Unfold Games, DARQ'ı Switch'e Getirmeyi Planlıyor

Gazali Çetinkaya

 
Yandan görünümlü bulmaca korku oyunu DARQ'ın Switch'e gelmesi planlanıyor.
 
Oyunu "Nintendo'nun konsolunda görebilir miyiz?" sorusuna geliştirici ekip Unfold Games "Evet, yapılacaklar listemde." diye yanıt verdi. Ne zaman çıkabileceği hakkında bir açıklama yapılmadı.  
 
DARQ 15 Ağustos 2019'da PC için çıkmıştı. Şu anda Steam'de 32,00 TL fiyattan satılıyor.
 
Oyunun tanıtım yazısı ve fragmanı:
 

DARQ, Lloyd'un hikâyesini anlatıyor, rüyada olduğunun farkında olan bir çocuk. Lloyd'un talihsizliğine göre, rüyası hızla bir kâbusa dönüşüyor ve tüm uyanma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bilinçaltının en karanlık köşelerini keşfederken, Lloyd fiziğin yasalarını bükerek ve rüya dünyasının akışkan dokusunu manipüle ederek kâbusta nasıl hayatta kalacağını öğrenir.
 
Yerçekimine meydan okuyan bulmacalardan ayrı olarak, Lloyd yakınlardaki düşmanlardan saklanmak zorunda kalacak. Açık bir karşılaşma içinde kazanma şansı yok, çünkü karşılaşacağı yaratıklar ondan çok daha güçlü ve hızlıdır. Bunun yerine, tespit edilmekten kaçınmak için dikkatli bir planlamaya güvenmek zorunda.
 
Psikolojik korku, şiddet ve kandan daha çok ürpertici bir atmosferde durgun bir kurguya dayanan berrak bir rüyada kurulur.
Eşsiz sanat stili ve keşfetmek için ayrıntılı çevre.
Cyberpunk 2077 ve Hitman gibi oyunlar üzerindeki çalışmaları ile tanınan Bjørn Jacobsen tarafından ses tasarımı.
Fizik kurallarını (duvarlarda ve tavanlarda yürüyüş) bükme, rüya dünyasını manipüle etme (eşyaların taşınması, dönen odalar), bulunan nesneleri toplama ve kullanma ve düşmanlardan kaçınmayı içeren bulmacalar.
Gizli sırları bulmak (isteğe bağlı, sadece hardcore oyuncular için)