Steam'in Kütüphanesi Değişiyor

Özgür Eroğlu

 
Steam, kullanıcılarına oyunlarını düzenlemeleri için daha fazla yol sunan yeni bir Steam Kütüphanesi düzeniyle, geliştiricilerin oyuncu kitleleriyle iletişim kurmalarına yardımcı olan yeni bir Steam Etkinlikleri aracı ve Steam Laboratuarlarındaki ekipten birkaç yeni deneme ile Eylül ayında küçük bir revizyona giriyor. Valve, hem Steamworks hem de Steam Labs için gelecek planlarının yanı sıra güncellemeyi tartıştığı PAX West’te, özel bir brifing düzenledi. Her üç program için güncellemeler bu ay boyunca başlayacak.
 
Yeni Steam Kütüphanesi'nin açık beta sürümü 17 Eylül’de yayınlanacak ve duyurular için yeni bir merkezi araç olan Steam Events, 4 Eylül’de piyasaya sürülecek. Steam Labs'ta yapılacak deneyler 5 Eylül’de başlayacak. Tüm oyuncular betaya girebilecekler.
 
Peki yeni Steam Kütüphanesinde neler olacak?
 
Yeni Steam Kütüphanesi, oyuncuların kütüphanelerinde oyun güncellemeleri ve etkinlikleri ile ilgili güncel bilgilere sahip olmalarına yardımcı olacak ve kullanıcılara oyunlarını düzenli tutmak için geliştirilmiş araçlar sunacak. Güncellemenin en büyük kısmı, oyun güncellemelerine ve etkinliklerine, en son oynadığınız oyunlara, arkadaşlarınızın oynadığı oyunlara ve yeni bir görsel düzen tarafından toplanan kendi koleksiyonlarınıza hızlı erişim içeren yeni açılış sayfasına sahip olacak olması.