Oyunu Olsa Güzel Olabilecek Filmler

Özgür Eroğlu


Oyun filmlerinden başarılı olanları bulmak çok zor, tam tersi olarak filmlerin oyunlarında da güzel olanı bulmak çok zor. Bizde sizler için oyunu yapılsa güzel olabilecek 5 filmi listelemek istedik. Eğer filmleri izlemediyseniz, tavsiye ediyoruz mutlaka izleyin.

Pirates of the Caribbean – Karayip Korsanları

Karayip korsanlarını bilmeyen yoktur. Gemiyle sürekli bir aksiyon içinde antik hazinelerin veya şehirlerin arandığı eğlenceli bir film. Genel haliyle düşündüğümüz zaman aslında Uncharted serisine oldukça benziyor. Ortalama büyüklükteki adaların arasında gemiyle gezdiğimiz, gittiğimiz adalarda da Uncharted gibi küçük bulmacalar çözdüğümüz, atlayarak ve zıplayarak aksiyonlara girdiğimiz bir oyun. Karayip Korsanları’nın filmlerde gördüğümüz hikayelere biraz daha aksiyon ve bulmaca öğesi ekleyerek güzel bir oyun yapılabilir. Yapımcı firma olarak da, benzer bir oyun yaptıkları için Naughty Dog’un bu işin üstesinden gelebileceğini düşünüyoruz.
 
 
Hot Fuzz

Çok disiplinli, kuralcı ve her davayı çözdüğü için diğer polislere sürekli iş çıkartmasından dolayı, uzak bir kasabaya sürülen, bir polis memurunun hikayesi. Gittiği kasabada her şey çok sıradan, hiçbir suç işlenmiyor derken, polis memuru bir şey fark eder ve hikaye başlar. Spoiler vermemek için hikayeden daha fazla ayrıntı vermeyelim ama filmin hikayesini birebir olarak işlenirse gayet eğlenceli olur. Aksiyon sahnelerini biraz daha arttırmak yeterli olacaktır. Olayı çözme kısmı da bize bırakılırsa hem aksiyon olarak, hem de hikaye olarak gayet başarılı bir oyun olur. Film her ne kadar polisiye bir film gibi dursa da aslında bir İngiliz Komedisi. Komedi unsurunun oyuna eklenmesi ve hikayenin söyleyemediğimiz kısmı için Far Cry 5 ve South Park oyunlarını yapan Ubisoft stüdyoları birlikte çalışabilirse gayet başarılı bir yapım olur.
 
 
John Wick

John Wick’i açıklamaya gerek yok. Eski bir kiralık katiliz ve sahalara geri dönmemiz gerekiyor. Üçüncü şahıs bakış açısıyla oynadığımız, sadece silah aksiyonu değil, yakın dövüşe de sık sık girdiğimiz, çevredeki eşyaları adam öldürmek için kullanabildiğimiz bir oyun. Max Payne’i yapan stüdyonun bu işi düzgün yapabileceğini düşünüyoruz.
 
 

The Nun – Korkunun Yüzü

The Conjuring adlı başarılı korku film serisinin spin-off filmi. Olayların en başını anlatan film, The Conjuring filmlerine göre başarısız olsa da oyun için daha uygun bir film. Kilisede bir olayı araştırıyoruz ve kötü bir ruhun kaçıp kaçmadığını kontrol ediyoruz. Genel olarak yürüme simülasyonu tarzında bir oyun ama çözdüğümüz şifrelerle, ortamın muhteşemliğiyle başarılı bir korku oyunu olabilir. Outlast’i yapanlar yaparsa da gayet keyifli olabilir.
 
 
 
Serenity

Aslında Firefly adlı dizinin finalini gösterebilmek amaçlı yapılmış bir film. Hem dizisi hem de filmi gerçekten çok başarılı bir bilim kurgu. Hikaye olarak gayet olgun, evren olarak fazla ütopik olmayan bir yapım. Yasa dışı kargo işini yapan Serenity adlı bir gemideki ekibin, yolcu olarak iki kişiyi gemilerine almalarından sonra hikaye başlıyor. Oyununu düşünecek olursak, tam olarak dizinin ve filmin hikayesini yaparlarsa gerçekten çok keyifli olur. Tercihlerimizle oyunun şekillendiği, kargo işiyle evreni keşfettiğimiz Mass Effect’e benzeyen bir oyun. Diziyi izlediğiniz zaman siz de fark edeceksiniz Mass Effect’le benzer yanları var. Bu yüzden de Mass Effect 2‘yi yapan stüdyo yaparsa gayet güzel olur.