Pillars of Eternity II: Deadfire'ın Satışları Beklentileri Karşılamamış, Serinin Geleceği Belirsiz

Gazali Çetinkaya

 
Obsidian Entertainment'ın Mayıs 2018'de çıkış yapan rol yapma oyunu Pillars of Eternity II: Deadfire'ın satışları stüdyonun beklentilerini pek karşılamamış bu yüzden üçüncü bir oyun görüp göremeyeceğimiz belirsiz.
 
Tasarım yönetmeni Josh Sawyer eğer üçüncü oyun yapılacaksa yapmadan önce "oyunun tüm formatının yeniden değerlendirilmesi" gerektiğini söyledi.
 
"Üçüncü oyunun yapılıp yapılmayacağı benim karar verebileceğim bir şey değil. Fakat eğer Deadfire'ın düşük satışlarından sonra seride bu tarzda yeni bir oyun yapmayı düşünecek olursak, oyunun tüm formatını yeniden değerlendirmemiz gerekecek."
 
Josh Sawyer ayrıca olumlu eleştiriler (Metacritic 88) ve yüksek ön sipariş sayılarına rağmen ikinci oyunun ilk oyundan çok daha az sattığını belirtti ve "Nerede yanlış yaptığımızı anlamadan oyuncularımıza istedikleri oyunu veremeyiz." diye ekledi.
 
Pillars of Eternity II: Deadfire şu anda PC üzerinde ulaşılabilir durumda. Oyunun PlayStation 4, Xbox One ve Switch versiyonları da planlanıyor.

Pillars of Eternity II: Deadfire'ın aksine Obsidian Entertainment'ın yeni çıkan rol yapma oyunu The Outer Worlds'ün satışları beklentileri aşmış.