THQ Nordic, Piranha Bytes'ı Satın Aldı

Gazali Çetinkaya

 
Video oyun yayıncısı THQ Nordic; The Gothic, Risen ve Elex oyunlarının geliştiricisi Piranha Bytes'ı satın aldığını duyurdu.

Satın alma geliştirme stüdyosunu ve stüdyonun tüm fikri mülkiyet haklarını içerecek. THQ Nordic ile Piranha Bytes satın alma fiyatını açıklamadı.

Piranha Bytes, yeni kurulan Piranha Bytes GmbH şirketi adı altında bağımsız bir oyun geliştirme stüdyosu olarak çalışacak. Ekip, oyun geliştirmeye odaklanmaya devam edecek ve bunu yaparken de tam bir yaratıcı özgürlüğe sahip olacak ve stüdyonun oyunlarının yayıncılığını THQ Nordic üstlenecek. Stüdyo, CEO Michael Ruve ve oyun patronu Bjorn Pankratz tarafından yönetilmeye devam edecek ve tüm aktif sahipler mevcut rollerinde kalacak.
 
Piranha Bytes CEO Michael Ruve: "THQ Nordic ile başarılı ve uzun süredir devam eden bir ilişkimiz var ve gruba katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz. THQ Nordic, oyun geliştirme ve yayınlama konusunda benzeri olmayan bir deneyime ve kabiliyete sahip ve Piranha'yı bir sonraki seviyeye taşımak için mükemmel bir ortak olduklarına inanıyoruz. Artık THQ Nordic ailesinin bir parçası olarak; harika, unutulmaz ve etkileyici rol yapma oyunları geliştirmeye devam etmek için önümüzde eşsiz bir fırsat görüyoruz."