Inception Oyunu Artık Hayal Değil

Levent Polater


 
   Sıkı takipçilerimiz hemen hatırlayacaktır, Inception filmi çıktıktan sonra "Acaba oyunu olsa nasıl olurdu?" şeklinde sizlere bir soru yöneltmiştik. O zamanlar hayalini kurduğumuz ve "Keşke olsa" dediğimiz bu teori, şimdi gerçekleşecek gibi görünüyor. Sanki Cristopher Nolan sesimizi duydu ve böyle bir proje düşünüyor... Aslında potansiyeli onun da görmesine şaşırmamalı.
 
    Müthiş yönetmen Nolan'ın şu sıralar Inception dünyasını bir video oyun şeklinde uyarlama konusunu incelediği rapor edildi. İtalya'daki bir premier'de film ve olası oyun hakkında konuşan Nolan, şöyle sözler sarfetti;

    “Göz attığımız şeylerden biri de filmin dünyasını bir video oyuna uyarlama fikri. Bir filme sığdıramayacağınız tüm fikirleri bir oyunda toplayabiliriz. Bu bir süredir konuştuğumuz bir şey ve bu işe uzun süreli bakıyoruz, bir kaç yıl diyebilirim."

    Tüm dünyada çıkışından itibaren 753 milyon dolar gişe hasılatı elde eden yapım şu anda İMDB'de (9.0 puanla dördüncü sırada) de ilk sıralarda bulunuyor. Böyle bir filmin oyununa kimse hayır diyemez diye düşünüyorum. Sizce?
 
     Bu arada filmi halen izlemeyeneniz var ise, bildiğim kadarıyla şu anda Türk sinemalarında da halen vizyonda duruyor. İlk bulduğunuz boş anda izlemenizi öneririm.