The Batman Filmine Dair Tüm Bilinenler ve Beklentiler

Özgür Eroğlu

 
 
Çizgi roman dünyasının belki de en önemli karakterlerinden olan Batman'in, bildiğiniz gibi yeni bir filmi şu anda yapım aşamasında. Son dönemlerde gördüğümüz iki farklı Batman'den farkı, filme dair bilgiler, dedikodular ve beklentilerimizi sizler için derledik.
 
Bildiğiniz gibi yakın zamanda iki farklı Batman gördük: Christian Bale ve Ben Affleck. Bale'in filmleri, film olarak her ne kadar başarılı olsalar da; bildiğimiz, sevdiğimiz Batman ile bir alakası yoktu. Ben Affleck'te de durum tam tersiydi; Batman iyiydi ama filmler kötüydü. Bu filmdeki Batman ise oyunculuğunu Twilight'tan sonra birçok kez kanıtlamış olan Robert Pattinson.
 
 
 
Filmin yönetmenliğini Matt Reeves yapacak. Ne yazık ki yönetmenliği hakkında bir tahminde bulunmamız yanlış olur. Ama söyledikleri üzerine konuşabiliriz. Bu seferki Batman filminde, çizgi romanlara daha yakın bir Batman göreceğiz yani dedektiflik yönünün ortaya çıktığı bir Batman göreceğiz. Robert Pattinson'ın oyunculuğu konusunda bir şüphemiz olmadığı gibi fiziksel özellikleri sebebiyle görünüş açısından da tam bir Batman.
 
Filmin diğer oyuncularına baktığımızda Catwoman olarak Zoë Kravitz, Alfred Pennyworth olarak Andy Serkis, The Riddler olarak Paul Dano ve Commissioner Gordon olarak Jeffrey Wright'ı görüyoruz. Oyuncu seçimleri gayet güzel. Oyuncu seçimlerinden ve karakterlerden şu anlamı çıkarabiliriz:
 
Bu film Batman'in gençliğini anlatacak. Yine kısa bir origin hikayesi izleyeceğiz muhtemelen ama umarız kısa tutarlar. Oyunculara baktığımızda Alfred ve Jim Gordon rolünü oynayanlar diğer filmlere göre daha genç, bu da tezimizi kanıtlar nitelikte bir durum. Karakterlere baktığımızda ise yine Batman'in ilk Batman olduğu zamanlardaki düşmanları görüyoruz. Joker veya Bane gibi ağır toplara karşı Batman'in en azından işinde ustalaştığı süreçte çok zorlanmadığı düşmanlar: The Riddler ve Penguen. Penguen rolü için şu an bir kesinlik yok ama en büyük söylenti Colin Farrell'ın oynaması yönünde. Ancak şunu söyleyebiliriz ki filme büyük ihtimalle birkaç kötü adam daha eklenecek.
 
Batman'in kostümü olarak ise söylentilere göre animasyonlarda karşımıza çıkan klasik mavi - gri kostüm olacağı söyleniyor ki bu da yönetmenin söylediği şeyleri desteler nitelikte. Filmin adı ise henüz resmi olarak belli değil The Batman olarak geçiyor. Büyük ihtimalle de böyle kalacak. Gerçekten bir Batman filmi yapacaklar gibi duruyor.
 
 
 
Tüm bunların sonucunda ise kaliteli bir Batman filmi bizi bekliyor gibi duruyor ama yorum yapmak için çok erken. Çizgi roman hayranları diğer filmlere göre daha mutlu olacak gibi. Filmin vizyon tarihi ise 25 Haziran 2021.