Cyberpunk 2077'nin Bölüm Tasarımcısı Oyundaki Cinsiyet ve Çıplaklık Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Özgür Eroğlu

 
CD Projekt Red firmasının önümüzdeki yıl çıkacak olan, oyunseverlerin büyük merakla beklediği Cyberpunk 2077'nin cinsiyet ve çıplaklık durumuyla ilgili yeni bilgiler açıklandı. Bildiğiniz gibi CD Projekt Red firmasının geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda, oyunda cinsiyet seçiminin olmadığını ve yerine vücut tipi seçeneği olduğunu öğrenmiştik. Oyunun yapımcıları, yarattığımız karakter konusunda büyük bir özgürlük hissetmemizi istediklerini söylemişlerdi. 
 
Bu yıl Tokyo Game Show'da, VGC editörü oyunun bölüm tasarımcısı Max Pears'dan oyunla ilgili bazı bilgiler almış. Yapımcıların bir diğeri oyunu The Witcher 3'teki cinselliğin ve çıplaklığın dikkat çekici bir tarafı vardı. Max Pears ise bu konularla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 
 
Vücut tipini seçtiğimiz zaman karakterin cinsel organı seçilen vücut tipine göre olacakmış. Oyunda istediğimiz karakterle romantik anlar yaşayabilecek ve ilişkiyi en üst seviyeye taşıyabileceğiz. Oyunda hiçbir sansür uygulanmadığı için karakterlerin cinsel ilişki sırasında tüm cinsel organlarını görebileceğiz. Bu romantizm sırasında hiçbir NPC sizin cinsiyetiniz hakkında bir söylemde bulunmayacak.. 
 
Ayrıca oyunun en büyük sürprizlerinden biri olan Keanu Reeves'in rolü Johnny Silverhand ile hiçbir romantik ilişkiye giremeyeceğiz. 
 
Cyberpunk 2077; 16 Nisan 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için Türkçe altyazı seçeneğiyle çıkış yapacak. Stadia versiyonu da doğrulandı fakat çıkış tarihi henüz açıklanmadı.