GTA 5'teki Trevor'ı Oynayan Aktör, GTA 6'nın Çıkış Tarihi Hakkında Konuştu

Özgür Eroğlu


Dünyanın en ünlü oyun serilerinden olan Grand Theft Auto serisinin her oyunu çıktıktan bir süre sonra bildiğiniz gibi yeni oyun hakkında dedikodular başlar. Neredeyse son 4 senedir de GTA 6 hakkında söylentiler dolaşıyor. Bu sefer ki söylenti, söylentiden daha çok tahmin gibi ve GTA 5'teki Trevor'ı canlandıran aktör Steven Ogg'dan geliyor. 

GTA 6'nın çıkış tarihi hakkında soru sorulduğunda kendisi yakında geleceğini, Rockstar'ın oyunlarının satışlarının 7,8 yıl sürdüğünü söyledi. Basit bir matematikle oyunun çıkış yılını tahmin edebileceğimizi de ekledi.

Yeni nesilde Rockstar'ın yeni bir GTA yapacağını hepimiz eminiz diyebiliriz. bunun için iki farklı yol izleyebilirler. Birincisi yeni konsollar çıktıktan kısa bir süre sonra çıkartıp nesil boyunca oyundan kazanç sağlamak. Ya da neslin ortasında konsol satışları yeterli seviyeye ulaştığında çıkartıp kazanç sağlayabilirler.

Bunlara ek olarak GTA 5 ve Red Dead Redemption 2'den hala para kazanıyorlar. Önümüzde RDR 2'nin PC versiyonu var ve RDR 2'nin yeni nesil konsollara gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Yeni nesilde GTA 6 göreceğimiz kesin gibi bir şey ama gerçekten tarih konusunda çıkarım yapmak çok zor. RDR 1 ve GTA 5 arasında 3 yıl bulunuyor, aynı zaman aralığını bunda da kullanırlarsa 2021'de GTA 6'yı göreceğiz demek oluyor.

Son olarak ise Rockstar Games'in şu an birden fazla oyun geliştirdiğini biliyoruz.