Eğer Steam Gelir Dağılımını Değiştirirse Epic Games Store Özel Oyun Anlaşmaları Yapmayı Kesecek

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games CEO'su Tim Sweeney, twitter üzerinden cesur açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Dijital oyun platformlarındaki gelir dağılımının tartışıldığı bir tweet dizisinde Tim Sweeney Steam'in ana problemini şöyle açıkladı: "%30 mağaza baskınlığı; PC geliştiricileri, yayıncıları ve geçim kaynağı bu işletmelere bağlı olan herkes için 1 numaralı problem."

Görünüşe göre, Epic Games bunu düzeltmeye kararlı. Eğer Steam gelir dağılımını %88 / %12 olarak değiştirirse Epic Games özel oyun anlaşmalarında geri adım atacak.

Tim Sweeney: "Eğer Steam tüm geliştiriciler ve yayıncılar için kalıcı olarak %88 gelir payını gerçekleştirirse, Epic hızlı bir şekilde özel anlaşmalardan geri çekilecek ve kendi oyunlarımızı Steam'e koymayı düşünecek."

Tim Sweeney ayrıca "Mağazalar, Oyun Geliştiricileri Milli Gelirler Dairesi'nden ziyade yeni bir şeyler satın almak için güzel yerler haline dönebilir." diye de ekledi.

Steam gelir dağılımını değiştirsin değiştirmesin, Epic Games sonsuza kadar özel oyun anlaşmaları yapacak değil. Epic Games Store patronu Steve Allison geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada eninde sonunda bunu keseceklerini söyledi.

Ayrıca bu anlaşmalar için geliştiricilere oldukça yüksek meblağlar ödendiği söyleniyor. Fig yatırımcısı Epic Games'in Phoenix Point geliştiricisi Snapshot Games'e 2 milyon dolardan fazla para ödediğini iddia ediyor.