mayıs tarihleri arasında, 5 maçlık seri formatında oynanacak.
 

BLAST Premier Spring Series 2020 Turnuvasında Gruplar Belirlendi

 
     RFRSH tarafından duyurulan "BLAST Premier Spring Series" Counter Strike: Global Offensive turnuvası, 2020 yılında sezon formatında düzenlenecek. Dünyaca ünlü 12 CS:GO takımın Londra'da mücadele edeceği turnuvada gruplar belirlendi. 12 takım, 3 gruba ayrıldı.

A Grubu: FaZe, Liquid, MIBR, NiP
B Grubu: Astralis, Complexity, Natus Vincere, Vitality
C Grubu: 100 Thieves, Evil Geniuses, G2 Esports, OG

     31 Ocak Salı günü başlayacak olan sezon 16 Şubat Pazar günü sonlanacak. BLAST Premier Spring Series 2020 turnuvasının ödül havuzu, 325.000 dolar olarak duyuruldu.