Klasik Mortal Kombat Oyunlarının Remaster Versiyonu İptal Edilmiş

Gazali Çetinkaya

Mortal Kombat HD Kommunity sürümünün arkasındaki ekibe 2017'de, ilk üç Mortal Kombat oyununun remaster versiyonlarını geliştirmesi için yeşil ışık verilmişti fakat 2018'in başlarında Warner Bros ekibe artık birlikte çalışamayacaklarını söylemişti.
 
Aralık 2018'de DSO Gaming sitesinin bir kaynaktan aldığı açıklama şu şekildeydi:
 
"Ağustos ayının sonunda Mortal Kombat Returns'un oynanabilir bir versiyonu ile Ed Boon'un karşısına geçtik. Ed Boon oldukça beğendi ve oyunun piyasaya sunulmasında ortaklık yapmak için WB yöneticileri ile konuşmamız gerektiği konusunda bizi destekledi."
 
"WB'un üretim, finans ve satış departmanlarının en üst seviyesindekiler ile birkaç görüşmeden sonra ekibe 'Projeniz yeşil ışık almaya doğru gidiyor' denildi."
 
"Yaklaşık bir hafta sonra başka bir telefon görüşmesi yapıldı. Telefonda 'Üzgünüz, farklı bir yöne gitmeye karar verdik ve artık grubunuza ihtiyaç duymayacağız. Bu kadar önemli bir projenin, tamamlanmış herhangi bir oyunu olmayan bir ekip tarafından geliştirilmesine güvenemeyiz.' dendi. Bu olay, Ocak 2018'in ortalarında gerçekleşti."
 
Bu olaydan sonra geliştirme süreci Borderlands Enhanced ve BioShock Collection'dan sorumlu olan Blind Squirrel Games'e verildi fakat onlar da projeyi tamamlayamadı ve tamamen iptal olmuş.
 
Blind Squirrel Games Konsept Sanatçısı ve Kullanıcı Arayüzü Sanatçısı Danny Huynh projenin iptal edildiğini doğruladı.

Danny Huynh ayrıca Mortal Kombat Remastered ve Mortal Kombat Kollection Online olarak bilinen remaster versiyonların "orijinal üçlemeyi oynamak için yeni bir yol tanıtacak" Krypt adlı yeni bir mod içermesinin planlandığını belirtti ve birkaç ekran görüntüsü paylaştı.