Shenmue III'ün Japonya ve Birleşik Krallık'taki Satışları Pek İç Açıcı Değil

Gazali Çetinkaya

 
Shenmue serisinin üçüncü oyunu 19 Kasım 2019'da hayranlarıyla buluştu. Ne yazık ki oyunun satışları pek iç açıcı görünmüyor.
 
Famitsu'nun verilerine göre, Shenmue III kutulu versiyonu Japonya'daki ilk haftasında sadece 17,857 adet satabildi ve geçtiğimiz hafta Japonya'da en çok satan oyunlarda Pokemon Sword / Shield, Ring Fit Adventure ve Luigi’s Mansion 3'ün gerisinde kaldı. (Japonya'da dijital satışların kutulu satışlara oranla çok düşük olduğunu hatırlatalım.)
 
Birleşik Krallık'ta da listeye 17. sıradan girebildi ve geçtiğimiz yıl çıkan Shenmue I & II paketinin sadece yarısı kadar satabildi. (Shenmue I & II ayrıca Xbox One için de çıkmıştı.)
 
Tabii şunu da unutmamak gerekir ki Shenmue III başarılı bir Kickstarter kampanyası gerçekleştirdi ve dünya genelinde yaklaşık olarak 70,000 adet kopya destekçilere gönderildi ve bu, çıkış haftasına satışlarına dahil değil.
 
Shenmue III PlayStation 4 ve PC üzerinde ulaşılabilir durumda. PlayStation Store'da standart sürüm 259,00 TL, deluxe sürüm 319,00 TL; Epic Games Store'da standart sürüm 209,00 TL ve deluxe sürüm 269,00 TL fiyattan satışta.