Total War: Warhammer II - The Shadow & The Blade İndirilebilir İçeriği Duyuruldu

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Sega ve geliştirici Creative Assembly, Total War: Warhammer II için The Shadow & The Blade indirilebilir içeriğini duyurdu.
 
12 Aralık'ta çıkacak. Steam'de %10 indirimle 31,50 TL'den ön siparişte.

The Shadow & The Blade hakkında tüm detaylar:
 

The Shadow & The Blade, Total War: WARHAMMER II’ye gelen en yeni Efsanevi Lordlar paketidir. Karşınızda kendi hedefleri, mekanikleri, birimleri ve oynanış biçimleriyle, Malus Karakılıç ve Ölüm Ustası Snikch.
 
- Zengin konulu ve benzersiz Efsanevi Lordlar kendi fraksiyonlarına önderlik ediyor: Malus Karakılıç Kara Elfler için Hag Graef’e liderlik ederken, Ölüm Ustası Snikch Skavenlar için Eshin Klanı’na liderlik ediyor.
- Her iki Efsanevi Lord da kendilerine özgü fraksiyon mekanikleri, görev zincirleri, efsanevi eşyaları, yetenek ağaçları ve sefer anlatımlarıyla geliyor.
- Kara Elfler ve Skavenlar için yeni güçlü birimler ve kahramanlar ekleniyor.
- Hag Graef’in sadist savaş çığırtkanları için ölümcül savaş arabaları ve acıharabı Medusa.
- Eshin Klanı’nın suikastçılardan ilham alınmış birimleri için kurnaz gizli büyü, çarpıtım yüklü silah ekipleri ve ölümcül gizli piyadeler.
- Yeni ve Eski Dünya’daki düşmanlarınızın üzerine yıkıcı atıklar yağdırabilmeniz için yeni seçkin Namlı Alaylar.
- İki Lord da sefer, özel ve savaş modlarında kullanılabilir. Ve ayrıca Total War: WARHAMMER ve Total War: WARHAMMER II sahiplerine özel olan, ücretsiz devasa sefer paketi Ölümlü İmparatorluklar’da da oynanabilir.
 
Tz’arkan, Dünyaları Yudumlayan, Kaos Arazilerinde bulunan daimi hapishanesinden kaçar ve onu kurtaran vahşi ve acımasız Malus Karakılıç ile ayrılmaz bir bağ kurmak durumunda kalır. Bu Şeytani varlığın potansiyelini hisseden Eshin Klanı’nın Gece Lordu İblis’in gerçek gücünün peşine düşmesi için en güvendiği suikastçısı olan Ölüm Ustası Snikch’i görevlendirir.
 
Malus Darkblade (Hag Graef)
 
Benzersiz fraksiyon mekanikleri
 
Ele Geçirilme

Malus,Tz’arkan tarafından ele geçirilmesine karşılık vermek için sürekli olarak İblis’in zihnindeki etkisini yavaşlatan bir iksir içmek zorundadır. İksiri tüketmek oldukça pahalıya patlasa da, efendisi Malekith yalnızca Girdap’ı kontrol etme konusunda ona yardım ederse, tarifi seve seve ona temin edecektir.

Dünyaları Yudumlayan’ın zihnini kontrol etmesi açıkça tehlikeli olsa bile, Malus’un savaş esnasında bu ele geçirilmeye müsaade ederek fayda edinmesini sağlayan durumlar vardır; efsanevi gaddarlığını bile oldukça güçlendiriyor olması. Yine de, sonu gelmeyen bir güce olan bağımlılığı ile yüzleşmek Malus’u kendi ruhunun kontrolünü tekrar ele geçirmek istediği için seferi boyunca çaresiz mücadelelere girişmek zorunda bırakır.
 
Karakılıç’ın Seferi

Malus oyuna kudretli Hag Graef şehrini kontrol ederek başlar, aynı zamanda dünyanın diğer ucunda bir Kara Mavna tarafından desteklenen sefer kuvvetlerini de komuta etmektedir.
Seferinin başlangıç kısımlarında, oyuncu Hag Graef’in kontrolünü ele geçirmek ya da iyi bir para karşılığında şehri bırakmak arasındaki ikilemle karşı karşıya kalır.
Karakılıç’ın reddetmekte güçlük çekeceği türden bir teklifin ışığında, iki farklı sefer başlangıcından birini seçmeniz gerekecek. Kumpasları dengelemek

Tz’arkan’ın Fısıltıları

Malus Karakılıç, İblis Tz’arkan’ın şeytani vahşeti tarafından teşvik edilen özellikler olan nefret ve acımasızlığın vücut bulmuş halidir. Malus, İblis ile olan bitmek bilmez iç kavgasıyla baş ederken, İblis akla gelmez vahşet ve acımasızlık içeren hareketlerde bulunması için onu ayartmayı deneyecektir. Malus, yeni görev sisteminin bir parçası olarak, İblis’in karanlık fısıltılarını izleyerek eşyalar, yandaşlar ve diğer hazineler şeklinde özel ve güçlü ödüller toplayabilir.
 
Yeni birim ve karakterler
 
Malus Karakılıç (Efsanevi Lord)

Savaştayken,Malus, Khaine’in Çarpıtımkılıcı sayesinde zırh delici hasar vermekte uzman olan, ağır zırhlı yakın mesafeli bir savaşçıdır. Spite isminde vahşi bir Soğukkanlı’ya biner ve savaşta yavaşça düşmanlarına korku salarak savaş alanında çekinilen biri olmuştur.

Malus’un Dünyaları Yudumlayan İblis Tz’arkan’a dönüşmesini sağlayan benzersiz ama maliyetli bir yeteneği vardır. Bu yetenek sağlığını tekrar doldurur, güçlerini arttırır ve savaştaki yeteneklerini önemli ölçüde yükseltir.

Yüce Canavarefendisi (Lord)

Kara Elfler uzun zamandır canavarlar ile hayvanları diledikleri gibi kullanma konusunda uzmandır ve Yüce Canavarefendileri bu konuda daha büyük yetenek ve meyil gösterenlerdir. Bilhassa, Canavarefendilerinin önemli derecede anti-geniş yetenekleri vardır, bu sayede çok sayıda geniş birim ile savaşa gelen rakipler karşısında güçlü bir araç haline gelirler.

Efendi (Kahraman)

Kara Elf Efendileri, Kara Elf halkının daha az soylu olanlarıdır. Mızrak ve kalkan kullanan bu Kahramanlar büyük hedeflere ciddi hasarlar verebilir, ayrıca yüksek yakın savunma özellikleriyle en sert saldırıları bile kaldırabilir ve Muhafız yetenekleri sayesinde yakındaki karakterleri koruyabilirler. 
 
Musibetkoşucu Savaş Arabası

Çabuk ve ölümcül olan bu savaş makineleri öldürecekleri ya da köle yapacakları yeni avlarını bulmak için savaş alanını kateder. Güçlü zıpkınlar kuşanırlar, işlerine bağlı canavar-avcısı birimlerdir, en kudretli canavarları bile alt etme kabiliyetleri vardır.

Kanharabı Medusa

Acıyla dolu yılan gibi kıvrılan bedenlere hapsolmuş Kanharabı Medusa, savaş alanındaki korkunç manzaralardan biridir. Bu kıvranan, kaba canavarlar rakiplerini katleden güçlü menzilli saldırılarından yüksek verim almak için ön safların arkasında pozisyon alırlar. Bununla birlikte menzilli yeteneklerini acımasız yakın menzil kabiliyetleriyle eşleştirebilirler, bu onlara düşman birimlerine korku ve dehşet saçan ikili bir rol edinmelerini sağlar.

Kanharabı Mabedi

Kara Büyü ile beslenen Kanharabı Mabedi savaş alanında ilerleyerek müttefiklere ilham verir ve pasif Acının Aurası ve Heyecanın Aurası yetenekleriyle düşmanları demoralize eder. Onu kullanan Medusa, yüksekteki pozisyonu sayesinde ölümcül bakışlarını kullanabilmek için çok daha elverişli bir bakış açısına sahiptir. 
 
Kızıl Harabe’nin Deniz Kızı (Kanharabı Medusa - Namlı Alaylar)

Kızıl Harabe’nin Deniz Kızı korkunun yeniden doğmuş halidir. Bu benzersiz Medusa’nın, etki alanıyla hasar verebilen yetenekleri vardıretrafındaki bir yarıçapta bulunan rakipleri ayırarak yakın dövüş konusunda çok tehlikeli bir düşman konumundadır.

Rakarth’ın Tahripçileri (Musibetkoşucu Savaş Arabası - Namlı Alaylar

Rakarth’ın Tahripçileri, Clar Karond’un en seçkin Musibetkoşucu birimidir. Her daim yeni ava aç olan bu anti geniş savaş arabası ek olarak öldürücü potansiyelini arttırmak için düşmanları yavaşlatan dikenli ağlarla donatılmıştır.

Khaine’in Kargaları (Harpiyalar - Namlı Alaylar)

Harpiler her zaman bir sonraki öğün için arayıştadır ve Khaine’in Kargaları aralarındaki en yırtıcı olanlarıdır. Verilen hasara karşı sundukları tazelenme yetenekleri kalimliliklerini arttırır ve kurbanlarının iç organlarını yudumlarken düşman birimleri arasında korkuya sebep olur.
 
Ölüm Ustası Snikch
 
Benzersiz fraksiyon mekanikleri
 
Gölgeli Anlaşmalar

Ölüm Ustası Snikch ve ajanları dünyanın en korkulan gizli operasyon birimleridir, çok az kişinin becerebildiği hileli hamleler yapabilirler. Eshin Klanı, herhangi bir Eshin karakterini kullanarak, sefer haritasındaki düşmanlarına karşı 100% başarı oranıyla birçok Gölgeli Anlaşmalar hamlesi uygulayabilir. Bu hamlelerin basitçe eşya ya da para çalmaktan, casusluk, isyan başlatma ve suikast gibi geniş yelpazede birçok sonucu vardır. Ölüm Ustası’nın koca bir şehri bile yakıp yıkma yeteneği vardır!

Büyük Klan Kontratları

Skaven Âlemi’nin görülmeyen liderleri Onüçün Konseyi’nde sürekli olarak birbirlerine engel olup arkadan bıçaklamanın yollarını ararlar. Ciddiyet isteyen bir problem oluştuğunda Büyük Klanlar kirli işlerini yapmaları için Eshin Klanı’na yaklaşırlar. Bu Klan Kontratları, Eshin Klanı’nın para, gıda ve diğer klanlar arasında saygınlık kazanmasını sağlar, ayrıca bonuslar sağlar ve Büyük Klanların özel birimlerinin maliyetini düşürür.
 
Yeni birim ve karakterler
 
Ölüm Ustası Snikch (Efsanevi Lord)

Benzersiz gizlilik yetenekleri ve büyük düello hünerleri bulunan Ölüm Ustası Snikch özellikle kırılgan ve halihazırda hasar almış olan diğer karakterlerle savaşma konusunda uzmandır. Ölümcül Ağlayan Kılıçları sayesinde, temas halinde hedefin zırhını anında %50 oranında düşürebilir. Snikch’in Öncü Mevzilenmesi ve Takip yetenekleri, Skavenlar arasındaki Efendi Suikastçı rolünü perçinlemektedir. 
 
Efendi Suikastçı (Lord)
 
Efendi Suikastçı, Snikch örneğinde olduğu gibi rakip karakterlerle yakın dövüş konusunda uzmandır ama aynı zamanda düşmanları belirli bir mesafeden indirebilmek için ninja yıldızlarına da güvenebilir. Öncü Mevzilenmesi, Takip ve Gizlilik Bombaları gibi geniş yelpazedeki yetenekleri sayesinde düşmanınız üzerine salabileceğiniz ölümcül kumandanlardır.
 
Eshin Büyücüsü (Kahraman)
Sessiz öldürme sanatının ustası olan Eshin Büyücüleri, savaş alanın arka saflarından müttefiklerini desteklemek için Gizlilik İlmini kullanırlar. Bu yeni büyü ilmi gizlilik ve savaş alanı kontrolüne dayanır. Yani savaşın hızı ve akışını kendi avantajları için kullanabilirler.

Eshin Üçlü Grupları

Yalnızca en istekli suikastçı Üçlü Grup rütbesine yükselebilir. İyi eğitimli ve ölümcül olan bu savaşçılar Klansıçanı ve Fırtınahaşeratı üyelerine becerikli bir alternatiftir ve ön saflarda işe yararlar, uzmanlıkları düşman saflarında açık alanlar ve boşluklar yaratmak üzerinedir. Zırhları pek kuvvetli olmasa da, Öncü Mevzilenmesi ve Takip yetenekleri sayesinde bu durumu düzeltirler. Bu yetenekler savaş alanındaki gizliliklerini arttırmaya yarar.

Zehirli Rüzgâr Havanı

Bu hareketli, portatif havanlar Küreci muadillerinden çok daha uzağa fırlatabildikleri zehirli rüzgâr küreleri ile doludur. Rakipleri ölümcül Çarpıtımtaşı gazına maruz bırakarak zaman içerisinde hasar veren bu birim tek seferde geniş bir düşman kalabalığına hasar vermek konusunda uzmandır.

Çarpıtım-Öğütücü Silah Ekipleri

Zemini ve düşmanları delebilen Çarpıtım-Öğütücü Silah Ekipleri savaş alanında yıkıcı sonuçlar doğurabilen güçlü yeteneklerine güvenmektedir. Sarsıntı etkileriyle düşmanlarını bağladıktan sonra, matkapları ile en sert zırhı bile delebilirler... böylece ekibin menzile girmelerini sağlarlar. Bu birim aynı zamanda yerleşim yeri duvarlarını yıkabilir, dost ya da düşman ayırmadan taşları lime lime edebilir. 
 
Heyelan Havanı (Ölüm Küresi Havanları - Namlı Alaylar)

Bu nadir ve şeytani cihazlar uzak mesafelerden havada patlayabilen ve menziline giren tüm talihsiz birimlere zırh delici hasar veren özel hava destekli küreler fırlatabilirler.

Visktrin’in Ölüm Mangası (Ölüm Koşucusu - Namlı Alaylar)

Visktrin’in Ölüm Mangası kendi rütbesinde seçkindir ve casusluk hamlelerinde uzmanlaşmışlardır. Hafif zırhlı ama fazlasıyla hareketli bu birim ağlayan kılıçlarıyla ciddi boyutlarda zırh delici hasar verebilirken, seçkin dövüş yeteneklerini düşmanın karşılık vermesini güçleştirecek şekilde kullanabilmektedirler.

Ishka’nın Üçlü Grupları (Eshin Üçlü Grupları - Namlı Alaylar)

Ishka’nın Üçlü Grupları bir zamanlar Eshin Klanı’nın Gece Lordu olan Ishka Hızlıpençe’nin öğretilerini uygularlar. Ölümcül anti geniş yetenekleri sayesinde kendilerinin bir kopyasını savaş alanına bırakabilir ve saldırırken ya da geri çekilirken düşmanı tuzağa düşürebilirler.