PlayStation Network Çevrimiçi Kimlik Değiştirme Özelliği Yarın Geliyor

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation Network Online ID (Çevrimiçi Kimlik) değiştirme özeliğinin bugün Kuzey Amerika'da yarın da Avrupa bölgesinde kullanılabilir olacağını duyurdu.

İlk çevrimiçi kimlik değiştirme ücretsiz olacak fakat ilkinden sonra yapılacak her bir değişiklik için ücret talep edilecek. Normal kullanıcılar için $9.99 USD / $9.99 CAD / €9.99 / £7.99; PlayStation Plus abonesi kullanıcılar için $4.99 USD / $4.99 CAD / €4.99 / £3.99.
 
İşlemi PlayStation 4 sistemi veya web tarayıcı üzerinden yapabileceksiniz. PlayStation 4 sistemi üzerinde izlenecek yol şu şekilde olacak:

1. Adım: PS4'ünüzden [Ayarlar] kısmına gidin.
2. Adım: Sırasıyla [Hesap Yönetimi]> [Hesap Bilgisi]> [Profil]> [Çevrimiçi Kimlik] kısmına gidin.
3. Adım: İstediğiniz Çevrimiçi Kimliğini girin veya önerilenlerden birini seçin.
4. Adım 4: İşlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

Çevrimiçi kimliğinizi değiştirirken, arkadaşlarınız tarafından tanınabilmek için yeni kullanıcı adının yanında eski kullanıcı adının da bulunması şeklinde size bir opsiyon sunulacak. Ayrıca istediğiniz zaman ücretsiz olarak eskisine dönebileceksiniz. Eskisi başkaları tarafından alınamayacak.

1 Nisan 2018'den sonra yayınlanan tüm PlayStation 4 oyunları ve bu tarihten önce yayınlanan oyunların da büyük bir çoğunluğu PlayStation Network çevrimiçi kimlik değişikliği ile uyumlu olacak.

Daha fazla detaya PlayStation Blog üzerinden ulaşabilirsiniz.