The Witcher Dizisinden Ne Beklemeliyiz? Fragmandaki Tüm Detaylar

Özgür Eroğlu

 
Netflix tarafından yapılan Witcher dizisinden yeni bir fragman paylaşıldı ve yayın tarihi belli oldu. Dizi 20 Aralık'ta yayınlanacak. Son fragmanda gördüğümüz detayları ve dizinin nasıl olabileceği konusunda fikirlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. 
 
Beklentiler
 
Dizi oyunlardan değil kitaplardan esinlenecek. Witcher'ın ise 7 kitabı bulunuyor. 2 tanesi kısa hikayelerden oluşuyor ve ana hikaye başlamadan önce ana karakter Geralt'ın ne yaptığını anlatıyor. Ciri ile tanışma hikayesinin nasıl başladığını Yennefer ile aralarındaki olayları anlatıyor. Ana hikaye ise 3. kitap ile yani Türkçe'ye çevirilen ismiyle "Elflerin Kanı" kitabıyla başlıyor.
 
Dizinin ilk sezonu ise ilk 2 kitabı konu alacak. Ancak çok fazla detaya gireceğini sanmıyoruz. Özellikle ilk kitaba ait çok fazla bölüm göremeyebiliriz. Geralt'ın çocukluğu anlatılıp karakter bize tanıtıldıktan sonra kontrat bölümü izleriz ve ana hikayeye giriş yaparız diye düşünüyoruz. 
 
Detaylara geçmeden önce, Henry Cavill'ın bu proje için oldukça çabaladığı net bir şekilde görülüyor. Geralt karakterinin sesini neredeyse oyundaki ile aynı yapmış Henry Cavill. Dış görünüş açısından da kitaplarda tanıtılan Geralt'ın birebir aynısı diyebiliriz. Şunu da söyleyelim The Witcher 3'te gördüğünüz Geralt çok yaşlı. Özellikle son kitabın en sonunda yaşadığı olaydan sonra oyunlarda oldukça çökmüş yaşlı bir Geralt görüyoruz. Dizide izleyeceğimiz Geralt daha genç. 
 
Fragmanda kullanılan müzikten de anlayacağımız gibi oyundaki müzik dokusuna yaklaşılmaya çalışılmış ve çok da güzel olmuş. Son olarak şunu söyleyebiliriz. Henry Cavill ve yönetmen bu dizinin kitaplara ve oyuna benzemesi için büyük bir çaba harcamış gibi duruyor. Mükemmel bir dizi olur mu bilmiyoruz ancak ortalama üstü bir dizi olacağı kesin. Oyuncuları da sevindirecek bir iş gibi duruyor.
 
Göze Çarpan Detaylar 
 
 
Görselde gördüğünüz yer Thanedd Adası'nda bulunan Aretuza isimli bir büyücü okulu. Yennefer'ın da eğitim aldığı yer. Fragmanda başka büyücülerde gördüğümüz için bu görseldeki yerde daha fazla sahne görebiliriz.
 
 
Bu görselde ise bir iksir görüyoruz. 2 farklı anlam çıkartılabilir. Ya Geralt kendisine savaş öncesi iksir hazırlıyor ya da Geralt'ın nasıl Witcher olduğunu göreceğiz. Umarız Geralt'ın mutasyona uğradığı bölümleri görürüz çünkü hem oyunda hem de kitapta sadece bahsediliyor. Geralt'ın gençliği.
 
 
Ve sonunda ünlü ozan Dandelion. Geralt yine beladan kurtardı büyük ihtimalle.
 
 
Sonunda Geralt'ın sign yaptığını gördük. Umarız diğer sign'ları da bol bol görürüz dizide. Sahneden dolayı tam anlaşılamıyor ancak oyundaki gibi rahat bir şekilde kullanamıyor büyük ihtimalle. Kitaplarda da çok fazla başvurduğu bir yöntem değildi zaten sign'lar. 
 
 
Çirkin ghoul'ları da sonunda görmüş olduk. Tasarım olarak kitaptakinden daha çok oyundakilere benzetilmeye çalışılmış.
 
 
 
Dizideki en önemli karakterlerden olan Kraliçe Calanthe yani Ciri'nin büyükannesi. Ciri ve Geralt'ın kaderinin bağlanmasının sebep olduğu kadın diyebiliriz. Burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Bu sahnenin hemen ardından Ciri'yi de Calanthe'nin yanında görüyoruz. Eğer kitaptaki gibi yapacaklarsa hikayeyi bu bölüm büyük ihtimalle son bölümlerden birinde. Çünkü Calanthe'nin Geralt ile tanışması ve Ciri'nin doğumu arasında 3,4 yıl bulunuyor. Bir sonraki görselde daha net anlıyoruz.
 
 
Burda ise Calanthe'nin ve Ciri'nin krallığının yandığını görüyoruz yani Cintra'nın. Ciri'nin koşarken ki sahneleri bu yangın sahnesinden sonra oluyor. Geralt ise sonrasında Ciri'yi aramaya başlıyor. Fragmanda Geralt ve Ciri'nin birlikteliğine dair bir görüntü görmedik büyük ihtimalle 2. sezonda tanışacaklar. Ciri'nin Cintra'nın yanışından kaçmasından sonra Geralt onu aramaya gidecek. Daha fazla anlatmak isterdik ama spoiler vermeyelim.
 
 
Ve meşhur küvet sahnesi. Bu sahne ile birlikte oyundan oldukça fazla esinlenildiği belli oluyor. Şunu da söyleyebiliriz. Netflix cinsellik konusunda zaten rahat bir platform, Witcher da cinsellik ile dolu olduğuna göre Game of Thrones'a yakın bir şey görebiliriz.