Nintendo'nun Breath of the Wild'ın Devam Oyununu Yapma Sebebi DLC için Çok Fazla Fikrinin Olması

Gazali Çetinkaya

 
E3 2019'da duyurulduğu üzere, The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ın devam oyunu yolda ve serinin yapımcısı Eiji Aonuma devam oyununu yapmalarındaki asıl sebebi açıkladı.
 
Kotaku'ya konuşan Eiji Aonuma tarafından belirtilene göre, geliştirici ekibin elinde Mart 2017'de çıkan The Legend of Zelda: Breath of the Wild için çok fazla indirilebilir içerik fikri varmış ve ekip sonunda bir devam oyunu yapmaya karar vermiş.
 
"The Legend of Zelda: Breath of the Wild için DLÇ çıkardığımızda bunun aynı dünyaya daha fazla unsur eklemek için harika bir yol olduğunu fark ettik. Fakat iş teknik konulara gelince, DLC oldukça fazla veri demek--önceden var olan bir başlığa veri ekliyorsunuz. Ve oyuna daha büyük değişiklikler eklemek istediğimizde DLC yeterli olmuyor. İşte bu yüzden bir devam oyununun uygun olacağını düşündük."
"Başlangıçta sadece DLC fikirleri düşünüyorduk fakat sonra birçok fikrimiz oldu ve dedik ki 'Çok fazla fikir var, hadi yeni bir oyun yapalım ve sıfırdan başlayalım,'"
 
"Devam oyununu yapma sebeplerinden biri de Hyrule'ü tekrar ziyaret etmek ve o dünyayı tekrar kullanmak istememdi, tabii bunu yeni oynanış ve yeni hikayeyi dahil ederek yapmak."
 
The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ın devam oyunu Switch için geliştiriliyor. Çıkış tarihi ve pek bir bilgi yok. Duyuru fragmanını buradaki haberden izleyebilirsiniz.