Bloodborne 2'yi Geliştirmek, FromSoftware Yöneticisi Miyazaki'nin Elinde Olan Bir Durum Değilmiş

Özgür Eroğlu

 
Dark Souls serisi, Shadow Die Twice ve Bloodborne oyunlarıyla bilinen, oyunları ise zorluğuyla bilinen geliştirici stüdyo FromSoftware'in başkanı Hidetaka Miyazaki, stüdyonun en iyi oyunlarından olan Bloodborne'un geleceği hakkında konuştu. 
 
GameSpot Brasil ile yapılan röportajda Miyazaki'ye "Oyunda değiştirmek veya geliştirmek istediğiniz bir şey var mı?" diye sorulduğunda; Miyazaki, Bloodborne'daki Chalice Dungeons ve Blood Gems ile bazı şeyleri değiştirmek istediğini söyledi. Bloodborne 2'de bunları değiştirmesini söylendiğinde ise Miyazaki gülerek "Ne yazık ki Bloodborne 2 konusunda karar verecek kişi ben değilim." cevabını verdi.
 
Burda dikkat edilmesi gereken konu, Bloodborne'u geliştiren stüdyo her ne kadar FromSoftware olsa da IP'nin hakları Sony'de olduğu için büyük bir ihtimalle karar Sony'nin elinde. Ama oyunun yakaladığı başarıyı ve kitlesini düşünürsek Sony'nin devam oyunu isteyeceğini söyleyebiliriz. Miyazaki ise, devam oyununu onun istediği halde Sony'nin istemediğini söylemeye çalışıyor gibi.
 
Bu yılın başlarında Bloodborne 2'nin geliştirildiğini ve hatta E3 2019'da gösterileceğine dair ciddi bir söylenti yayılmıştı. Sizce Bloodborne 2 gelmeli mi? İlk oyunu nasıl bulmuştunuz?