Sony PlayStation 4'ün Güncellenmiş Parti Özelliklerini Test Etmeye Hazırlanıyor

Gazali Çetinkaya

Sony Interactive Entertainment, PlayStation 4'ün güncellenmiş parti (grup) özelliklerini test etmek için beta kayıtlarını başlattı. Şu anda Kuzey Amerika ve Japonya bölgesine ait PSN kullanıcıları beta testine başvurabilir. Avrupa bölgesi için başvurular henüz açılmadı.
 
 
 
Betaya katılma şansı bulan kullanıcılar aşağıdaki özellikleri test edebilecek:

- Maksimum parti katılımcı sayısı 8'den 16'ya yükseltildi.
- Sesli sohbet için geliştirilmiş ses kalitesi.
- Geliştirilmiş ağ bağlantısı.
 
Beta testine kabul edilen kullanıcılar aynı partiye katılamayacak ve Share Play özelliğini beta testine kabul edilmeyen diğer kişilerle birlikte kullanamayacak. Fakat her kullanıcıya verilecek önizleme kodu 20 farklı hesapla paylaşılabilecek ve kullanılabilecek. Beta testi sırasında katılabileceğiniz parti isimlerinin önünde yıldız işareti (*) olacak.
 
 
 
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki test kullanıcıları ayrıca parti ve PlayStation 4 Second Screen akıllı telefon uygulamasıyla kullanılabilen sohbet transkripsiyon özelliğine de erken erişim imkanı kazanacak. Bu özellik parti sesli sohbetini Second Screen uygulamasında metne dönüştürmek ve uygulamaya yazılan metnin diğer parti üyelerine yüksek sesli bir şekilde okunmasına olanak sağlayacak. Bu özellik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde olacak ve İngilizce destekleyecek.