Dragon Quest Builders Serisinin Yönetmeni Kazuya Niinou Square Enix'ten Ayrıldı

Gazali Çetinkaya

 
Dragon Quest Builders serisinin yönetmeni Kazuya Niinou, Square Enix'ten ayrıldığını twitter hesabı üzerinden duyurdu.
 
"Builders 2'nin geliştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Square Enix'ten ayrıldım. Naoki Yoshida, Noriyoshi Fujimoto, Takuma Shiraishi ve diğer tüm çalışma arkadaşlarıma ve yaptığım oyunlardan keyif alan herkese çok teşekkür ederim. Desteğiniz için gerçekten minnettarım."

"Square Enix'te yaklaşık yedi yıl çalıştım ki bu bir şirkette çalıştığım en uzun süre. Builders 2 ile kendimi biraz sönmüş hissettim ve Square Enix'ten farklı bir geliştirme süreci döngüsü denemek istedim ve bu yüzden yeni bir geliştirme ortamı için yola koyuldum."
 
Kazuya Niinou gelecek planlarına karar verdiğini ve önümüzdeki hafta açıklayacağını belirtti. Ayrıca Dragon Quest Builders 2'yi izlemeye devam edeceğini ve Square Enix dış personeli olarak çalışmaya devam edeceğini belirtti. Bu herhangi bir ek indirilebilir içerik veya güncelleme olacağı anlamına gelmiyor.
 
Kazuya Niinou daha öncesinde Atlus'ta Trauma Center: Under the Knife yönetmeni ve Etrian Odyssey tasarımcısı olarak, Imageepoch'ta 7th Dragon yönetmeni olarak çalıştı. Square Enix'e girdikten sonra Final Fantasy XIV: A Realm Reborn asistan yönetmen rolünü üstlendi ve ardından Dragon Quest temalı sandbox RPG Dragon Quest Builders ve onun devam oyununun yönetmenliğini üstlendi.