Wolfenstein: Youngblood Açık Uçlu Seviyelere Sahip Olacak

Gazali Çetinkaya

 
Wolfenstein: Youngblood baş yapımcısı Jerk Gustafsson, oyunda oyuncuların seviyeleri tamamlayabileceği çeşitli yolların olacağını PlayStation dergisine yaptığı röportajda söyledi.

Gustafsson; Dishonored ve Prey geliştiricisi Arkane Studios ile ortak çalışmanın Machine Games'e "açık uçlu yapıyı daha önce yapılanlardan oldukça farklı bir şekilde" keşfetme fırsatı sunduğunu belirtti.
 
"Oyuncuların Wolfenstein: Youngblood seviye tasarımlarında Dishonored oyunlarından pek çok benzerlik göreceğini düşünüyorum. Deneyim olarak biraz farklı olabilir, özellikle savaş senaryosu ve genel olarak bir göreve yaklaşırken farklı yollar bulma konusunda."
 
"Açık uçlu yapı ve co-op, hikaye anlatımı kısmını biraz zorlaştırdı. Güçlü bir hikayemizin olduğunu düşünüyoruz fakat daha önce yaptıklarımızdan oldukça farklı; sadece ton olarak değil içerik miktarı konusunda da biraz daha hafif ve bence önceki oyunlara göre en büyük değişiklik: Campaign modu biraz daha kısa fakat oynanış süresi daha uzun."

Ayrıca Campaign modunu tamamladıktan sonra zaman ayırabileceğiniz meydan okumalar ve yan görevler de oyunda bulunacak.
 
Wolfenstein: Youngblood tamamen yeni bir co-op oyunu. Oyunu isterseniz arkadaşınızla isterseniz de size eşlik eden bir yapay zeka ile birlikte oynayabileceksiniz. Oyun 1980 yılında, BJ Blazkowicz'in ikinci Amerikan Devrimi'ni ateşlediği Wolfenstein II: The New Colossus'tan 19 yıl sonrasında geçiyor ve Nazilerle mücadele eden bir sonraki Blazkowicz kuşağını tanıtıyor. Oyuncular Blazkowicz'in ikiz kızları Jess ve Soph'dan birinin kontrolünü alarak Nazi işgali altındaki Paris'te kayıp babasını arayacak.

Wolfenstein: Youngblood 26 Temmuz'da PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için çıkacak.