Respawn'ın İş İlanına Göre, Respawn Yeni Bir Star Wars Oyunu Geliştiriyor

Özgür Eroğlu

 
Bu yılın en çok beklenen ve önemli yapımlarından olan, geliştiriciliğini Respawn Entertaintment'ın yaptığı Star Wars Jedi: Fallen Order bazı eksiklerine rağmen uzun zamandır oynadığımız en iyi Star Wars oyunuydu diyebiliriz. Hatta EA'nin son zamanlarındaki en iyi oyunlarından biri olduğunu söyleyebiliriz tüm eksiklerine rağmen. Bu oyunun devamını göreceğimizi ise çoğu kişi tahmin ediyordur. Respawn'ın iş ilanı da bu durumu destekler nitelikte.
 
Respawn'ın yayınladığı iş ilanına göre Respawn Entertaintmen yeni bir tek oyunculu Star Wars oyunu geliştiriyor. Respawn, "Star Wars Team" ekibinde Kıdemli Karakter Sanatçısı, Seviye Tasarımcısı ve Kıdemli Yazılım Mühendisi pozisyonlarında çalışacak yeni insanlar arıyor. İş ilanının diğer detaylarına baktığımızda oyunun üçüncü şahıs bakış açısına sahip olduğunu ve aksiyon macera oyunu olduğunu görüyoruz. Hatta açıklama kısmında "inanılmaz bir Star Wars deneyimi yaratmak için" gibi bir cümle mevcut.
 
EA'nin Disney ile olan Star Wars anlaşmasının bitmesine hala birkaç yıl var. Elbette bu yılları değerlendirecektir EA. Ama umuyoruz ki bitmemiş bir oyun daha görmeyiz.