Yeni Nesilde Görmeyi Beklediğimiz Oyunlar

Özgür Eroğlu

 
Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesine neredeyse 1 yıl gibi bir süre kaldı. Yeni nesil için heyecanlanacak çok şey var ancak çoğunluğun heyecanlandığı nokta büyük ihtimalle yeni nesilde göreceğimiz oyunlar. Yeni nesilde görmeyi beklediğimiz ve istediğimiz oyunları listeledik. Ancak listede dikkat edilmesi gereken birkaç konu var. Listeye multi platform oyunları yani neredeyse her konsola çıkan oyunları ekledik, çıkacağına neredeyse emin olduğumuz oyunları ekledik yani biz de isteriz Half Life 3, Prince of Persia gibi oyunları eklemek ama gerçekçi olmak lazım. Son olarak da listeye tahmin ettiğiniz gibi her oyunu ekleyemiyoruz çünkü çok uzun olur. O yüzden sizler yeni nesilde beklediğiniz oyunları yorumlara yazmaya unutmayın.

Splinter Cell

Ubisoft’un ve oyun dünyasının en başarılı gizlilik oyunlarından birisi. Son 2 oyunu ile birlikte saf gizliliğini, aksiyon-gizlilik yapması sebebiyle tepki çekse de güzel bir şekilde gizliliği ve aksiyonu harmanlanmış bir Splinter Cell oynamayı hepimiz isteriz sanırım. Oyunun şu an geliştirme aşamasında olduğunu biliyoruz.
 
 

Batman

Dövüş mekaniği olarak oyun dünyasına kaliteli bir sistem katan Batman serisinin son oyununu 2015 yılında görmüştük. Performans olarak bazı eksiklikleri olan oyunun hikaye ve oynanış olarak bir eksiği yoktu. Oynanış olarak hazırda bulunan bir sisteme sahipler ve çok da yenilik istemeyen bir sistem. Batman’in de gayet kaliteli daha tonlarca hikayesi olduğunu düşünürsek yeni nesil grafikler ile birlikte gayet kaliteli bir oyun görebiliriz. Yeni oyundan sızıntılar ise geçtiğimiz ay Batman Günü’nde gelmişti. Son söylentilere göre oyunun ismi Batman: Arkham Legacy olacak ve tüm Batman ailesi oyunda oynanabilir olacak.
 
 

The Witcher

Son 2015 yılında çıkan yılın en iyi oyunu ödülünü alan, oyun dünyasının da en iyi oyunlarından biri olarak tanınan The Witcher serisi. Üçüncü oyun ile seriyi bitirdiklerini söyleyen CD Projekt Red, aynı evrende geçecek olan yeni oyun veya oyunlar yapacaklarını zaten açıkladı. Yeni nesilde de bu oyunu büyük ihtimalle görürüz ama nasıl bir Witcher hikayesi olur bilemiyoruz. Geralt’ı kullanmayacaklarını söylediler belki de bir değişikliğe gidip başka bir Witcher’ı yönetmek yerine sınıfını bizim seçtiğimiz The Elder Scrolls tarzı bir hikayeyi oynayabiliriz. CDPR’ın artık oldukça büyük oyunlar yapabileceğini biliyoruz ve kendileri de açıkladılar.
 

GTA VI

Grand Theft Auto serisini açıklamaya gerek yok. Yayınlanan her oyunla çıtayı oldukça yukarıya taşıyan Rockstar Games’in yeni oyunu da büyük ihtimalle önümüzdeki nesilde yayınlanacaktır. Oyundan beklentilerimiz hepimizin aynı konuşmaya gerek yok. Ama şu an için en merak edilen konu harita olarak nerede geçeceği ve hikayenin konusu.
 

The Elder Scrolls VI

Oyun resmi olarak duyuruldu ancak çıkış tarihi belli değil. Bu sene E3’te yeni nesil konsolların da tanıtılması ile birlikte oyundan da ilk bilgileri öğrenebiliriz. Yeni oyundan beklentilerimiz ise bir önceki oyundan beklentilerimiz ile aynı. Uçsuz bucaksız bir dünya ve görev bolluğu. Yeni oyunda ek olarak kaliteli bir ana hikaye, güzel animasyonlar ve oyundaki evrenin gerçekten yaşıyor oluşunu hissedebilirsek gerçekten çok kaliteli bir oyun olur.
 

Sizler de yeni nesilde görmeyi beklediğiniz oyunları yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.