The Game Awards 2019 Canlı Yayını

Gazali Çetinkaya

 
Oyun ödülleri ve oyun tanıtımları ile E3 ve Gamescom'dan sonra en büyük oyun etkinliklerinden biri haline gelen The Game Awards bugün düzenlenecek. Türkiye saati ile 13 Aralık 04:30'da başlayacak ve etkinliğin yaklaşık olarak iki buçuk saat sürmesi bekleniyor.

Etkinliği yukarıdaki oynatıcıdan veya YouTube, Mixer, Facebook ve Twitter üzerinden canlı olarak izleyebileceksiniz.
 
The Game Awards 2019'da yılın en iyileri ödüllerini alacak. Bu yıl 'Yılın Oyunu' kategorisine Control, Death Stranding, Super Smash Bros. Ultimate, Resident Evil 2, Sekiro: Shadows Die Twice ve The Outer Worlds aday gösterildi. Tüm kategorilere ve adaylara buradaki haberden göz atabilirsiniz.
 
Etkinliğin yaratıcısı Geoff Keighley tarafından belirtilene göre, yaklaşık 15 tane yepyeni oyun duyurusu bizleri bekliyor.
 
Doğrulanan yeni oyun duyuruları

Wolfeye Studios oyun duyurusu
Riot Forge oyun duyurusu
Devolver Digital oyun duyurusu
Naraka
Green Day oyun duyurusu
Yeni Dungeons & Dragons oyunu
 
Daha önce duyurulan oyunlardan yeni haberler ve fragmanlar

Ori and the Will of the Wisps
Gears Tactics
Half-Life: Alyx
The Elder Scrolls Online
Warframe
Fortnite
Ghost of Tsushima
Final Fantasy VII Remake Cloud
 
Yeni duyurulacak oyunlara dair bu yıl pek bir sızıntı, söylenti olmadı. Sadece yeni Crash Bandicoot ve WB Games Montréal tarafından geliştirilen yeni Batman oyununun burada duyurulabileceğine dair bazı söylentiler var fakat Geoff Keighley "şu ana kadar etkinlikle ilgili hiçbir şey sızmadı" diyor. O yüzden yeni duyurulacak oyunlar ile ilgili bir tahminde bulunmak zor.
 
Yeni duyuruların dışında tabii ki daha önce duyurulan çok sayıda oyunla ilgili yeni videolar ve haberler de paylaşılacak. Doğrulanan oyunlar arasında Half Life: Alyx, Ghost of Tsushima, Ori and the Will of the Wisps ve Gears Tactics yer alıyor. 
 
Son olarak, The Game Awards için The Game Festival adlı bir etkinlik duyuruldu ve 48 saat sürecek bu etkinlikte oyuncular henüz çıkmamış bazı oyunların demosunu Steam'de oynayabilecek. Detaylara buradaki haberden göz atabilirsiniz. 
 
Geoff Keighley, The Game Awards'un bu yıl beşinci yıl dönümü şerefine çok özel bir etkinlik olacağını söylüyor.
 
Geçtiğimiz yıl The Game Awards 2018'te Far Cry: New Dawn, Scavengers, The Outer Worlds, yeni Dragon Age, Mortal Kombat 11, Hades, The Stanley Parable: Ultra Deluxe, Journey to the Savage Planet, Crash Team Racing Nitro-Fueled ve Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order duyurulmuştu.