Resident Evil, Resident Evil 0 ve Resident Evil 4 Switch için 21 Mayıs'ta Çıkacak

Gazali Çetinkaya

 
Capcom; Resident Evil, Resident Evil 0 ve Resident Evil 4 oyunlarının 21 Mayıs'ta Switch için çıkış yapacağını duyurdu. 28 Şubat'ta ön siparişe açılacak.
 
Kuzey Amerika'da fiziksel Resident Evil Origins Collection sürümü Resident Evil ve Resident Evil 0 oyunlarını içerecek. Avrupa için fiziksel sürüm planlanmıyor.

Üç oyun da şu anda PlayStation 4, Xbox One, PC ve diğer platformlar üzerinde ulaşılabilir durumda.  

Her bir oyunun tanıtım yazısı: 
 

Resident Evil
 
Hayatta kalma mücadelesi-korku türlerini konu alan oyun şimdi yeniden karşınızda! Resident Evil'ın yeni düzenlenen HD sürümüne bir göz atın.

1998'de, bir özel kuvvet timi, Raccoon City'nin varoş bölgelerinde cereyan eden garip cinayetlerden bazılarını araştırmak üzere bölgeye gönderilir. Tim bölgeye daha yeni ulaşmıştır ki kana susamış bir köpek sürüsü onlara saldırır ve tim mensupları, yakınlardaki bir malikaneye sığınmak zorunda kalırlar. Ancak, havada ağır bir ölüm kokusu vardır. Onlar hayatta kalma mücadelesi verirken, malzemeleri kısıtlıdır. 
 
Resident Evil 0
 
Resident Evil 0, tüm Resident Evil serisinin tetikleyici hikâyesi olan Konak Olayı’nın ardındaki gerçekleri ortaya çıkarıyor. Yeniden düzenlenmiş olan bu versiyon orijinalin hikâye ve oyun biçimini aynen koruyup göz alıcı HD grafiklerle,5.1 kanal surround ses sistemiyle, seçeneğe bağlı modernize edilmiş kontrollerle ve geniş ekran TV uyumluluğuyla süslüyor. Kötülüğün kökenlerinde gizli olan korkunç sırları keşfetmeye hazır ol.
 
Resident Evil 4
 
Bu devrim yaratan başyapıt, oyuna ilk defa omuz üzerinden üçüncü şahıs bakış açısını getirerek seriye yeni bir dönüm noktası getiriyor. Umbrella Şirketi'nin yok edilmesinden sonra geçen heyecan dolu hikayesiyle Resident Evil 4, Resident Evil'ın gidişatını değiştirmesinin yanında ayrıca diğer sayısız oyunu da etkilemiştir.