Ubisoft ile Epic Games Arasındaki Anlaşma The Division 2 ile Sınırlı Kalmayacak

Gazali Çetinkaya

 
Dün, Ubisoft ve Epic Games'in yapmış oldukları bir anlaşma sonucunda Tom Clancy's The Division 2 PC versiyonunun Steam'e gelmeyeceğini ve sadece Epic Games Store ile Uplay üzerinden satışa sunulacağını öğrenmiştik. Görünüşe göre bu anlaşma Tom Clancy's The Division 2 ile sınırlı kalmayacak ve ileride diğer bazı Ubisoft oyunları da PC'de Epic Games Store ile Uplay'e gelecek.
 
Epic Games resmi websitesi üzerinden yaptığı açıklamada: "Ubisoft ve Epic Games mağazası önümüzdeki yıl içinde duyurulacak diğer seçilmiş oyunlar için de işbirliği içinde olacak." dedi.
 
Epic'in kurucusu ve CEO'su Tim Sweeney ve Ubisoft'un ortaklık başkan yardımcısı Chris Early tarafından anlaşma hakkında yapılan yorumlar da şu şekilde:
 
Epic'in kurucusu ve CEO'su Tim Sweeney, “Büyük Ubisoft hayranları ve uzun zamandır Ubisoft'un ortakları olarak, Epic Games mağazasına harika Ubisoft oyunlarının bazılarını getirmekten heyecan duyuyoruz. Yayıncı dostu bir mağaza, müşterilere doğrudan erişme imkânı ve %88'lik gelir payı sunarak oyun geliştiricilerini harika oyunlar üretmek için yeniden yatırım yapmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz.”
 
Ubisoft'un ortaklık başkan yardımcısı Chris Early, “Oyunun ön siparişini verdikten sonra 15 Mart’ta açılacak olan Tom Clancy’s The Division 2 Betası’nın keyfini çıkaracakları bu yolculukta oyuncularımıza sorunsuz bir deneyim sunması için Epic’e güveniyoruz. Epic oyun sektörünü sallamaya devam ediyor. Kurdukları üçüncü parti dijital dağıtım modeli bunun en son örneği ve Ubisoft bu modeli desteklemek istiyor.”