Henry Cavill, Geralt'ın Sesi İçin Witcher 3'ten İlham Aldığını Söyledi

Özgür Eroğlu

 
The Witcher serisinin dizi uyarlaması olan, Netflix yapımı The Witcher, 20 Aralık'ta yayınlanacak. Dizinin başrolünde de Superman rolünden tanıdığımız Henry Cavill oynuyor. Oyunu oynayanların bileceği gibi Witcher 3'te Geralt'ın sesi çok ikonik ve muazzamdı.
 
Cavill'ın aynı sesi yapıp yapmayacağı merak edilirken, son izlediğimiz fragmanda gördük ki çok yakın bir tonda seslendirmiş. Henry Cavill'da bu ses tonunuz seçme sebebini ve süreci anlattı.
 
Cavill en başta kendi daha doğal durması için kendi aksanına yakın bir ses denemiş ancak hemen bunun Geralt'ı yansıtmadığına karar vermiş ve değiştirmiş. Başlarda The Witcher kitaplarını seslendirmesi ile tanınan Peter Kenny'nin ses tonunu ve aksanını denemiş ama o da olmamış. Sonrasında ise The Witcher 3'ün seslendirmeni olan Doug Cockle'ın ses tonuna yakın bir şey denemiş. Henry Cavill durum ile ilgili şunları söyledi:
 
"Doug Cockle'ın The Witcher 3'teki muhteşem performansını duyduğumda ki bunu oyunu çok fazla oynadığım için çok fazla duyuyordum, onun yarattığı ses tonuna yakın bir şey yapmam gerektiğini fark ettim. Doug'ın kullandığı Amerikan aksanı yerine kendi aksanımı kullandım ve onun kullandığı tonla karıştırdım. Benim ses tonum biraz daha derindi, Cockle'ın ses tonu ise daha çok fısıltı gibiydi. Bu şekilde Geralt'ın özünü gösterebilecektim."