Children of Morta'yı Steam'de Ücretsiz Deneyin

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı 11 bit studios ve geliştirici Dead Mage, 2014'te duyurulan roguelike hikaye odaklı rol yapma oyunu Children of Morta'nın demosunu yayınladı. Demo 22 Haziran'a kadar oynanabilir olacak. Steam üzerinden indirebilirsiniz.
 
Demoda iki aile üyesi John ve Linda ile birlikte birinci bölümün tamamını oynayabileceksiniz ve demonun sonunda ilk boss ile karşılaşacaksınız.

Children of Morta tam sürümü Eylül 2019'da PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için çıkacak. Şu anda Steam'de %10 indirimle 36,00 TL fiyattan ön siparişte.
 
Oyunun tanıtım yazısı:
 

Children of Mora'nın hikâyesi uzak topraklarda geçiyor ama bu hikâyede günlük yaşamımıza yakın bulacağımız temalar var. Hepimizin çok iyi bildiği ve bazen itiraf etmek istediğimizden daha çok değer verdiğimiz basit duyguları anlatan bir hikâye: sevgi ve umut, özlem ve belirsizlik, nihayetinde de en çok değer verdiklerimiz için hazır olduğumuz kayıp ve fedakârlıklar.
 
Kahramanlarla dolu sıra dışı bir aileyle birlikte bir maceraya çık. Yozlaşma toprağa yayılırken, Morta Dağı'nın muhafızları bu kadim kötülüğe karşı durmak zorundadır. Ama bu hikâyenin konusu... evreni kurtarmak değil. Bu hikâyenin konusu etraflarındaki dünya karanlık tarafından yutulurken birlikte ayakta duran cesur bir aile.
 
AİLE BAĞLARI
Bergson ailesi gelecek mücadelelere hazır durumda. Her karakterin eşsiz dövüş stilini ve kişiliklerini keşfet ve tecrübe et. Bu topraklara huzuru döndürmek için verdikleri mücadelede birbirlerinin yardımına koşarkenki duygularına tanık ol. Ailenin büyüyüşüne tanık ol.
 
MİRAS KALAN YETENEKLER
Her aile üyesinin farklı bir geçmişi ve uzmanlığı vardır, bu da onları çeşitli bir Muhafız grubu kılar. Bazıları yakın dövüşü ve büyük çekiçlerle düşmanlarını ezmeyi veya kılıçla biçmeyi, hançer saplamayı sever. Diğerleri uzaktan yetenekli şekilde yaylarını kullanır veya sıra dışı büyüler yapar. Her üyenin ayrıcalıklı oyun şeklini keşfet ve sana uygun olanı seç!
 
KADİM BİLGELİK
Büyükanne Margaret ve Ben Amca. Ailenin kâhini ve demircisi. Bergsonların nesillerden gelen bilgisiyle sana yardım etmek için buradalar. Rea'nın yöntemleri ve Morta toprağının ruhu konusundaki kadim bilgilerine güvenebilirsin. Yeteneklerini kullanarak ailenin teçhizatlarını yükselt ve ana özelliklerini güçlendir. Atalarının bilgeliğinden faydalanmayı unutma!
 
MİSTİK DAĞ
Köylüler ve Rea'nın yerlileri için dağ çok önemli. Tarihle, efsanelerle ve büyüyle dolu. Yaşamın, sağlığın, refahın sembolü ve kaynağı. Dağın içine gir ve içindeki gizemleri ortaya çıkar. Yozlaşma'nın ne olduğunu ve niye görünüşte huzurlu olan bu yeri seçtiğini ortaya çıkar.
 
SÜREKLİ DEĞİŞEN DÜNYA
Dünyaya Yozlaşma tarafından dokunulduğu için dünya sürekli değişiyor. Keşfettiğin ve savaştığın hiçbir orman, zindan, tapınak aynı olmayacak ve bu da her defasında eşsiz bir oyun tecrübesini garanti edecek.
 
EŞSİZ SANAT STİLİ
Elle boyanmış piksel sanat ve modern ışıklandırma teknikleriyle yapılmış tek resimli animasyonlar hayata gelerek Children of Morta'nın güzel, tehlikeli dünyasını hayata getiriyor! 
 
ÖZELLİKLER:
güçlü hikâyeli rogue-lite
6 eşsiz oynanabilir karakter
kahramanlarla dolu bir aileye odaklanan duygusal bir masal
çeşitli yetenekler ve özellikler
her defasında pasif veya aktif eşya modifiye etme
farklı biyomlarda yer alan çok sayıda zindan
tarih ve büyüyle dolu zengin bir dünya
eşi benzeri görülmemiş elle çizilmiş piksel sanat stili