Black Mesa: Xen'in İlk 2 Bölümü En Sonunda Oynanmaya Hazır

Nursema Emre

 
Steam'in oyun dünyasını hiç olmadığı kadar büyük bir devrimin içerisine sokmasından beri Valve adeta kendisini var eden yapımları bir bir kenara itti. Half Life 2: Episode 3'ün iptal edilmesi, Half Life 3'e dair neredeyse 15 yıldır en ufak bir bilgi kırıntısı dahi gelmemesi derken serinin hayranları, Half Life evreninde geçen, yine kendileri gibi hayranlar tarafından yapılan alternatif yapımlara yönelir oldu.
 
İşte o yapımlardan biri de Half-Life serisini en baştan, haritaları, çevre elementleri, silahları ve grafikleriyle ele alan Black Mesa: Xen...
 
Haziran ayındaki meşakkatli teknik beta sürecinden sonra Black Mes: Xen'in ilk iki bölümü nihayet hazır. Oyunun Xen ve Gonarch katmanı toplam dokuz harita içeriyor.
 
Oyunun diğer bölümleri ise daha sonra gelecek ve 18 genişleme haritasını test etmenize olanak sağlayak. Daha fazla bilgi için oyunun Steam'deki şu sayfasına göz atabilirsiniz.
 
Beta test sürecinden sonra oyunculara olabildiğince sorunsuz bir deneyim yaşatmak isteyen ekip, 6 saatlik bir oyun deneyimiyle karşınızda. Hala erken erişimde olan oyunu 31 TL'ye siz de satın alabilirsiniz.