Moons of Madness 22 Ekim'de PC için 21 Ocak 2020'de PS4 ve Xbox One için Çıkacak

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Funcom ve geliştirici Rock Pocket Games, H.P. Lovecraft'tan esinlenen ve Mars'ta geçen birinci şahıs hikaye odaklı kozmik korku oyunu Moons of Madness'ın 22 Ekim'de PC için; 21 Ocak 2020'de PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacağını duyurdu.

Oyunun tanıtım yazısı:
 

Kızıl gezegenden gelen gizemli bir sinyal kaydedildi.
 
Bu mesaj, Orochi bilim insanlarının kafalarını karıştırdı. Araştırmacılar mesajı çözümlediğinde, bunu akıllı bir şeylerin kaydettiğine kanaat getirdi. Orochi yönetimi derhal bu keşfin kamuoyuyla paylaşılamayacak kadar hassas olduğuna karar verip saklama yoluna gitti. Şirket, mesajın gerçek anlamını çözmek için tasarlanmış son teknoloji Mars araştırma üssü Öncü Alfa'yı gizliden gizliye inşa etmeye başladı.
 
Adın Shane Newehart. Öncü Alfa üssünde görevli bir mühendissin ve erişim yetkilerine bakılırsa bu gizemli sinyalin varlığından bihabersin. Görevin, nakliye gemisi Cyrano gelip görevini devralacak yeni ekibi bırakana kadar ışıkları açık tutmak. Hepsi bu.
 
Fakat kısa bir süre sonra tuhaf ve olağandışı terslikler olmaya başladığını keşfediyorsun.Hayati sistemler hata veriyor, sera tuhaf bir sise gömülmüş ve ekibinin geri kalanı üssün dışındaki görevlerinden henüz dönmedi.
 
Her şey bir anda yerle bir oluyor.
 
Gerçekte olmayan şeyleri görmeye ve duymaya başlıyorsun. Hayaller, halüsinasyonlar... Bunları gerçekten görüyor musun? Tüm bunlar gerçek mi? Yoksa yavaş yavaş deliriyor musun?
 
Kozmik korkuyu dibine kadar yaşa
Tek kurtuluş umudunun kilometrelerce uzağındayken, gerçek dünyanın doğaüstü öğeler ve kozmik korkuyla perçinlenmiş yalnızlık ve paranoyasını keşfetmeye zorlanacaksın. Gerçeklik algının sınırları zorlanırken, korku dolu görüler ve dehşet verici görüntüler gerçekliği sorgulamana sebep olacak. 
 
Mars'ın karanlık yüzünü keşfetOyuncuları inandırıcı bir ortama çekmek için kurmaca olmayan öğeler kullanan bir oyunda, faaliyet halindeki Mars üssünü keşfet. Bilgisayarlar, elektrikli sistemler, rover'lar, güneş panelleri ve daha pek çok şey kullanarak engelleri aş, üssün ötesine geçerek Mars'ın karanlık yüzünü keşfet.
 
Moons of Madness, Funcom'un geliştirdiği Secret World Legends'ın zengin hikâyesini ve mitolojisini kaynak alıyor. Her iki oyun da aynı tematik evrende geçiyor fakat birinden keyif almak için diğerini oynamış olmak gerekmiyor. 

 
Yeni fragmanı aşağıdaki oynatıcılardan izleyebilirsiniz.