Osmanlılar Civilization VI'ya Geliyor

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı 2K ve geliştirici Firaxis Games, Sid Meier's Civilization VI'nın ikinci genişleme paketi Gathering Storm ile birlikte Osmanlı Devleti'nin oyuna ekleneceğini duyurdu.
 
Lider Kanuni Sultan Süleyman Grand Vizier (veziri azam) özel yeteneğine sahip olacak. Bu yetenek sayesinde kendi terfi ağacına sahip yönetici İbrahim açılabilecek ve İbrahim diğer medeniyetlere karşı diplomasi konusunda büyük rol oynayacak. Kanuni Sultan Süleyman'ın özel ordusu Janissary (yeniçeri) Musketman'a göre daha güçlü ve kurması da daha ucuz olacak ve ücretsiz bir terfi ile gelecek. Osmanlılar ayrıca Privateer'in yerine gelen Barbary Corsair'e de erişebilecekler. Osmanlı Devleti'nin özel binası kapalı çarşı ise yerleştirildiği şehirlere ilave olanaklar ve stratejik kaynaklar sağlayacak.
 
Osmanlı Devleti'nin özel yeteneği büyük Türk bombardımanı ise kuşatma birimlerini diğer uygarlıklardan çok daha hızlı bir şekilde kurmaya ve onlara ekstra mücadele gücü vermeye yarayacak. Fethedilen şehirler nüfusunu kaybetmeyecek ve Osmanlı kontrolü altında zarafet ve sadakat primi kazanılacak.  
 
Gathering Storm 14 Şubat'ta PC için çıkacak. Genişleme paketinin Steam'deki fiyatı 149,00 TL ve oynamak için ana oyun gerekli.
 
Civilization VI: Gathering Storm Osmanlılara ilk bakış videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.